Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 3

• 26 062
  • 446
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
newsm12инересни размисли.Моето свеки вчера ми  вика -с тез нови методи(захранване от 6м.)бебето няма зъби toothзащото трябваше още от 40ден да и даваш моркови да и излязат зъбките.И сега се чудя -ще имаме ли зъбки като нее пила морков. newsm47
_

Ама за това ли билооооооооо? Аз се чудя защо моя бебок все още няма зъбче Thinking

Свекито му пъха соленото сирене в устата и вика: "Яж баба, да ти пораснат по-бързо зъбките!" bowuu

# 121
Брей, колко гениални хора имало, чак да не повярваш newsm78 Както баща ми обича да казва: "Вселената и човешката глупост са безкрайни". Моето дете, горкото, също ме караха да му давам моркови да гризе, при това посред зима, при което моята реакция беше - намерете ми нормални, безнитратни моркови и пак ще говорим Crossing Arms И мляко да съм давала и т.н, то край няма, понякога имам чувството, че денят ми трябва да представлява едно безкрайно тъпчене на детето Shocked

# 122
newsm12инересни размисли.Моето свеки вчера ми  вика -с тез нови методи(захранване от 6м.)бебето няма зъби toothзащото трябваше още от 40ден да и даваш моркови да и излязат зъбките.И сега се чудя -ще имаме ли зъбки като нее пила морков. newsm47
_

Трябвало е да му дадеш два-три пъти ябълково сокче и сега щеше да имаш два долни и двата горни щяха да са напът. А това, че таткото е имал зъб на 4 и половина месеца, а аз на 5 е чисто съвпадение.
И още си мисля, какъв късмет, че се опънах и не дадох повече нищо - сега кой знай с колко зъба щеше да ме хапе Laughing

# 123
_

Ама за това ли билооооооооо? Аз се чудя защо моя бебок все още няма зъбче Thinking

Свекито му пъха соленото сирене в устата и вика: "Яж баба, да ти пораснат по-бързо зъбките!" bowuu

моето изключително кърмено бебе пък има 10 зъба и сега репликите са други-вчера баща ми искаше да му връчи една агнешка плашка да си ползвал зъбите Mr. Green

# 124
И аз да се запиша  Simple Smile Онзи ден майката на моя близка приятелка като ме видя да кърмя и разправя : "Ми ти с тоя малък бюст да ти се начуди човек от къде я взимаш тая кърма ?"  Joy

тъй тъй, мен предното лято ми заявиха "ти и бюст нямаш като хората, а го кърмиш" Shocked Rolling Eyes Close Twisted Evil, ако гръдна обиколка 90 не е бюст  #2gunfire (алекс беше само на кърма до 6 навършени месеца), а сега продължава на поискване

# 125
Последният бисер от бабата  - "Как ще оцелее това дете само на кърма 6 месеца"  newsm78
Ами като нашите-въпреки опитите ни да ги уморим само на кърма като ги държим Mr. Green/вече имама дежурен отговор на такива въпроси-"Щом баткото устиска и стана човек,явно все пак може да ми се гласува доверие да вземама решения"/
За размера няма да коментирам-че аз и 90 обиколка нямам ,а второ дете кърмя/че и слабичка им се виждам Crossing Arms/
А,за зъбите-щом само на кърма се озъбихме на 4 месеца...ако бях давала сирене и моркови.....кога ли щеше да е??? newsm78

# 126
Мойто свеки пък, като видя, че дъщеря ми (тогава на 1 месец) е цялата в пъпки и отсече "натровила се е нещо от кърмата ти".... ooooh!, нищо че преди това беше с мен на консултация и чу, че педито ни каза, че са от претопляне.

# 127
  • на село
Мойто свеки пък, като видя, че дъщеря ми (тогава на 1 месец) е цялата в пъпки и отсече "натровила се е нещо от кърмата ти".... ooooh!, нищо че преди това беше с мен на консултация и чу, че педито ни каза, че са от претопляне.

Ееее, ти пък... Каква е педиатърката че да казва  Crossing Arms

# 128
интересното е ,че всичките странни реплики са от поколението на нашите родители,а по-старите хора (нашите баби) са на друго мнение. Свекървата на свекърва ми (бабата на мъжа ми) направо ме боготвори откакто кърмя!! Гледа ме с такива очи и ми се усмихва Rolling Eyes

# 129
Така е , защото изключителното кърмене наследява подхода,по който са кърмели нашите баби, а родителите ни /поне повечето/  са хранели нас по примера на съветската школа - сокчета, брашнени каши и т.н.
Бабата на моя съпруг/ на почти 80г. е/ е много впечатлена от начина, по който аз кърмя сина си. Разказва, че навремето жените от нейното поколение са давали вода на децата си чак когато могат да пият от стомната.  Simple Smile
А най-абсурдната реплика за кърменето, с която аз съм се сблъсквала, чух от мед. сестра на педиатърката ни. Малкият  е с атопичен дерматит и тя / в отсъствието на лекарката/ ме осветли, че болестта на сина ми може да е предизвикана от кърмата и сигурно щяла да се оправи щом спра да кърмя, имали били такъв случай. #Crazy

# 130
товяа за отбиването до една година са им го набили в главите на жените и като им кажеш че искаш и повече да кърмиш - ми то нямало смисал тя никак не била хранителна кърмата и по нагоре няма смисъл да кърмиш

а за захранването моята свеки му вика отбиване и според нея от шестия месец трябвало да се започне с отбиването малко помалко до годинка да се хранело вече детето с чужда храна за да не се развали бюста  Rolling Eyes  , а за отчет тя е акушерка на 53 годинки нейните деца не били кърмени -  нямала кърма ,защото били бедни и който нямал какво да яде нямъл кърма  Rolling Eyes...   аз все си мислих че от поемането на течности зависи повече...

# 131
Ами този път бисерът иде от Русо. Wink
Ровя си се за матр'яли за дипломна работа (и току надничам във форума) и какво срещам:
Ставаше дума за гласа на природата, който трябва да бъде слушан според Русо. Та "тази природа е идентична на самата  себе си, една пълнота, към която нищо не може да бъде добавено или извадено...."бля бля е тука"... Но той също обръща вниманието ни на факта, че в действителност в природата понякога нещо липсва - така, както когато майка не може да произведе достатъчно мляко, за да накърми бебето от своята гръд. ooooh! Сега липсата започва да се разглежда като нещо обичайно за природата, като една от нейните най-значими характеристики..."
Значи  сказанието за "невъзможността" на майката да произведе достатъчно мляко за бебето си се шири от бая време....явно хич не е било рядко срещано явление, щом този пример е парадигма за липсата като нещо обичайно за природата. Shocked Абе понятие си е нямал Русо от лактация, ама поне да не я споменава, само да ми отвлича и без това отвлечения кърмачески мозък.

# 132
интересното е ,че всичките странни реплики са от поколението на нашите родители,а по-старите хора (нашите баби) са на друго мнение. Свекървата на свекърва ми (бабата на мъжа ми) направо ме боготвори откакто кърмя!! Гледа ме с такива очи и ми се усмихва Rolling Eyes

Свеки (на 66г) казва че когато тя си е гледала децата почти е нямало майка която да не кърми и според нея бебето се захранва на- рано след навършени 5 месеца, и се кърми възможно най- дълго.А моите родители хора на по 50 години им се вижда много странно че я кърмя често /т.е. на поискване/ Майка ми: "Ми то това дете все на гърдата виси давай му и друго вече че кърмата не му стига". Да не говорим че според баща ми трябва вече да яде кюфтета...

# 133
Леле, как  ми писна от тия противници на кърменето...майка ми(за мое огромно съжаление) онзи ден ми каза да отбивам до май  месец, че лятото не било полезно пристягането!!!, а тогава като бил на годинка как така щял да ме гони със зъбите и да суче newsm78 Представяте ли си какъв срам и позор...А свекито от първия месец ме е заврънкала да го приучвам да яде от шише, че как така щяла да го гледа иначе?(Само да отбележа, че за 7 месеца е идвала в нас 6 пъти, а свекър ми-2-просто толкова ми се обадиха, когато таткото си идваше...мераклкийката пуста). И върха беше днес-приятелката ми работи в АГ клиника, беше на гости преди малко, и заключи, че Мартин нямал зъби от сученето-пречело им да изникват, а и аз да не се кося много-много за свекита и т.н., защото кърмата почвала да горчи от лошите емоции, и съвсем ще го уморя от глад това дете...Ужас...

# 134
  • София
Мартин нямал зъби от сученето-пречело им да изникват,

Мда, аз и сестра ми не сме кърмени повече от 20 дни общо, но първото зъбче и на двете е пробило след годинката. Каква ли ще е причината според твоята приятелка- сигурно не са ни давали достатъчно пРажоли за стимулиране. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт