С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 194
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
  • France
Не съм толкова богата, че да хвърлям каквото и да е.

# 76
  • при късмета
Ами за "нататък" беше и моята дума, то не се отнася само за изписването. Просто изключваш дрехите като подарък, ако не е обсъдено с родител и това е. Играчките са добър вариант. Пораснаха вече, двама са, идва ред на настолните игри, разнообразие там има колкото искаш и непрекъснато излизат нови. Все нещо ще се измисли. Като пораснат още повече пари, те да си избират, че и родителите са капризни, ама децата са толкова презадоволени, че и да ги питаш, сами не знаят какво искат, от имане на всичко

# 77
Подробност - играхме на ревю, моите блузи станаха рокли и се разхождаха с тях, аз бях публиката и ръкоплясках. По едно време внукът пита - това подарък за мен ли  е. Та не е еднозначно. Казах ,приела съм реалностите.

# 78
  • при късмета
Това е по линия на другия въпрос, че ти самата смяташ, че трябва на всяко виждане нещо да подаряваш и сам сама така си научила децата. А не е нужно и не смятам, че сина и снахата го изискват от теб. И децата ще започнат да очакват истински подаръци по повод, а като просто се виждате нещо дребно, нещо сладко, каквото е разрешено, дреболиите от зрънчо и така

# 79
Чак пък нямал време да зареди... Rolling Eyes
Сигурно бръмчи колата, ако има и звук и светлини, още повече шум и врява вдига и снахата я е покрила надълбоко Simple Smile
Лошо няма, всеки родител така е поприбирал и поскатавал нещо неподходящо, но да кажеш - изхвърлих го, си е не лошо възпитание, а простотия направо!
Съжалявам, Боряна, знам как ги защитаваш, но е така. Снаха ти е калпава, а синът ти не смее да й противоречи за нищо... И тук не става въпрос да се кара с жена си да обикне майка му, но пък и толкова да не може елементарно уважение да наложи (та дори и привидно) към родната си майка, не звучи добре. Да не говорим, че само едната майка му е останала, бащата отдавна е починал, доколкото разбирам.

ПП. Айде пак пари! Пари, пари! Аз пък не искам да давам пари! Ни на деца, ни на брат, ни на сват! Работа на родителите е да изкарват пари, на всички други наоколо е да правят малки подаръчета за радост на децата. Пари единствето на голям пубер, мечтаещ за нещо скъпо, за което е казал, разказал, помолил, спи и сънува Simple Smile Там да помогнеш, да. Но за малки деца... никогиж! Пък ако щат да се сърдят родителите.
Наскоро бяхме на един детски рожден ден. Родителите сложили касичка!? Много грозно ми се видя.
И си мисля, какво ли поколение ни чака!

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 17:30 от птица

# 80
Птица, няма как да наложиш елементарно уважение у някого, на когото му липсва още по-елементарно възпитание. За емоционалната интелигентност няма да отварям дума.

# 81
  • при късмета
Пак да кажа, че няма нужда да се връщаме на същата дискусия. Дали ще  манджа или дреха, все едно е, като няколко пъти по всякакъв начин е казано и показано, че не е подходящо. Аз бих търсила това елементарно възпитание първо у даващи, вместо първо у получаващия, защото от там тръгва. Не за Боряна, по принцип

# 82
  • Пловдив
Не съм толкова богата, че да хвърлям каквото и да е.
А аз хвърлям. Неща, независимо от цената, които никога няма да ползвам.

# 83
F major, а защо смяташ, че е грубо и грозно за кажеш на близки хора истината?
Например за един РД искаха да ми купуват GPS за планината. А аз след това отивах да живея на място, което е равно като тепсия. Трябваше ли да ги оставя да си дадат парите за техника, която щеше да седи в шкафа и да остарее даже без да бъде използвана? Единият от приятелите ми тогава гледаше нелечимо болна жена, знаех как трудно  е отделил пари за това. Или пък хората с деца. Не исках да си дават парите напразно. Така че казах, че това е неподходящ подарък.
По-грозно щеше да е да го взема, да кажа лицемерно колко е прекрасен, да се преструвам пред тях и после те да видят, че не го ползвам и да им стане неприятно.
Ако снахата на Боряна я е излъгала, че дрехите са страхотни, каква щеше да е ползата? Така или иначе Боряна не е сляпа и глупава, вижда че не се носят. Само дето към неприятното чувство от неизползвания подарък, ще се добави и горчивината от лъжата.
За мен лъжата, лицемерието, премълчаването са груби и грозни в отношенията между хората, не истината.
Като трябваше да купуваме подарък за РД на свекърва ми, накарах ММ да я пита какво иска. Ък, мък, не ще да каже, нали не е възпитано да си искаш. Ама настояхме, каза си жената, хубава керамична саксия за едно цвете. Бяхме видели, че и друго има нужда от пресаждане, купихме две подобни. Тя толкова пари за такова нещо няма да даде, все гледа за внуците да има. Веднага ги пресади и наистина я зарадвахме. Който гледа цветя знае какво е.
Другия син и снаха, които почти живеят с тях, подариха форми за мъфини, защото внучката иска да прави мъфини с баба си. Похвали и този подарък свекито, ама не беше радостта като за саксиите.
 И тя ни е подарявала само една вещ, която не е съгласувала с нас, икона на Богородица и то защото знае, че съм религиозна. За всичко друго е питала и се е съобразявала.
Значи може хората да говорят, да споделят и да не се обиждат един на друг. Дори и като са възрастни и млади.
Никога не съм писала в тая тема и не я чета редовно, но ума ми не побира как и защо възрастен човек (предполага се без умствени дефицити) ще нарани грубо и грозно близък, който се e опитал да го зарадва.  Защото бил близък  ? WTF ?

# 84
Аз си питам директно децата, даже ми пращат по вайбър какво точно искат. Но пари на родителите- Не!
Каквото си намисля, чек при децата и така.

# 85
Да ,казано е  ,че пари си имат.
Връщам темата назад ,не да се коментира,  ада покажа ,че не е само наша традиция от времето.Лусинда Райли чета  и пише
Цитат
Чудех се, отче, дали може да
взема малко сол от килера и гореща вода, за да измия пъпа на бебето, да не
се възпали.

# 86
  • София
Афродита, сигурно ще си много доволна, ако разбереш, че твой подарък е метнат в коша от получателя и той ти  каже това направо. Страшно приятно ще ти стане, нали?
Ако разбера, че мой подарък е в коша, ще се запитам къде ми е грешката и дали преди това не са ми показали, че подаръците ми не са ок., но пък аз съм продължила с неподходящи. И да, предпочитам да ми се каже в лицето, че еди си кое не е ок, вместо лицемерна мазна усмивка, гарнирана с лъжата, че е мноого хубав подаръка и после да бъде засилен в коша (без да знам). Така няма да мога да зарадвам никого, а мен ще ме лъжат. Не виждам смисъл от подобни фалшиви захаросани глупости.

# 87
  • MI
Малко такт и съобразяване и от двете страни никога не вредят. Може да кажеш истината по много начини, вместо да демонстрираш че е хвърлено може при въпрос да обясниш защо не се носи. От друга страна пък подаряващият е хубаво първо да пита от какво има нужда детето, а не да си навие нещо на пръста и край. Че така при нас и дублиране на играчка се е получавало, и неподходящ размер че щерката засега расте по-висока, и дрехи които не ми харесват просто. Но да кажа на някого директно твоите подаръци ги хвърлям дори не си го представям... Сега всички питат, даваме варианти какво да вземат, не марка а тип. Бабите и двете предпочитат да изпратят пари, ние показваме какво точно сме им купили с тях. Не знам какво значи абсурд на родителите пари, мислите че ще вземат от децата си или какво? Да ви имам и семейните отношения в такъв случай...

# 88
  • София
Едва ли на първия нехаресан подарък, същия е веднага изхвърлен и снахата е вдигнала телефона да обясни на свеки, какво е свършила. Вероятно си има предистория, намеци и т.н., докато на снахата й е писнало вече. Не говоря конкретно за снахата на Боряна, а по принцип.

# 89
  • при късмета
Никой не хвърля първия получен подарък. За да се стигне до такива ексцесии, е по-вероятно да е затова, че е повторено, потретено, подесетено нещо и даващия/подаряващия си знае неговото. Ами и аз да съм, на единайстиня път ще хвърля демонстративно или изобщо няма да приема. То не ти остава друго, след 10 пъти обяснено

Общи условия

Активация на акаунт