🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 542
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 1 320
Ако ходите до манастира, внимавайте като минавате под арката с камбаната. Нещо дето е правено от пресипнал барман, тираджия и  гайдар посред нощ по технологията "Петилетката за една вечер" като нищо може да увеличи гробищния парк на атракциона.

# 1 321
Не може църковен без светски брак.
Поне на нас така ни казаха в църквата.
Може.Мои близки го направиха преди няколко месеца.Нямат светски,само църковен брак.

# 1 322
  • Пловдив
Аз да питам нещо, защото нямам време да чета и гледам нищо друго извън епизодите....
Теда разведе ли се и с Пацко ли е сега?

# 1 323
Ваня в интервюто каза, че когато са гостували на Цоньо, другите са се държали добре с нея и дори ѝ се е сторило, че ѝ се мазнят, което е предизвикало още по-голямо отвращение у нея. Толкова за желанието ѝ да е с кофти групичката. Допускам, че Пламен чисто по мъжки може да е въздействал на Ваня в последните дни, когато останаха 4-5 човека. Все пак той доста добре се оправяше през сезона и с цариците-майки на лагерите.
Видях арката, която са завършили набързо, обаче когато през ноември гледах клипче от разходка до този манастир, сякаш нямаше такава арка.
Живка за мен беше далече от искреността. Самата стратегия не я позволява. Тя дори и пред камерата едва ли е била искрена - все пак и публиката е обект на стратегически маипулации. В началото ми харесваше как споделя, но с времето тази двойнственост ми омръзна. Образът ѝ остана доста схематичен, сух и постен. За мен стратегията ѝ не е успешна, защото загуби симпатиите ми и ако аз имах желание да гласувам, нямаше да го направя за нея. Като цяло обаче си е успешна, защото предполагам, че ще вземе чека все пак.

# 1 324
  • София
Ваня заслужаваше да е директно на финал. Отвратително нагласени игри, но тя сама се прецака като не избра Живка. Щеше да я бие.
Никой от финалистите не заслужава победата.

# 1 325
  • Пловдив
Аз съм на мнение, че Ваня е психически стабилна, но все още е много млада. Животът ще я научи как да се справя в подобни ситуации. Единствената причина да поддаде психически е, че тя не усети подкрепа от никого. Ако "нейните" хора я бяха защитили и подкрепили, нещата щяха да са различни и Киро, каквато е мижитурка, щеше да се кротне. Жоро беше най-подходящия човек за това. Не знам защо не се намеси...

Киро направи много за манастира, което също трябва да му се признае. Но понеже е комплексар, си намери жертва, в лицето на Ваня, за да си избива комплексите. С действията си се издигна единствено в собствените си очи и в очите на дебилните си "приятели" Мартина и Ивайло.

Живето май се надигра. Играта си е игра, но има и морал и принципи, които един човек трябва да има. Нещо се оплете тя в желанието си да превърти играта. Все пак мисля, че има шанс да спечели. Друг е въпроса колко достойна ще е тази победа.

Предстои да разберем!

За Мартина не мисля да си хабя думите. Тя е толкова елементарна, че човек и анализ не може да и направи.

# 1 326
Аз така и не разбрах кое и е двуличното на Живка и по принцип и спрямо Ваня. За нея специално в колибата за интервюта казваше, че не работи достатъчно, не може да меси хляб и същите неща и ги каза в лицето на масата, когато Ваня беше фермер. Ралица и Георги мислеха по същия начин.
Не казвам, че е била перфектна, понякога ставаше усилна с обясненията си и тона и един специфичен, назидателен звучи 😂, но не я виждам като фурнаджийска лопата. Даже за мен си беше доста последователна.
Ваня може би се е усетила, че е направила грешка избирайки Марта и сега малко или много изпитва яд. Мога да разбера защо подкрепя Живка, но агитацията за Пламен е от немай-къде.

# 1 327
Аз съм съгласна, че Живка сама се изигра и си свали точките, но пак в никакъв случай не съм съгласна, че някой от другите трима изроди трябва да спечели, вместо нея.

По-скоро съм съгласна, че тя си свали короната на топ фаворит и направи така, че ако хора като Георги, Ваня, Ралица, може би и Стефан, се бяха добрали до финал, щяха да я победят в зрителския вот. При положение, че в един момент Живка наистина се радваше на 90 % от подкрепата на зрителите, а останалите си поделяха останалите мижави проценти. Определено тя сама си разклати позициите.

Но пак казвам, в никакъв случай, аз лично не съм съгласна някой от групичката са триумфира. Кирил и Мартина са ясни, но с победа на Пламен аз виждам като награждаване на мълчаливите путьовци, които в най-добрия случай си мълчат и се почесват, докато някой бива тормозен, а в най-лошия подстрекават и се подсмихват. Пламен прави и двете.

# 1 328
За мен никой не е длъжен да защитава никого вътре. Това е игра и на нерви, и на хитрост, и на психика. Не е само арената. Ако е само арената да даваме хилядарките на Мартина и да се приключва, щото тя и повечето мъже слага в малкия си джоб.
Евала на хората, които успяха да обрботят лапнишараните. Това, че някой се оставя да го работят си в негов проблем, но това е част от играта. Зрителите явно имат различна представа за това. Очакват някакви бели и добри хора, които всеки ден с нежен тон да си казват “- ето ти победата” , “- не, вземи я ти”. Не ми пречи, че някой върти стратегии и обработва другите или ги “мачка” на арената. Единственото, което излезе извън релси е грубиянщината на Киро и Ивайло, но факт - може да е стратегия, защо не? Като влизаш в такова предаване и се съгласяваш да те снимат как ядеш, спиш, къпеш се и си гол, ами нормално да очакваш и психоатаки. Никой никого не е вързал там на сила.
А вече дали такъв формат е подходящ, дали е редно да се излъчва и какви са моралните принципи на продукцията са въпроси от съвсем друг характер.

# 1 329
Финалистите в момента по БТВ- скромни, мънкат, чудят се какво да кажат.
Живка не била себе си, играела играта.

# 1 330
  • Асеновград
За мен фермата приключи , не гледах вчерашният епизод , нямам намерение да гледам и финала. Ще прочета тук кой е недостойният победител и това ми стига. Нямам фаворит защото смятам че никой не заслужава .
 Гледала съм формати е такова ,, чудо,, да нямам за мен си победител , да стискам палци за някой....не е било.
 Дори чакам с нетърпение да свърши , с надежда догодина за по добър сезон.

# 1 331
  • earth
Участниците свободни ли са да напуснат по всяко време без да плащат обезщетение? Ако не, тогава трябва да има ограничение върху психоатаките и тормоза, които са допустими.

# 1 332
Питат Кирил как ще се почуства ако така се държат с дъщеря му или жена му и той казва, че не е негова работа и те биха се справили сами. Той не съжалява. Мартина казва, че не е представена предисторията и Иво и Кирил били маалко груби.
Писна ми да искат да обвиняват Ваня - не тя е агресорът. И да е била дразнеща, Кирил постоянно я обиждаше дори тя да е пред него.

# 1 333
Евала на Диана Любенова, че зададе неудобните въпроси.

# 1 334
  • на село
Финалистите в момента по БТВ- скромни, мънкат, чудят се какво да кажат.
Живка не била себе си, играела играта.

Аха и аз това слушам.
Нищо конкретно не чух, но май не чух и точни и ясни въпроси.
А значи е имало неудобните въпроси, пак съм пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт