Име за момче

• 6 895
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Луиза и Савелин?
Савелин Cold Sweat редактор упорито поправя на Сахалин.
Че какво му е на Савелин? Реално име, използва се у нас, звучи добре с бг фамилия. Нито е масово, нито е остаряло.  Много по-добре от Марк Дойчинов.

# 61
  • София
Луиза и Савелин?
Савелин Cold Sweat редактор упорито поправя на Сахалин.
Че какво му е на Савелин? Реално име, използва се у нас, звучи добре с бг фамилия. Нито е масово, нито е остаряло.  Много по-добре от Марк Дойчинов.
Аз Савелин за първи път го чувам признавам си.

# 62
Има си го като име. Аз лично познавам мъж с това име, а във фейса има и други.  Среща се в женски вариант. Произлиза от Сава, има и имен ден. На мен не ми е странно или необичайно.

# 63
  • Най-красивата страна
След като каката е Луиза,бих избрала също такова интернационално име,но добре възприето в България и за второто дете.

Луиза и Антон
Луиза и Стефан
Луиза и Филип
Луиза и Максим
Луиза и Емил
Луиза и Мануел

# 64
Името Савелин не ми харесва и със сигурност няма да е то. Не си го представям до Луиза. Името, което ще изберем ще бъде нещо интернационално. Все още не сме спряли на нещо конкретно.

# 65
  • Крайбрежен район
На мен ми харесаха до Луиза Максим, Филип, Антон и Емил.
Поне към буквичка имате ли предпочитания?

# 66
[quote author=Alina15 link=topic=1393327.msg43955620#msg43955620 date=16
Името трябва да бъде:
- българско , не съм фен на чуждестранните за момче
- един ден да стане лесно бащино с окончание
- да не започва и въобще да не включва Р
- изключвам имената: Мартин, Александър, Симеон, Борил, Иво, Красимир, Валери, Робърт и Румен

[/quote]
Останах с впечатление, че търсите българско име и да не съдържа буквичката "р", затова малко се изненадах, че Марк ви стана фаворит. Марк и Луиза лично на мен ми звучи като Робърт и Луиза. Предложила съм Тео, Константин, Антон - мисля, че тези имена лесно ще се възприемат в чужбина.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 16:36 от Atamagaokashii

# 67
Луиза и Валентин
Луиза и Адриан
Луиза и Емилиан
Луиза и Денис
Луиза и Теодор
Луиза и Тома/с
Луиза и Севастиан

# 68
Даа, така е,всичко е до усещане, а и не трябва да подценяваме факта,че все повече общуваме с чужденци, било то колеги,шефове или ако не учим в България и не е лошо името да е малко по-познаваемо не само тук.
Това в защита на Марк 🤣
Аз само един познавам лични, сина на Мутафчиев, не ми е странно името с фамилията му.
А сега ми хрумна и Микел.

# 69
Микел не ми харесва, звучи като Мигел с правописна грешка.

# 70
  • София
Даа, така е,всичко е до усещане, а и не трябва да подценяваме факта,че все повече общуваме с чужденци, било то колеги,шефове или ако не учим в България и не е лошо името да е малко по-познаваемо не само тук.
Това в защита на Марк 🤣
Аз само един познавам лични, сина на Мутафчиев, не ми е странно името с фамилията му.
А сега ми хрумна и Микел.
Точно заради глобализма и лесното общуване и пътуване на хората по цял свят имената, било то български или славянски се приемат напълно нормално, понякога са познати, понякога просто будят интерес. Давам пример с мм работи в холандска фирма с клонове по цял свят, т. е. има колеги откъде ли не и решава проблеми на хора от къде ли не, ени името му не им е странно Станислав се казва, чували са го, ако той не им каже, те сами питат може ли да му казват стан и готово, но дори Станислав вече е познато име при англо, испано, френско говорящи и т. н.
А за дъщеря ни Любов всичките му познати чужденци които питаха много харесаха името, така че за мен да е лесно на чужденците не е критери.
Марк определено не ми харесва за българче.

# 71
Ами, затова сме различни, за да имаме различни мнения Simple Smile

# 72
Микеле или Мигел - да, има такова имена. Микел не знам какво е. Микеле/Мигел Иванов определено не за нашите ширини.
Предлагам Мануел и Емамуил. Авторката не харесва Мариан, но все пак ще предложа Марио. Марк би се възприело у нас като Марко. Аз лично не бих нарекла сина си така.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 15:15 от Atamagaokashii

# 73
  • София
Микеле или Мигел - да, има такива имена. Микел не знам какво е. Микеле/Мигел Иванов определено не за нашите ширини.
Предлагам Мануел и Емамуил. Авторката не харесва Мариан, но все пак ще предложа Марио. Марк би се възприело у нас като Марко. Аз лично не бих нарекла сина си така.
И аз точно за Марко си мислех😀
Но да хората сме различни в крайна сметка, на някого като му харесва да действа, но затова са темите всеки да си изкаже мнението.

# 74
На мен точно Марко ми харесва 😁
Който иска за магаре да се сеща е свободен, на мен ми харесва😁 Ако на него не му да си му казват просто Марк, а иначе аз познавам Микел-малък,сладък господин, никой не му бърка името.
Което реално показва колко сме различни как всеки чува със собствените си уши звуците. Аз , някой да ме убие не бих се сетила дори за името Савалин/Савелин? камо ли д аси кръстя детето така.
Но според мен идеята на темите за имена е по-скоро някоя идейка да се вземе, а не толкова мнения да се дават, защото те винаги ще бъдат различни, а важното е на самия родител името да ми харесва Simple Smile
Няма да угаждаме на никой с име Simple Smile
Иначе, за да не разтягам само локуми бих предложила и Алек/Ален, като идеята е да прелдожа нещо на авторката, Матиас също напоследък доста чувам, лично на мен не ми допада, но не е никак лошо името.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 16:30 от AlisV

Общи условия

Активация на акаунт