Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 63 732
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Балгодаря, прасе! Май тази цедка без крема диск я няма в комплекта на Дедиката, нали? Трябва отделно да се поръча?

# 241
Да, отделно се поръчва. Аз си бях поръчала една преди около година и половина, но дойде друг размер. Върнах им я и повече не съм се занимавала. В България не знам къде има.
Ако някой знае, нека каже.

# 242
Аз в Амазон гледах. За България и аз не знам.

# 243
  • София
Събирам идеи за термо-чаша - метална или пластмасова (без БФА, лека), че поне сутрешното кафе да не го купувам от автомат в службата, поне 2-4ч да държи.
Има ли такава която капака й да не е едновременно и дозатор (т.е. да не се замърсява в чантата)

# 244
От линка се отваря дръжка за входна врата.
Опс, сутрин рано още спя, коригиран е линка.... Wink
Слагам го и тук:
https://www.baristatools.bg/bg/domashni-espreso-mashini/3284-gag … era-espresso.html

# 245
Здравейте, изчетох темата и виждам, че повечето сте с машини за мляно кафе.
Някой от вас има ли такава с мелачка? И каой модел?
Пих скоро кафе от такава машина (Krups) и много ми хареса.
Също тези с мелачка, по-хубави ли са от тези без?
Благодаря предварително.

# 246
Здравейте, момичета!
Въпросът ми е към тези от вас, които имат личен опит или са проследили всички теми за кафемашините 😄

Искам на "черен петък" да взема кафемашина, която да не се "задръства" постоянно, да прави хубав каймак и да е до 500-600 лева като цена. Бихте ли ми препоръчали конкретен модел?

# 247
  • в 1001-та нощ
Здравейте, изчетох темата и виждам, че повечето сте с машини за мляно кафе.
Някой от вас има ли такава с мелачка? И каой модел?
Пих скоро кафе от такава машина (Krups) и много ми хареса.
Също тези с мелачка, по-хубави ли са от тези без?
Благодаря предварително.

Аз имам с мелачка - наричаме ги автомат. Според мен не правят по-хубаво кафе. Когато я взимах вярвах, че прясно смляното кафе е "най-важно", но се оказа, че не е съвсем така и по-точно - не мелят, като хубавите мелачки.

# 248
  • Пловдив
Случайно да имате мнение за някой от моделите с кафе дози ?-PHILIPS SENSEO SELECT

# 249
По-добре гледайте модела капсули с които има най-голямо разнообразие на кафе брандове. Напоследък системата на Неспресо,
почти всички голями кафе брандове започнаха да правят капсули за неспресо машини. А и не са никак скъпи...

# 250
Случайно да имате мнение за някой от моделите с кафе дози ?-PHILIPS SENSEO SELECT
Стават, кафето излиза под налягане като от домашна машина с крема диск, но поне са 7 грамови, неспресо са само 5, как става кафе от 5г е чудо. Друго положително за тези дози е че са с хартиен контейнер за кафето. Разнообразието е огромно при тях.

# 251
Ако ще сте с капсули аз препоръчвам машина за ese дози, но от тези с ръчката, която се дърпа надолу. Мисля че сега има и по около 200 лв.
Аз съм била с неспресо капсули, сега сме с la picolla Sara за такива дози.
От моя опит кафето се доближава повече до истинско еспресо, сравнено с капсулите.
Има разнообразие на дози, и може да се намерят на добра цена.
Аз обмислям вече да мина на истинска машина, но ако държите да ви е лесно - от този тип кафето е най-Ок.

# 252
  • Пловдив
Ох аз съм обратната крайност....от обикновена кафе машина ми се иска да премина на по мързелив вариант с дози. Капсули не харесвам приемете че съм защитник на природата.Не ми се прави и някаква огромна инвестиция в кафе автомат,който да си меле сам а и ми идват твърде обемни.Ох въобще явно съм голям каприз...

Благодаря за мненията.

# 253
  • в 1001-та нощ
Автоматът не прави по-хубаво кафе от "обикновената машина", защото не мели, като проф. мелачка.

# 254
Ох аз съм обратната крайност....от обикновена кафе машина ми се иска да премина на по мързелив вариант с дози. Капсули не харесвам приемете че съм защитник на природата.Не ми се прави и някаква огромна инвестиция в кафе автомат,който да си меле сам а и ми идват твърде обемни.Ох въобще явно съм голям каприз...

Благодаря за мненията.

Аз взех машината за дозите, именно защото искам да ми е лесно. И ми е много лесно.
Обаче и при дозите има отпадък - всяка доза е опакована в алуминиево фолио. Наистина потенциалното рециклиране би било по-лесно, но май на този етап не се прави.
Отделно вкуса на кафето, макар и в пъти по-добър от капсулата пак ми идва една идея по-остър - не знам как да го обясня, но кафе от професионална машина в заведение ми е някак по-меко.

Общи условия

Активация на акаунт