МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 58 033
  • 839
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета,

на кратко за мен, имам 1 мъртво раждане в 36.г.с, от което измина 1 год. и 6 месеца. Тази бременност  не се случи бързо, но тогава аз имах хормонални проблеми и като цяло нередовен цикъл.
От 1 година и 4 месеца правим опити, които са без успех. При мен всичко е ок, следим и овулация, вече втори месец, отделно съм на лека стимулация и бременност няма.
Месец септември 2021 правихме спермограма-нормозооспермия във Варна.
Преди 2 дни правихме в Надежда, качвам ви резултатите.

Пътувахме 6 часа, а и не бяха спазени всички изисквания и си мисля, че може да е компроментиран резултатът. При първата занесохме материала, ако има значение.
Меко казано се разстроих като видях резултата...
По думите на доктора е абсолютно нормална, заради по-големият брой сперматозоиди и можем да правим естествени опити.
Да но в мен има адски много въпросителни и съмнения. Sad
Моля да споделите вашия опит с подобни резултати, моля препоръчайте ни специалист към когото да се обърнем или да повторим спермограмата?
Доктора каза, че ако желаем можем да се консултираме с уролог.

Не искам вече да губя всеки следващ месец и се притеснявам, че при този резултат с естествени опити няма да се получи или ако се случи, то ще прекъсне бременността в по-ранни седмици. Sad

Ще се радвам да споделите вашия опит.
Благодаря предварително и желая успех на всички! 🙂🍀😊

# 571
  • На изток от Ада
На ММ предписали Ортомол фертил плюс , за 3 м май четох ,че нямало ефект при някой но ще пробваме

# 572
Nasito, и моят мъж пие ортомол фертил плюс. Имаше малко покачване с 1-2%. Поне не му е навредил.

# 573
Момичета забелязвам нещо странно...в последните постове са качени  две спермограми от надежда,на едната пише нормални форми...(референтни 4%) ,а на другата нормални форми (референтни 14%) аз ли нещо не съм в час ..

# 574
Скрит текст:
Момичета забелязвам нещо странно...в последните постове са качени  две спермограми от надежда,на едната пише нормални форми...(референтни 4%) ,а на другата нормални форми (референтни 14%) аз ли нещо не съм в час ..
Различни критерии. Има няколко ревизии

WHO Edition Normal Morphology Range

1st Edition (1980) 80.5%

2nd Edition (1987) 50%

3rd Edition (1992) 30%

4th Edition (1999) 14%

5th Edition (2010) 4%

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 11:21 от Мinerva О.

# 575
Аз оставам с впечатление, че май имат обикновено и разширена спермограма в Надежда, защото в нашата имаше доста повече подробности отколкото в последната качена оттам. Съответно мисля, че в обикновената изпозлват 14% за референция, а в разширената 4%, ама не знам защо така са решили.

# 576
Момичета, по Крюгер е 4% стриктни критерии, другата с 14% референтни е обикновената спермограма.

# 577
Момичета, по Крюгер е 4% стриктни критерии, другата с 14% референтни е обикновената спермограма.

И аз си мислех точно като вас, докато не получих спермограма, на която пише по Крюгер, но пак беше 14 %, което тотално ме хвърли в джаза - от клиника Доверие, която е репродуктивна клиника, това беше и една от двете спермограми, която фондът прие по мъжки фактор. Така че кашата е пълна. След като втората беше с 4 % от Надежда, на въпроса по-зле ли сме или по-добре, докторът, който беше от трета клиника заяви, че да гледаш тези двете спермограми и да кажеш коя е по-добра е като да сравняваш ябълки и круши.

# 578
Здравейте ! Днес излязоха резултатите на мъжа ми от спермограма. Имам мисед в 6 г.с от която мина 1 година. При морфологията излязоха:
Нормална форма : 58%
Аномална форма : 42%
Това лош резултат ли е ?

# 579
Тази част е добре, но има и други показатели като подвижност, концентрация....
Здравейте ! Днес излязоха резултатите на мъжа ми от спермограма. Имам мисед в 6 г.с от която мина 1 година. При морфологията излязоха:
Нормална форма : 58%
Аномална форма : 42%
Това лош резултат ли е ?

# 580
  • София
Изобщо не разчитайте на тези резултати.
Няма нормален мъж с такива проценти морфология.
Писали са да има нещо.

# 581
Изобщо не разчитайте на тези резултати.
Няма нормален мъж с такива проценти морфология.
Писали са да има нещо.

Смисъл? Прекалено добър ли е резултата???
Концентрацията е 202,6 mil. ;
Функционален брой сперматозоиди 72,3mil.
Максимална скорост : 65 микрометра в сек.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 22:05 от Tedi888

# 582
  • София
Нереално добър

# 583

Има завишени левкоцити в спермата. Това как се регулира  ???

# 584
Това значи,че има някакво възпаление.
А СГ в клиника по стерилитет ли е правена?

Има завишени левкоцити в спермата. Това как се регулира  ???

Общи условия

Активация на акаунт