С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 129
  • 779
  •   1
Отговори
# 45
Ти така ще си мислиш, че разказваш 😉 Снахата почти със сигурност ще реши, че се месиш, налагаш, досаждаш, заяждаш и завиждаш 😀

Е, така може да реши само една неуверена в себе си жена с комплекси.
Слава богу, моята снаха не е такава. Simple Smile

Не се заяждам, но не знаете, какво си говори и обсъжда на кафе с приятелки...

И тази тема се превърна в " С какво ви дразнят снахите". Моля ви, направете си отделна и оставете нас малоумните, неопитни снахи да си споделяме на спокойствие!:))

# 46

Не се заяждам, но не знаете, какво си говори и обсъжда на кафе с приятелки...

Защо да не знам? Обсъждат същото, каквото и останалите жени – оплакват се от мъжете, от децата, от свекървите... Laughing

В случая обаче ставаше въпрос как би реагирала снаха ми, ако ѝ разкажа как съм си гледала бебето аз. Не, няма да го приеме като вмешателство или непоискан съвет, точно защото е образована и уверена в себе си и в знанията си млада жена, която не приема на нож чуждото мнение, нито пък си защитава територията от въображаемо нападение. И двете знаем, че такова няма.
Освен това нас навремето ни караха да правим неща, които днес са отречени и аз много добре знам това. Трябва да съм малоумна, за да тръгна да настоявам да ги прави и тя.
Даже подозирам, че като се има предвид професията ѝ, тя самата би ми разказала още по-куриозни неща от едновремешните и днешните практики за гледане на бебета. Simple Smile

# 47
   Родена съм в началото на 70-те, а първото ми дете - в края на 20-ти век. Беше ми интересно и съм разпитвала подробно майка ми и баба ми как са гледани бебетата от моето поколение, какво се е знаело, какво не.
   За солта - не знаеха, не са ползвали. Вероятно е регионално това. Мазана съм с крем от пречистена мас и невен. Баба ми беше аптекарка, този крем си беше в постоянния асортимент на аптеката, там го приготвяха. За меда и алергиите се е знаело, не са ми давали като бебе. Не са ми подслаждали и водата. Но пък с кисело мляко са ме хранили. Знаело се е, че е най-подходящата храна за бебета, но единството бебешко мляко "Хумана" било много дефицитно. Баба ми се обаждала на приятелки аптекарки от други градове, да й пращат по пощата, но пак не успявала да ми подсигури достатъчно. Като няма - кисело мляко. Не са ме повивали стегнато - с пелени (памперси е нямало още), но свободно, да могат крачетата да ритат.
   При моите деца вече дефицити нямаше, всичко си имаше на пазара (млека, бебешка козметика, пюрета), и не ми се е налагало да търся алтернативи. Та не е било винаги незнание и невежество, а оцеляване с наличното.

# 48
Трябва да съм малоумна, за да тръгна да настоявам да ги прави и тя.

С такава свекърва като теб е едно, с ония дето пъхат нежелани буркани друго.

# 49
Трябва да съм малоумна, за да тръгна да настоявам да ги прави и тя.

С такава свекърва като теб е едно, с ония дето пъхат нежелани буркани друго.
Ти сега не разбираш, ще започне едно обяснение, че случаите са съвсем различни, ако се включи и една друга потребителка и някоя обида може да отнесеш за невежество си, ще ти намерят някоя грешка някъде. Защото в техните семейства такива неща не се случват, те са идеални, с идеални деца и снахи/ зетьове, 'щото са ги възпитали добре, а ние не сме възпитани, защото смеем да се оплачем/обсъдим в тема, предназначена за това, някой битовизъм или пък най-нагло да си отворим устата.
П.С. Срамота! Дано има по-малко такива учителки, в детска градина, да им знаят толкова устите и да са толкова невъзпитани. 😃

# 50
  Те просто не са попадали на истински психопатски свекърви и гледат от камбанарията на нормалните човешки взаимоотношения, които могат да бъдат съвсем приятни ако хората се съобразяват един с друг.

# 51
И от IQ-то зависи. И от характера. И от възпитанието...
Не само на свекървата, но и на снахата.
Господ събира.

# 52
Да, така е, от много неща зависи, личи си дори от начина на общуване.

# 53
Нещо се обиждаме на снахи и свекърви, а ?  Хайде да минем на нещо по-приятно като  обсъждане на подаръците за Коледа от бабите. Цяла година не сме се дрънкали по въпроса.

# 54
Бях купила дрешки, ама есенни  и ги пратих.Сега взех зимни като вече знам с консултацията размера, а чичото играчки.Тези вторите не са показвани ,дано се харесат.Най-доброто налично тук ,че нямам друг начин.
Хич няма да питам  нататък носи ли се, защото ми е казано директно ,че моето се изхвърля.Не съм и виждала да носят нито тук, нито по снимки, освен последните есенни, снимка има.Но  и таткото ги избра.Но не може да не дадем на децата , първо подаръците търсят като дойдат.Нататък -растат и ще стигнем до пари директно на тях , пък родителите да се оправят ,но за сега  не става с  пари ,не искат те да си избират и купуват.

# 55
  • MI
Хич няма да питам  нататък носи ли се, защото ми е казано директно ,че моето се изхвърля.

но за сега  не става с  пари ,не искат те да си избират и купуват.
Flushed Thinking

# 56
  • Бургас
Оххх, Боряна, снаха ти е ужасна.... Ама и синът ти е за бой. То бива неуважение и наглост, ама толкоз не бива. Егати и претенциите дето има снаха ти, честно. А синът ти да не си разваля рахата с нея, наранява теб. От доста време те чета и не мисля, че в случая имат основание да се държат с теб по този начин. Явно снаха ти си е чешит, доста примери си дала. Много грозно впечатление ми прави. Сина си ти го познаваш и сигурно си наясно той защо позволява такова отношение към теб. Не говори добре за него, обаче, съжалявам...

# 57
Нагаждам се.Тук виждам доста повече наглост.Няма добра свекърва.
Зле съм много напоследък, работя себе си да оправям, за друго нямам сили.
Не  е до снахи,   и тъща се е оплаквала от зет.Млади и стари е проблемът.

# 58
  • Пловдив
Колкото и да мразя човека, никога не бих заявила, че неговите подаръци точно ги изхвърлям. Не разбирам подобна директност. Дори и да е истина, щях да си измислям различни оправдания, които звучат по леко: не стават на децата, нещо не ги харесаха, забравихме ги в шкафа и са умалели и в краен случай, че ги носят и се радват. Не бих заспала спокойно, ако знам, че съм наранила душата на някой, който просто е искал да зарадва децата.

# 59
Сложно  е. синът каза ,че се носи всичко, но не виждам, то  и рядко ги виждам.Нарочно го каза в онзи момент.И той  има достатъчно неща да движи за да го занимавам с глупости.
Имам вина и аз, един път взех няколко неща да си избере което харесва, да върна останалите, взе всичките.Може и да не става нещо, нямам проблем и  директно да се казва, повече е оправено от замазване и да повтарям грешки.
Това са бели кахъри, нямам нерви  и време да разнищвам.
Всеки има глупави изказвания  и периоди.Минават.
Тя е умно момиче, съвпадат ни разбиранията по важни въпроси, но си има характерче за милиони.Свиква се.
Прилича на мъжа ми по характер, аз съм свикнала да премълчавам.Но ако избухна като се набере да не си там.
Харесвам как възпитавам децата си, тя ги учи да благодарят и тя благодари и оценява винаги което харесва.

Общи условия

Активация на акаунт