С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 550
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
Още 130 теми ще се навъртят, докато има свекърви, които смятат, че имот, който са дали на сина си, НЕ на снахата им дава право да правят каквото си искат. От даване на акъли за детето и ежедневието на младите, до това да раздават това, което младите са купили, считайки го за свое, защото е в тяхната къща. Не, преотстъпването на имот на собственото им дете, не им дава всички тези права. Нито морално, нито юридически

# 526
Да, не трябва да се отнасяш невъзпитано с никой човек, особено с роднина, принципен е въпроса. Защо по дефолт се решава, че свекървата, която е на по-голяма възраст, няма свои зимнини, а младите имат? Коя по-млада жена има повече буркани от 20+ по-възрастна от нея? хехе

# 527
Така е, ако имаш село.  Като нямаш, търсиш варианти, ако искаш собствена зимнина.

Лично аз имам двор, който е затревен и с лехи за цветя. Затова  нямам място за огнище. Затова ползвам навън газов котлон и варя в тенекия от сирене. Хващат се 11 буркана с винт. Не правя промишлени количества, но има за цялата фамилия.

# 528
  • София
Изобщо нямам село от 35 години и не знам какво е правене на зимнина на въздух, това го признавам. Но никога, ама съвсем никога, не бих изложила свекърва си, като й направя забележка относно нещо, което тя подарява / дава на някой друг. Особено ако живея в етаж от къща, чиито произход едва ли е извънземен.
Произходът може да не е заслуга на свекървата, а да е подарен или наследен от нея или от мъжа й. А в случая да кажеш, че не си даваш купената от теб храна за зимата на друг - не е излагане на свекървата, а най-нормална реакция. Не си им в къщата и не знаеш гигова и мъжа й покрай бурканите дали не са поели и други разходи, надвишаващи заветния наем, който пестят.
Да, не трябва да се отнасяш невъзпитано с никой човек, особено с роднина, принципен е въпроса. Защо по дефолт се решава, че свекървата, която е на по-голяма възраст, няма свои зимнини, а младите имат? Коя по-млада жена има повече буркани от 20+ по-възрастна от нея? хехе
Защото е написано зимнината от кого е купена и как на свекървата й се пада подарък от гигова, а след подаряването рязко намлява и за свека и за гигова.

# 529
  • Пловдив
Аз. Произведени лично от мен (плюс робски детски труд). Имам повече от свекърва ми. Основно защото ядем повече, моите синове могат да засрамят и гладна ламя с апетит.

# 530
Сигурно обаче ги държиш у вас и свекървата не ги раздава наред.

Гигова каза, че купуват продукти. Не е уточнила, че свекървата никога не е закупила и 1 продукт, нали Simple Smile

Мен ми е кофти, че даването на етаж е нищо, а буркана е много. Иначе не правя зимнина и наистина не съм спец там.

# 531
Може Гигова и мъж да плащат сметките на свекървата, Но може и да е обратното, няма как да знаем тук. Или само защото е свекърва се подразбира, че е на тяхна издръжка.
Иначе никой не и дава право да им раздава бурканите, няма спор. Авторката си прави изводите оттук насетне, изнасят се за са сами и никой да не им пипа бурканите и всичко ще е точно.
А свекървата може да продаде или даде етажа под наем. Пък нека си ядат младите бурканите.

# 532
  • Пловдив
Сигурно обаче ги държиш у вас и свекървата не ги раздава наред.

Гигова каза, че купуват продукти. Не е уточнила, че свекървата никога не е закупила и 1 продукт, нали Simple Smile

Мен ми е кофти, че даването на етаж е нищо, а буркана е много. Иначе не правя зимнина и наистина не съм спец там.
Точно за да бъде мазето ми само и единствено мое и да съм бог и цар на домашната икономика и да си знам запасите се ИЗНЕСОХМЕ.

# 533
  • при късмета
Не е по дифолт, а по написаното по конкретния казус. Едва ли някоя снаха ще се впечатлява, ако свекървата подарява нейна зимнина и би го правила на въпрос, не мислиш ли? Обаче, ако раздава зимнина, продуктите за които тя е купила, тогава не само ще се впечатлява, но и ще се оплаква. Тук възпитанието няма нищо общо и аз бих го потърсила първо у свекървата.
Стига с това натякване, че се държи на едно място зимнината. Ако живеят в една къща естествено, че ще се държи на едно място, всеки да си качва консервите по етажите на топло ли?

# 534
Важното е, че нито новата снаха вече ще прави набези по чужди мазета, нито свекървата ще щедрее за чужда сметка.
Една забележка в точния момент е свършила повече работа от тиха и напоителна дипломация

# 535
  • София
...Гигова каза, че купуват продукти. Не е уточнила, че свекървата никога не е закупила и 1 продукт, нали Simple SmileМен ми е кофти, че даването на етаж е нищо, а буркана е много.
По тази логика, дай свекървата да се качи на нейния си етаж, който е дала на гигови и да й раздаде на другата снаха от роклите на гигова в гардероба, от обувките й, може и някой пакет с ориз и брашно от гиговите да даде. Ми тъй де етажа си е нейн, значи и всичко в него е нейно.

# 536
  • Пловдив
Важното е, че нито новата снаха вече ще прави набези по чужди мазета, нито свекървата ще щедрее за чужда сметка.
Една забележка в точния момент е свършила повече работа от тиха и напоителна дипломация
То не се знае.

# 537
Tays, нали нямаш финансови проблеми? Какви са тез буркани дето те тормозят 😀

Ма Ко, ти вярваш ли, че тез буркани прословути са само на снахата?

# 538
Tays, нали нямаш финансови проблеми? Какви са тез буркани дето те тормозят 😀

Ма Ко, ти вярваш ли, че тез буркани прословути са само на снахата?
Ми тормозят ме, защото си нямам.
Нито правя, нито някой ми прави и дава.
Завидях.
Последно преди две години си купихме от бабките в Хисаря чудесна лютеница няколко бурканчета, още се облизвам. Тези в магазините са сладки и гадни, нямам навик да ходя по ферверски пазари и така си страдам самотно.
За домашна зимнина

# 539
Това ти го очакваш. Аз пък очаквам друго. Вместо да се фръцка, втората снаха можеше да сложи рхъце на кръста и да попита свекървата „А за нас етаж няма ли?“.
Ох, ма, Сийо 😂
Затова е най-добре нищо да не се дава ни на синове и снахи, ни на дъщери и зетьове. Ама като го казвам, пак лошо! И ми викате, че съм лоша 😉

Общи условия

Активация на акаунт