Графики на БТ - коментари

• 37 103
  • 429
  •   1
Отговори
# 360
Здравей Денис , вероятно е трудно да се прецени на този етап , но как мислиш ановулаторен ли е този цикъл
Скрит текст:
Здравей!
Да не си болна? Ако е така, графиките на БТ не са обективни.
Може да има и ЗФ, киста?!

Не съм болна , ходих на ендокринолог както ме посъветва , на 6-ти ден ме гледаха на ехограф , каза ми брой фоликули и нищо друго. Разликата с предните ми цикли е , че започнах терапия с еутирокс половинка от 25 мг , достинекс половинка седмично , овабууст и от 15 ден след уж периода свещички макмирор , заради данни за възпаление без изолирани бактерии. Но досега за близо 3 години постоянни графики не съм имала такава без повишаване втората половина и се притесних , че вместо по - добре май е по - зле положението

# 361
  • София
Здравей Денис , вероятно е трудно да се прецени на този етап , но как мислиш ановулаторен ли е този цикъл
Скрит текст:
Здравей!
Да не си болна? Ако е така, графиките на БТ не са обективни.
Може да има и ЗФ, киста?!

Не съм болна , ходих на ендокринолог както ме посъветва , на 6-ти ден ме гледаха на ехограф , каза ми брой фоликули и нищо друго. Разликата с предните ми цикли е , че започнах терапия с еутирокс половинка от 25 мг , достинекс половинка седмично , овабууст и от 15 ден след уж периода свещички макмирор , заради данни за възпаление без изолирани бактерии. Но досега за близо 3 години постоянни графики не съм имала такава без повишаване втората половина и се притесних , че вместо по - добре май е по - зле положението
Възможно е, тази по-висока БТ да е и от ПКЯ... макар, че нещо постоянно висока ми се струва?! Т.е, повече ми прилича на ЗФ или киста. Ако лекарят не е видял такива - възможно е, да търпят обратно развитие или да са по-малки и да са спрели да нарастват. Трябва да те види АГ на УЗ.
Спазваш ли правилата за БТ и тестовете за О.?!
Това, което приемаш, вкл. и възпалението - малко вероятно да е причина за по-високата БТ.
Мен лично, не  ме притеснява че МЦ ще бъде ановулаторен - случва се и не е кой знае какъв проблем. По-притеснително е тази по-висока БТ във ФФ.
Провери си термометъра... макар, че малко вероятно да мери повече от действителната, но знае ли човек Simple Smile

# 362
За меренето понякога се будя по - рано или късно ама е от порядъка на 40 мин разлика , а когато не мога да спя отбелязвам в бележки . За тестовете за ову , ги правя след 14 часа следобед и гледам да не съм пила вода или ходила до тоалетна възможно най - дълго ,но не издържам 3 часа , най много 2 , ще пробвам утре с 2 термометъра да видя има ли разлика
За ехографа , ходя в репродуктивна клиника вече , но са заети и си запазвам час за месец напред , а живея в малък град и нашите гинеколози не се занимават особено с такива неща не знам ще забележат ли нещо ако ида тук

# 363
  • София
За меренето понякога се будя по - рано или късно ама е от порядъка на 40 мин разлика , а когато не мога да спя
Скрит текст:
отбелязвам в бележки . За тестовете за ову , ги правя след 14 часа следобед и гледам да не съм пила вода или ходила до тоалетна възможно най - дълго ,но не издържам 3 часа , най много 2 , ще пробвам утре с 2 термометъра да видя има ли разлика
За ехографа , ходя в репродуктивна клиника вече , но са заети и си запазвам час за месец напред , а живея в малък град и нашите гинеколози не се занимават особено с такива неща не знам ще забележат ли нещо ако ида тук
А в колко часа мериш? Да не би да е много късно и  от там и БТ да е по-висока?!

# 364
За меренето понякога се будя по - рано или късно ама е от порядъка на 40 мин разлика , а когато не мога да спя
Скрит текст:
отбелязвам в бележки . За тестовете за ову , ги правя след 14 часа следобед и гледам да не съм пила вода или ходила до тоалетна възможно най - дълго ,но не издържам 3 часа , най много 2 , ще пробвам утре с 2 термометъра да видя има ли разлика
А в колко часа мериш? Да не би да е много късно и  от там и БТ да е по-висока?!

В интервала 6- 7:30 сутринта

# 365
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
А в колко часа мериш? Да не би да е много късно и  от там и БТ да е по-висока?!

В интервала 6- 7:30 сутринта
Тогава и това не е причината.
Дано да е някакъв инцидент и следващия МЦ да е нормален Peace и да има О.
Продължавай да мериш, за да видим какво ще се случи.
ПП
Друга вероятност - да си с ПКЯ, но въпреки това да има О. - в този случай, на графиката не може да се вярва.
Вие си действайте поне през ден-два и дано да се получи.

# 366
Сега пък се качи и явно сме изтървали момента заради макмирора Anguished

# 367
  • София
Сега пък се качи и явно сме изтървали момента заради макмирора Anguished
Скрит текст:
Ако Т за О. са обективни, О. според мен е била на 16/17 ден от МЦ... шанс има Simple Smile Peace

# 368
Здравейте,на 34години съм.
Този месец БТ не се повиши.Ановулаторен цикъл предполагам. Това значи ли, че вече ще съм така или докато влязат в норма хормоните. Нещо трябва ли да си изследвам.
 От септември съм на Л-тироксин 0.25 , постепенно увеличихме до 0.50 от ноември
Забелязах още от миналия месец, че нещо не е наред, все е 36.5 °С , но от 20ден започна да се повишава. А този месец 23ден е 36.4 °, от няколко дни имам ПМС , 3 поредни вечери имам водниста течност примесена с нишки кръв.
Май месец TSH 3.4
Края на Август TSH - 7.4 (0.300-4.200)
              FT 3 - 4.55 (3.20 -6.80)
              FT 4 - 11.29 (12.00-22.00)
              МAT - 15,27 ( 12-22)
              Вит.D - 76.74 (50 -120)
Края на Септември  TSH - 3.550
              FT 3 - 4.25 (3.20 - 6.80)
              FT 4 -  12.47 (12.00 -22.00)
Тая седмица имам час отново за проверка на TSH

# 369
  • София
Здравейте,на 34години съм.
Този месец БТ не се повиши.Ановулаторен цикъл предполагам. Това значи ли, че вече ще съм така или докато
Скрит текст:
влязат в норма хормоните. Нещо трябва ли да си изследвам.
 От септември съм на Л-тироксин 0.25 , постепенно увеличихме до 0.50 от ноември
Забелязах още от миналия месец, че нещо не е наред, все е 36.5 °С , но от 20ден започна да се повишава. А този месец 23ден е 36.4 °, от няколко дни имам ПМС , 3 поредни вечери имам водниста течност примесена с нишки кръв.
Май месец TSH 3.4
Края на Август TSH - 7.4 (0.300-4.200)
              FT 3 - 4.55 (3.20 -6.80)
              FT 4 - 11.29 (12.00-22.00)
              МAT - 15,27 ( 12-22)
              Вит.D - 76.74 (50 -120)
Края на Септември  TSH - 3.550
              FT 3 - 4.25 (3.20 - 6.80)
              FT 4 -  12.47 (12.00 -22.00)
Тая седмица имам час отново за проверка на TSH

Здравей!
Графиката дотук не показва да е имало О.
ТСХ е висок, Т4 доста нисък - показват Хипофункция на ЩЖ... което може да е причина за отклонения при други хормони, а това да оказва влияние на МЦ и О.
Има тема за Хормоните - на 1 стр. са посочени всички базови хормони, които трябва да се изследват, за да се прецени състоянието на МЦ.

# 370
Привет! Някой тук има ли опит с приложение (безплатно), което да съставя графики на базална температура и такава от часовник (wrist temperature). Искам да си ги наслагвам.
Свалих си fertility friend, но явно ми трябва второ висше, че да се оправя бързо и да не ме напряга, особено рано сутрин. За БТ ползвам premom.

# 371
Денис може ли да видиш възможно ли е този голям спад днес да е имплантация 8dpo.

# 372
  • София
Ако БТ се повиши отново и се задържи висока, може да е т.н. имплантационен спад... но, това не ти гарантира, че е имало зачеване. Този спад се дължи на втория пик на естрогените, който го има в двата случая и който съвпада с времето на имплантация,
iли:
- пика на естрогените е 7-ми ден след О.
- имплантацията е от 7-ми до 10-ти ден, след О. и зачеване

# 373
Значи тест ще покаже след 3 4 дни ако има💝

# 374
  • София
Значи тест ще покаже след 3 4 дни ако има💝
7 + 6/7 дни= 13-14 дни (след зачеване)... защото трябва да има достатъчно кол-во ЧХГ Simple Smile, за да позитивира теста

Общи условия

Активация на акаунт