Всякакви въпроси за кафемашините. Тема N3

• 63 732
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Масово ползваната Делонги Дедика 👍🏻
Здравейте! Съпругът ми има рожден ден през ноември и искам да му подаря машинка за кафе. Аз кафе не пия, което още повече ме затруднява. Предпочитам да не е с капсули или поне да не е само с тях. Моля, посъветвайте ме каква да взема. Бюджета не е, като за лек автомобил - до около 350лв. мога да отделя. Благодаря!

# 676
Здравейте! Съпругът ми има рожден ден през ноември и искам да му подаря машинка за кафе. Аз кафе не пия, което още повече ме затруднява. Предпочитам да не е с капсули или поне да не е само с тях. Моля, посъветвайте ме каква да взема. Бюджета не е, като за лек автомобил - до около 350лв. мога да отделя. Благодаря!
Моят съвет е да се ориентирате към  друг метод- V 60, Хемекс,  италианска кафеварка. С качествено кафе ще постигнете вкусна напитка.
Хубавите кафемелачки и машини са много над посочения лимит  Ще вземете някоя и след това ще сте разочаровани.

# 677
  • София
Това струва ли? Във Фантастико е намалена на 99 лв.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 10:14 от РРР

# 678
Някой беше писал, че Lavazza ORO прави най-голям каймак, от понеделник ще е намалено на 8,50 в Била, мисля да взема, дано наистина е по-добро от Crema e Gusto...

Дойде му реда...
Ясно е, че кремата зависи най-вече от машината, но на вкус е страхотно Heart Decoration

# 679
Каймака на Лили ми се вижда светъл, тоест кафето е слабо. У нас пием силно еспресо. Каймака ми става малко по тъмен и плътен.
Въпрос на вкус е, разбира се.

# 680
О, аз предпочитам плътен каймак, както и силно кафе по принцип... Yum Blue Heart
Но толкова са възможностите на Delonghi EC 155. Ще се внимава много при избор на следваща машинка Smirk

# 681
Това за силното кафе ми е много странно като определение. Еспресо технологията, както и другите методи имат строго определени пропорции за количество кафе, вода, време на екстракция,  температура, налягане. Всяко отклонение от тези параметри означава грешка и не вкусно кафе  Да не говорим,  че масово се разбира под силно кафе горивото кафе  Доброто кафе е плодов екстракт и няма горчив вкус, а сладък с някаква киселинност.

# 682
  • Sofia

И аз не пия кафе, но съпругът е съвсем ОК с тази:
https://www.emag.bg/espreso-mashina-delonghi-15-bar-1100-w-rychn … 1-b/pd/DSTF6BBBM/
и тази:
https://oferta.bg/offer/kafemashina-aem-1528-ayco-1
Изобщо не е нужно да се дава цяло състояние, освен ако не е някакъв запален кафелюбител, който усеща минимални разлики.

# 683
Аз да попитам дали си взехте такава комбинирана кафемашина? Сега я гледам и се чудя нея ли да избера. Трябва ми комбинирана.

# 684
И аз следя мнения за комбинирана.

# 685
Аз поръчах, понеже в Емаг е на много ниска цена в момента и въпреки доставката. Чакам да дойде.

milittana, а може ли със задържане на копченцето да определиш дължината на кафето и един вид да се запамети тази дължина. На друг модел пише, че може и затова питам.

# 686
  • Хасково
Може ли да споделите мнение за ето тази машина Krups https://www.emag.bg/espreso-mashina-krups-virtuoso-15-bar-1400-w … avigation_history и разликата и с хвалената Дедика.

# 687
  • София
Аз имам комбинирана кафемашина - не е посочената, друга е - Rosberg, купувана от Технополис, но в интернет съм виждала абсолютно същата и като брандирана по друг начин. Като цяло съм доволна - може да се настрои дължината на кафето, загрява бързо, чисти се лесно. Като минус - моята е с много малко контейнерче за вода - на всеки 2-3 кафета трябва да се пълни. Не е голяма драма, но ако сте повече пиещи кафе, е хубаво да го имате предвид.
И още едно нещо - аз забелязвам, че въпреки всички приставки, аз я ползвам основно с капсули Долче Густо - просто откакто я имам, съм основно в движение и ми е най-лесно да купувам и ползвам тях. Надявам се в някакъв момент да започна да разнообразявам видовете кафе, защото иначе няма смисъл да се купува машина с толкова приставки, за да се ползва една.

# 688
Аз поръчах, понеже в Емаг е на много ниска цена в момента и въпреки доставката. Чакам да дойде.

milittana, а може ли със задържане на копченцето да определиш дължината на кафето и един вид да се запамети тази дължина. На друг модел пише, че може и затова питам.
Аз на моята се опитах  в началото, нещо намалява, но не спира. Абе не се справих с тази функция и не я ползвам, сега си чакам и спирам ръчно кафето. Аз го пия и доста дълго де, слагам и съответно по-голяма чашка. Според мен са сложили такава функционалност, но при моята машина не работи добре. След доста месеци ползване да споделя, че купих едни капсули Лаваца, които не стават за машината, а пише, че тя работи и с тях. Може капсулите да са менте, доста евтини бяха. Та сега изгребвам кафето от капсулата и го пускам като мляно, доста добре се получава. Имайте си едно наум. Просто слагаш капсулата и тя някак си се пръсва и хвърчи кафе навсякъде, но не и в чашката. Само с тези ми се е случвало, кофти работа. Иначе Долче густо, Чибо, Неспресо, ESE формички, Кафитали, всичко е ок. Даже капсула Лаваца, която е с големина на Долче густо става отлично. Мисля, че специално тези капсулки не са наред нещо.
Поръчах от тук https://mallbg.com/home/products.php?search=806631&gclid=CjwKCAj … 71iBoCH9AQAvD_BwE имайте си едно наум.

# 689
  • Велико Търново
Ако не сте, по-добре пробвайте с капсули Лаваца Блу, купени от друго място, защото може и от самата приставка да е. Където предлагат такова кафе, може да продават и единични бройки капсули.

Общи условия

Активация на акаунт