Графики на БТ - коментари

• 37 056
  • 429
  •   1
Отговори
# 420
Здравей отново, Денис! След 3 дневно мерене със задържане на термометъра 2-3мин температурата ми не надвишава 36 .. Мисля си, че имам задържан фоликул. Според тази графика кога да си пусна прогестерон?

# 421
  • София
Здравей отново, Денис! След 3 дневно мерене със задържане на термометъра 2-3мин температурата ми не
Скрит текст:
надвишава 36 .. Мисля си, че имам задържан фоликул. Според тази графика кога да си пусна прогестерон?
Здравей!
Провери си терм-ра, може да е повреден?!
Ако е имало О., може да е била на 20-ти ден от МЦ: Прогестерон + Е2, на  27-ми ден от МЦ или 23 юни ( понеделник)

# 422
Здравейте! Меря БТ от скоро и го правя орално, тъй като не знаех, че има по-надеждни методи. Измервам с дигитален термометър, който се изключва. Правя го сутрин между 08:00 и 09:00. Имам дете на 1 година и 7 месеца, което кърмя 2-3 пъти през нощта. Все още нямам цикъл след раждането. Правим опити за второ дете. Графиката ми е незавършена и разбирам, че не е коректно, но все пак имам въпрос, който ме тормози цял ден. Сутринта се събудих в 07:00 и реших да измеря Т, тъй като имах нужда да стана и да отида до тоалетна, а не бях сигурна, че детето ще ме остави да поспя още. Резултатът беше 36.5. След това поспах до 08:45, когато вече беше 36.7. Поспах още малко и в 09:30 отново беше 36.7. Иска ми се правилният резултат да е 36.7, тъй като в другите сутрини измервам около 09:00 сутринта, но този по-нисък резултат от 07:00 часа ме гложди…

ПП: Допълвам с днешното измерване, като пак при по-ранно измерване беше с 0.1 по-ниско.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 09:24 от Артемида

# 423
По принцип първото събуждане се брои. За да е точно измерването, трябва да сте спали поне 4 часа преди това.

Кърменето определенено оказва влияние, особено пък и ако цикъл нямате още. Нощното кърмене особено потиска овулацията. Това не е причина да спрете кърменето разбира се, но го имайте предвид

# 424
  • София
Здравейте! Меря БТ от скоро и го правя орално, тъй като не знаех, че има по-надеждни методи. Измервам с
Скрит текст:
дигитален термометър, който се изключва. Правя го сутрин между 08:00 и 09:00. Имам дете на 1 година и 7 месеца, което кърмя 2-3 пъти през нощта. Все още нямам цикъл след раждането. Правим опити за второ дете. Графиката ми е незавършена и разбирам, че не е коректно, но все пак имам въпрос, който ме тормози цял ден. Сутринта се събудих в 07:00 и реших да измеря Т, тъй като имах нужда да стана и да отида до тоалетна, а не бях сигурна, че детето ще ме остави да поспя още. Резултатът беше 36.5. След това поспах до 08:45, когато вече беше 36.7. Поспах още малко и в 09:30 отново беше 36.7. Иска ми се правилният резултат да е 36.7, тъй като в другите сутрини измервам около 09:00 сутринта, но този по-нисък резултат от 07:00 часа ме гложди…

ПП: Допълвам с днешното измерване, като пак при по-ранно измерване беше с 0.1 по-ниско.

Здравей!
Оралното измерване е неточно и не се използва при Метода на БТ ( не че който иска, не може да го прилага, просто графиките няма да са максимално обективни).
БТ се измерва сутрин рано, около 6-7 часа... защото след това време, тялото, физиологично, започва са повишава ТТ, респ. и БТ... а на нас ни трябва най-ниската стойност.

# 425
Здравей, Денис
Нормална ли е тази графика, спазвам всички условия за мерене на температурата, като изключим на ден 22 високата температура е измерена 2 часа по-късно от обичайното, а предния ден имах нощно дежурство и след 3 часа сън ми показа 36,5.
А това е графиката ми от миналия месец, тогава на 7ми ден си пуснах прогестерон и Е2 и си бяха високи и в норма, но ми се струва кратка лутеалната фаза или е нормално 12 дни?

# 426
Здравейте. Според вас кога е била оволацията?

# 427
  • София
Здравей, Денис
Нормална ли е тази графика, спазвам всички условия за мерене на температурата, като изключим на ден 22 високата температура е измерена 2 часа по-късно от обичайното, а предния ден имах нощно дежурство и след 3 часа сън ми показа 36,5.
Скрит текст:
А това е графиката ми от миналия месец, тогава на 7ми ден си пуснах прогестерон и Е2 и си бяха високи и в норма, но ми се струва кратка лутеалната фаза или е нормално 12 дни?
Скрит текст:
Здравей!
БТ през ЛФ е малко ниска, дано да се повиши още.
За миналия МЦ - 12 дни ЛФ е на границата, не е добре да е по-къса, защото може да показва проблем.

Здравейте. Според вас кога е била оволацията?
Скрит текст:
Здравей!
Според мен, О. може да е била на 14/15 ден от МЦ.
Дано да е станало Peace

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 17:53 от denis©

# 428

И този месец беше 12 дни ЛФ, надявам се да не е проблем ..

# 429
Аз нямах никакви проблеми с 11-12 ЛФ да забременея

Общи условия

Активация на акаунт