'ФеВрУаРчЕ пляска със ръчички-чака сняг и весели игрички'

• 7 560
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
 Дикси, много се надявам детенце да се оправи! Много ми е мъчно! Никой не заслужава да го сполети такова нещастие! Пиши ка се развиват нещата.

# 76
Дикси, все за Гошко си мисля. ОТ какво може да е - да не е сбъркала лекарката и да му е инжектирала Хепарин? Извинявай, ама човек се опитва да си обясни нещата.
Дано да се справи малкото юначе.  Praynig Praynig Praynig

Дидунчо, аз за отбиването мисля да стане постепенно. За сега се кърмим само сутрин и вечер, но през ноща като се събуди давам по цица (може веднъж може и 5 пъти  Rolling Eyes), но вчера реших и му дадох вечерта половин порция каша и после го докърмих. Ще пиша за ефекта - да не се буди огладнял - и съответно дали ми намалява кърмата за през ноща. Но аз знам , че най-полезна е сутрешната кърма и мисля да я запазя нея (някой мами пък кърмят само вечер). Решила съм да кърмя до Нова година, но ако имам ще давам пак - просто си мисля, че колкото по-малко суче млякото само ще си намалее.  И не мисля че трябва да бързам.  Но дори и да се наложи отведнъж да спра да кърмя , аз съм го пробвала кое мляко пие (Хип) и ще съм готова  Laughing

Момичета , сутринта ми дойде  Embarassed - бях толкова стресната.

# 77
Продължавам да се моля за Гошко  Cry Еми,казвам се Деница,приятно ми е Wink За температурата- и на мен ми се струва малко много,ама всеки си решава наистина..аз поддържам 22 през деня и 18-20 през нощта..ама пък май доста я обличам...с боди,блузка и гащеризон,чорапки,едни шушонки,чувал и одеало  Embarassed ама иначе й е студен носът и затова толкова много...хайде...лек и спокоен ден

# 78
По дебелите книги пише 18г през нощта и 20 през деня, за баня 22. В къщи обаче също е 24, 25 и все вървя след мъжа да намалявам климатика, а той обича да е по къс ръкав и понеже през деня е все на открито и се намръзва, та като си дойде иска да му е топло.  Rolling Eyes Обличам децата съвсем леко като са в къщи, а и за детската каката я пуска по една много тънка блузка и отдолу с потник.

Ей много сте интересни, като се хванахте за думата "от раз", та чак смешно ми стана. Та ние сега имаме три заместени хранения, а до май месец не знам колко ще станат, тъй че и да искам не може да е изведнъж отбиването, а и децата вече са достатъчно големи, опитвали са почти всичко и след годината пък още повече.

Praynig за Гошко Чакаме добри новини  Praynig

# 79
Днес станах кръстница на Гошко.Заведохме отеца там в болницата.Е, вече е кръстен и има ангел-хранител.....Дано му помогне...Днес два пъти изпада в мозъчна смърт, но за минути го изваждат.Сега от обяд е добре, в смисъл,че не е кървял от никъде.Това е засега.

Аз Митко го обличам с боди с къс, боди с дълъг ръкав, чорапи и долнище.Температутата, която поддържаме е 22 градуса.Нещо не съм вече толкова очарована от кухнята.Тези кремчета не ми харесват.Вчера цялото беше на буци от неразтворено нишесте.Не му ги давам.Яде само основното, а супата аз я пия  Embarassed То тогава за какво ми е тази кухня и аз не знам  Thinking

# 80
  Praynig Дано се оправи Гошко!
 За кухнята-аз мислех да записвам Божидар, но като чета, май ще поотложа.

# 81
  • София
  Здравейте мами,
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение . С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315.
   Може да ни подкрепите на         http://www.bgpetition.com/promeni-kso/index.html
   Повечето от вас не ги засяга този проблем, но ще сме благодарни на вашата подкрепа!
   Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза. Важното е да опитаме!

# 82
Здравейте мемета.
Краси нашето дупе си е абсолютно сухо, а както казах вече ползваме Либеро.  Rolling Eyes  Все пак ще ги сменя, може наистина от това да сме подсечени. А за температурата в стаята на бебо май наистина ме гони параноята, че все е студено. Понеже съм зиморничава май неволно ще направя и детето си такова ако не се спра на време.

Дидунче аз не се изказах за отбиването, защото моята кърма спря отведнъж, тъй като Яни беше на смесено хранене още от 4-5 месец и по този начин той се отби сам. Извини ме, но с опита който имам не бих ти била полезна.  Embarassed  Дано не съм разбрала грешно, но ти учителка ли ще ставаш?  Sick Аз съм учителка и много си обичам професията. Обожавам децата и се чувствам добре в класната стая.

Мама Демо добре си дошла при нас. Шокирани от новините на Дикси за малкия Гошко /май положението е много сериозно и тежко, от все сърце желая това да е само един лош кошмар, който ще свърши скоро  Praynig/ не можахме да те приветстваме така като само ние си знаем.   bouquet
Хайде чао за сего че има МАМАМАМАААААА и не ме оставят на мира.

# 83
tatqna25 аз къпя Яни всяка вечер  през ден с косата и се надявам да си му остане като навик и като порасне. Ние с мъжа ми също се обливаме всяка вечер иначе не можем да заспим.

Между впрочем и Калоян прави опити да се изправи  в леглото, но за сега застава само на коленца и се клати като "пиян морков"  Crazy. Отделно се катери и виси по мен като малко маймунче и няма пускане, нещо напоследък се е вкопчил страхотно в мен и само ме търси - 2 секунди не мога да оставя сам. Четох в една от моите книги, че това е характерно за момченцата от 9 месечна възраст до около 2 годинки  #Crazy. При вас имали такова нещо???
Желая ви лека нощ и по-малко да се будят бебоците!!!

# 84
Здравейте, мами!
Потресена съм, разказът на Дикси ме накара да се разтреперя...  Cry  Не знам какво да кажа... Гошко все още се бори за живота си, а ние му стискаме палци...  Tired
Ние се обличаме с долно боди /с къс или дълъг ръкав/, горен комплект или блуза с гащеризон и термо яке за навън. Когато заспи я завивам с одеалце. За през нощта бодито и пижамка с ританка, завивам с дебело одеалце в чаршафче  Rolling Eyes 
И така, викат ме за баня  Mr. Green

# 85
 Здравейте мами!
Много съм чувствителна и направо си поплаквам като гледам, че бедното дете се мъчи и се бори за живота си. Незнам какво ще направя, ако на мен ми се случи подобно нещо. По-добре и да незнам. Както и никой друг. Искрено се моля да се оправи. Да бъдем оптимисти и да вярваме, че всичко ще свъши добре. diksi това, че го кръстихте е много хубаво. Каквото и да се случи Гошко поне ще си има ангелче.

bilqna аз писах оня ден, че моя син не ме изпуска за миг. Никой не признава, каквото и да прави иска да съм до него. На всички се радва, закача се, но в мен. Дори баща си непоглежда. Само за игри. Нима ще продължи толкова дълго?????? Да се надявам, че по-бързо ще му мине.

Днес беше изумително топъл ден. Дори сега е топло навън. Но всъщност това не е много добре, защото ще стане страшно студено след някакъв ден. И тогава ще се чудим какво да правим по вкъщи.

Е лека и спокийна вечер! smile3524

# 86
Оффф днешната ми интернет почивка е кошмарна.
Първо по кюто приятелка ми прати една статия от монитор за една майка дето си била детето, което няма и годинка...абе така и не дочетох но за мой ужас видях снимките и веднага затворих статията...кошмар някакъв...

А сега прочетох и за Гошко..... и не съм на себе си. Даже не знам какво да кажа...
Ще стискаме палци с мойто Калоянче за него да се пребори за живота си.

# 87
Здравейте мами! wavey

Дано днес diksi ни каже добри новини за Гошко.
Незнам дали не става въпрос за същата майка, ама май не. Но тази сутрин по БТВ казваха за една майка, която си пребивала децата ( по на 2г.) до смрт. Те са с множество наранявания и счупвания трайни увреждания и в момента са в болницата, а майката задържана за 24ч. в ареста. Можело да останат инвалиди. Направо съм потресена и възмутена как може да съществуват такива майки.????

Но стига с тия неприятни истории.
Вчера държах Ники буден до 9.30ч.(иначе заспива към 8-8.30ч.)  За да може, уж тази сутрин да се събуди по-късно. Ама чакай още в 6ч. беше пушка. По едно време му дадох един пакет царевични пръчки по-точно аз го държах (пакета) и му давах по едно зрънце. И в един момент докато говорихме с татко му, той успя да го докопа  и познайте - цялото легло в пръчки. Много кеф му прави да ги смачква и раздробява. Толкова смешно ми стана. Беше толкова съсредоточен в заниманието си и правеше едни смешни муцунки. Смях, смях, ама чистенето е за мен.  newsm79
Е лек и спокоен ден на всички!

# 88
  • Габрово
   Дано и нашите молитви да помогнат малкият Гошко да се оправи  Praynig Не знам друго какво да кажа

# 89
Дикси, дано малкия Гошко се оправи  Praynig Трябва да се бори. Дано новините днес са по-добри  Praynig

При нас Т е 22-23гр. през деня, а вечер спим на 20-21гр. Но Т през нощта пада, защото климатика го включвам на нощем режим и се включва по-рядко. Слагам го да спи с боди-потник, пижама и чорапи, за да не му е студено на краката. Отгоре го завивам с пелена и юрганче, но вече мисля да го слагам в чувалче без ръкави и да го завивам с одеало.

Доста му беше червено дупето на Стефко през лятото. Тогава го мажех с едно домашно мехлемче - мас и невен /прочетох, че Скрийми и тя го е ползвала/ и после мажех с Бейби тан. Много време мина, докато се оправи. Може би около месец, но много е ефикасно това мехлемче от мас и невен  Peace

Решила съм да кърмя Стефко до май-юни месец, но може и по-рано да го отбия. Каката я кърмих до почти 9мес. Тя сама се отби. В най-големите жеги края на м.юли имаше 3 дни температура и през тези дни не искаше да суче. На 4 ден вече нямаше Т, но пак отказа, на следващия ден пак й дадох да суче, но тя пак не искаше. И така купих си едни хапчета за спиране на кърмата и почнах да се изцеждам. Спомням си, след месец отивам на профилактичен гинекологичен преглед и лекарката ме пита, докога съм кърмила, как съм спряла и т.н. Казах й, че съм пила хапчета и досега все още имам кърма и че се изцеждам. Тогава тя ми каза, че след като вече съм пила хапчета, не трябва почече да се изцеждам, защото така стимулирам отделянето на още кърма. Така, че да знаете  Naughty След като се изпият хапчетата, повече не трябва да се изцеждате.

Общи условия

Активация на акаунт