Барселона - Тема 11

• 50 059
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ние сме ползвали автобус от Валенсия до Барселона. Първо спира на летището Ел Прат, а после и на автогарата в центъра.

# 676
Здравейте, в Барселона ще сме на 5 и 6.12, като на втория ден летим късно, в 21.55 ч. На концерт сме, времето е малко ограничено. За първия ден съм предвидила Саграда фамилия и Парк Гуел. Концерта после е от 18 ч. За втория ден - Восъчния музей, Кралския дворец, Музея на илюзиите и Big fun. Чудя се дали ще мога да включа и Аквариума или двореца Монтжуик? Хотелът ни е до площад Испания Pestana Arena. Също видях някаква Коледна обиколка с автобус -  от 18 ч., час и половина. Някой бил ли е на такава? Струва ми се, че ще успеем преди летището.  С девойка съм на 12 г.
Здравейте, бихте ли споделили впечатления от хотела -  Pestana Arena? Обмислям настаняване там за кратък уикенд през март 2023г. Желая Ви приятно и забавно прекарване.

# 677
В понеделник летим за Барселона. Кацаме вечерта, мисля да си букна такси през Букинг, вместо по тъмно и на ново и непознато място за нас да сменям 3 транспорта до хотела (Acta Antibes). За Саграда Фамилия разбрах, че няма каса на място и билети само онлайн. Но как стои въпросът за Камп Ноу? Там може ли на място да си купим билети, или също трябва предварително през сайта?

# 678
  • София
В понеделник летим за Барселона. Кацаме вечерта, мисля да си букна такси през Букинг, вместо по тъмно и на ново и непознато място за нас да сменям 3 транспорта до хотела (Acta Antibes). За Саграда Фамилия разбрах, че няма каса на място и билети само онлайн. Но как стои въпросът за Камп Ноу? Там може ли на място да си купим билети, или също трябва предварително през сайта?
Мисля, че няма нужда да букваш такси, те си седят пред изходите на пристигащи. Миналата година декември, до площад Каталуня ни излезе 25 евро.

# 679
За стадиона взехме билети на място.

# 680
  • В центъра на моретата
За хотел Acta Antibes, ползвахме експресни автобуси, слязохме на площад Каталуния и след това пеша за около 15-20 мин. до хотела. На врущане на сущата схема - от пл. Каталуния до летището. Автобусите спират само на 2-3 спирки.
Но ако късно пристигате, по-удачно е с такси.

# 681
  • София
Доволна съм от Pestana arena, не че много видяхме от него. Но е чист, на много удобно място, любезен персонал. Бях помолила при възможност да ни настанят по-рано, настаниха ни веднага, в 10 ч. сутринта. Наблизо има хубава пекарна, супермаркети и мога да похваля един много бюджетен японски ресторант с вкусна храна - Ramen tan tan. За два дни с детето видяхме Саграда фамилия, Восъчния музей, Аквариума, Катедралата, Big fun и Музея на илюзиите, Кралския дворец и разбира се посетихме концерта, който беше целта на пътуването. Чудесно се справихме с транспорта с две карти t-familiar.  От и до летището -аеробуса, спира близо до хотела. Благодаря за информацията от темата, беше ми изключително полезна.

# 682
Цената, която ми дават от Букинг за такси е по-ниска от цената, която всякакви онлайн калкулатори за таксита от/до Ел Прат ми изчислява. Ще заложа на сигурното.

Я да задам един тъп въпрос Simple Smile)) Отпаднаха ли окончателно сертификатите за влизане в Каталуния? Да не ни изненадат на летището Simple Smile В re-open Europe пише за Испания като цяло, но със забележка, че отделните региони мога да въвеждат регионални изисквания. Но не намерих никъде информация, която да е актуална.

# 683
  • BG-DE
Преди 10 дена бяхме в Барселона и никой не ни е искал сертификати. От понеделник сме в Палма де Майорка и също не ни искаха сертификати.

# 684
  • София
Бяхме тази седмица. Никой не иска сертификати. Маски -само в градския транспорт.

# 685
Здравейте!
Организирам първото посещение в Барселона за семейството ми за междусрочната ваканция на учениците. Запазих апартамент близо до Саграда Фамилия и сега планирам придвижването до там. Полетът ни е късен - по разписание каца около 21 часа. Засега измислих, че най-удобно ще ни е с влак до Passeig de Gràcia и оттам пеша до адреса, който според Гугъл е на малко повече от 1 км. Ще доплащаме за късно чекиране, разбира се,  и правя някаква сметка, че ако полетът е навреме, ще се придвижим някъде до 22:30 - 23:00. Дали са ми реалистични плановете и дали е окей да се придвижваме пеш по това време на денонощието в района?
В последствие за транспорт в града и по основните забележителности какво бихте препоръчали от тази изходна точка? Картите Т-10 само за влаковете ли вършат работа и могат ли да се купят онлайн?

# 686
На 5ти януари в Бсн ли ще сте?
Ходенето нощем не е проблем, не е опасно, но ще сте уморени и с багаж... вероятноста полета ви да закъснее е голяма. Не е невъзможно, но по скоро бих ви препоръчала да се прекачите на метро. Не се плаща допълнително, ако пътувате с Т-10, което се казва casual в момента.
Всички карти може да се закупят от машините на входа на метрото и влака на всички станции.

# 687
Ходенето нощем не е проблем, не е опасно, но ще сте уморени и с багаж... вероятноста полета ви да закъснее е голяма. Не е невъзможно, но по скоро бих ви препоръчала да се прекачите на метро. Не се плаща допълнително, ако пътувате с Т-10, което се казва casual в момента.
Всички карти може да се закупят от машините на входа на метрото и влака на всички станции.
Благодаря! А коя е най-близката метро станция?
За междусрочната ваканция ще сме - началото на февруари.

# 688
Благодаря! А коя е най-близката метро станция?
За междусрочната ваканция ще сме - началото на февруари.

От Paseo de Gracia до Plaza Universitat са 300м. От там метрото ,линия 5, ходи до Саграда Фамилия.

По м/у другото пеш от Paseo de Gracia до Саграда фамилия са 2.3км..
Според колко ви закъснее полета, наистина вземете такси. Иначе метро има до 24ч.

А за какво да посетите, погледни страница 32. Там има едно много подробно разказано посещение Simple Smile

# 689
  • Milano
На Passeig de Gracia спира и L2 (лилава), която ходи до Саграда Фамилия.
От влака преминавате на метрото със същият билет.

За тези, които отсядат в Антибес бих препоръчала да обядват поне един път при Ногал.

https://restaurantnogal.com/

Общи условия

Активация на акаунт