С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 527
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
Атакат е най-добрата защита Simple Smile прехвърли вниманието от себе си към него. А той дали закара колата на ремонт (примерно). За съжаление в моите връзки досега, твърде рано започват с поставянето ми под въпрос. Защо все аз да се обяснявам… защо изобщо трябва някой да се обяснява на някого…

# 511
Е когато става въпрос за най-близкия ти човек, защо да не обясниш защо правиш еди кое си еди как си или защо не го правиш? Не става въпрос да се обясняваш на съседката, а на партньора ти. Той иначе как ще те опознае, той мисли не чете, особено мъжете даже и от намеци трудно разбират. Обясняваш в прав текст с по-малко думи какво защо кога и как искаш. Така избягваш много проблеми и недоразумения.

# 512
Аз след 25 години съвместно съжителство съм разбрала, че мъжете мислят доста по-опростено от жените и когато правят подобни коментари, те наистина не го мислят и не го правят със злоба. Ние сме склонни да търсим скрит замисъл, без да има реално такъв.
Изхода от такава ситуация е просто да не ти пука. Ти имаш други качества, които той със сигурност ще забележи. Ако е направил коментар, че си почивала по-дълго - ОК, значи все пак е забелязал, че е имало промяна в стандартния ви ритъм на живот. Просто продължи напред и се обичайте, говорете открито и му кажи какво те дразни в тези негови коментари.
Давам май непоискан съвет, но го правя защото съм сигурна, че ще пишат и дами, които са с коренно различно на моето мнение и ще го анатемосат този господин. Това обаче няма да го направи по-внимателен към дамите, най-вече ако не е разбрал какво е предизвикало тоя гняв в отсрещната страна.

# 513
  • Далечният изток
Има някои тънкообидни, дето не приемат да им се казва открито в очите, приемат го за болезнена критика и се обиждат... И на свой ред атакуват с обидите.

# 514
Аз след 25 години съвместно съжителство съм разбрала, че мъжете мислят доста по-опростено от жените и когато правят подобни коментари, те наистина не го мислят и не го правят със злоба. Ние сме склонни да търсим скрит замисъл, без да има реално такъв.
Изхода от такава ситуация е просто да не ти пука. Ти имаш други качества, които той със сигурност ще забележи. Ако е направил коментар, че си почивала по-дълго - ОК, значи все пак е забелязал, че е имало промяна в стандартния ви ритъм на живот. Просто продължи напред и се обичайте, говорете открито и му кажи какво те дразни в тези негови коментари.
Давам май непоискан съвет, но го правя защото съм сигурна, че ще пишат и дами, които са с коренно различно на моето мнение и ще го анатемосат този господин. Това обаче няма да го направи по-внимателен към дамите, най-вече ако не е разбрал какво е предизвикало тоя гняв в отсрещната страна.
За около 20 години съвместно съжителсво и аз съм добила подобни впечатления още повече,че ние сме заедно от една сравнително ранна възраст и си знаем номерата и коментарите.Просто имаше период на тотално отдалечаване и сега откривам неща,които ми се явяват някакви новости и ме нервират. Аз по принцип не съм давала отчет много много, после пък абсолютно отвикнах на такива питанки. От там идва дразнението предполагам

# 515
Интересно ми е ако такива разпити, ако са поредица от подпитвания, не целят обида или критика, защо ако започна аз на свой ред да подпитвам се определя като обида или критика… думата “атака” използвах метафорично, може би не е правилна. Също има нюанси - понякога ако е със загрижен тон ме разпитват, се чувствам забелязана и обгрижена. Коментарът ми беше във връзка с това, че явно Веве се дразни на коментарите, че два дни почивала, след като се е счупила от работа. Значи или тя няма от какво да се дразни реално, или щом се дразни, по-продуктивно е йакто цвет каза, “да си пази егото”. Веве най-добре си знае ситуацията.

# 516
Обикновено не предполагам, задавам въпроси, на които сами да си отговарят. Айде сега - нервирали я новостите. Ми ние не живеем с него, не можем да правим анализ на поведението му през твоя поглед, не е обективно. Като си го искаш обратно, какво ти пречи да отговаряш къде си. Или да излизаш от ситуации с по-малко нервозност.

# 517
Ами той човека нищо не е коментирал или критикувал /по така написаната реплика/, а просто е констатирал един факт. И тя може съвсем шеговито да потвърди този факт.
Ето аз днес няма да готвя, защото няма да имам време и желание да се товаря. Мъжа ми ще констатира този факт като се прибере от работа. Аз ще го потвърдя и ще обясня, че не ми се е занимавало. Ще поръчаме нещо.
Какви са тия задълбочавания в някакви несъществени неща, не знам.. товарите се излишно. Нервите образуват бръчки.

# 518
Мдам, трябва да се грижим за благополучието и бръчиците. Нека си подпитва мъжът. Аз да попитам на свой ред, кога мм ще реши да поеме инициатива да ме заведе на почивка 😊 обикновено жените се заемаме с тези планове и организации

# 519
  • някъде в орбита...
Защо го приемаш като критика Rolling Eyes пошегувай се и ти.
Защото шегата е шега първите 1-2 или 3 пъти. След това си е пасивно агресивна тъпотия...

# 520
Има един човешки типаж, който практикува тормоз точно с оправданието "ама аз на шега, как може да нямаш никакво чувство за хумор". Потребителката си знае човека и дали е такъв случая. Има хора, които в отговор ще зачаткат един такъв шегаджия с още по-интензивен от неговия хумор, има и по-кротки, които ще се сдухват и ще страдат, шарен свят.

# 521
Има един човешки типаж, който практикува тормоз точно с оправданието "ама аз на шега, как може да нямаш никакво чувство за хумор". Потребителката си знае човека и дали е такъв случая. Има хора, които в отговор ще зачаткат един такъв шегаджия с още по-интензивен от неговия хумор, има и по-кротки, които ще се сдухват и ще страдат, шарен свят.
абсолютно се почувствах все едно,че ми се вменява вина за несвършени задължения,пренебрегване и разни подобни дивотии...аз понякога си падам малко коравосърдечна и обикновенно се вслушвам и вглеждам в дадена критика дали пък случайно не съм сгрешила или наранила някой. Обачеееее нещо ми се стори,че се злоупотребява последно време и затова се издразних...ще се чуе

# 522
  • Пловдив
Има и други, аз например - "Ти днес си лежала цял ден?" "Да, скъпи, лежах, сега иди купи нещо за вечеря."

# 523
Гневът на съпругата

Мъж и жена били женени повече от 60 години. Споделяли всичко. Нямали тайни един от друг освен една кутия за обувки, която жената държала в стаичката си. Тя била предупредила мъжа си никога да не пита за какво е тази кутия. През всичките години съвместен живот мъжът изобщо не мислел за кутията, но един ден жена му се разболяла тежко и според доктора нямала шанс да оздравее.

За да не отнесе любимата му жена тайната си в гроба, мъжът свалил кутията и я занесъл до леглото на съпругата си. Тя също смятала, че е време да му покаже какво има вътре. Когато я отворил, той видял в нея две плетени кукли и 95 хиляди лева. Попитал я какво значи това.

– Когато се оженихме, – отговорила жената, баба ми каза, че тайната на щастливия брак е да не се караме.

Посъветва ме, когато ти се ядосам, да си премълча и да оплета една кукла. Старецът се развълнувал и едва успял да преглътне сълзите си. В кутията имало само две кукли. Значи тя му е била ядосана само два пъти през всичките години съвместен живот. Изпълнило го огромно щастие.

– Скъпа! – попитал мъжът, това обяснява куклите, но откъде са се взели всичките тези пари?

– О, това са парите, които спечелих от продажбата на куклите. 😊

•   Джериес Авад, из "Скритият дар“

# 524
Че и парите му завещава. Толкоз ѝ бил гневът, или акълът. 😂

Общи условия

Активация на акаунт