МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 953
  • 839
  •   2
Отговори
# 660
При нас лошите показателите се оказа постковид усложнение.След всички направени изследвания,всички в норма, лекарите стигнаха до това заключение.
Изкарахме го септември миналата година,като ММ ми по-тежко, с температура.Нещата започнаха да се подобряват едва от по-миналия месец.
Сега пие само чаят и бърканицата на Кацаров, л карнитин и Ликопен + ресвератрол.
След ЦС при мен се оказа,че едната тръба ми е нагъната,което възпрепятства зачеването,въпреки по-добрите показатели.
Така че, според мен е добре да се направят изследвания и при Вас.

Здравейте! Включвам се в темата със свито сърце.
Правим опити от година без резултат. Едвам запазихме час за спермограма и ММ се разболя от ковид. Изследването излезе плачевно. Всичко е пълен ужас.
На консултацията в Щерев ни казаха, че имаме шанс само и единствено инвитро и че след боледуване може резултатите да са лоши, но чак толкова лоши не е резултат от ковида, а като цяло не са наред нещата. Та въпросът ми е - възможно ли е все пак да има възстановяване и резултатите наистина да са в следствие само от болестта? Има ли голяма разлика в спермограмата на вашите мъже (тези, които са боледували) преди и след болестта?
През август пак ще правим спермограма, но този път искам да се подготвя психически за възможния изход.

# 661
Имаме час в репродуктивна клиника след два месеца и действаме. Дано има поне малко подобрение до тогава, защото не яиждам иначе накъде...

# 662
Нагънатите тръби по никакъв начин не възпрепятстват зачеването, а създават сериозни предпоставки за извънматочна бременност, което е изключително опасно за вас.

.....След ЦС при мен се оказа,че едната тръба ми е нагъната,което възпрепятства зачеването,въпреки по-добрите показатели.....

# 663
Момичета, има ли сред вас дами , чиито мъже са с Базедова болест и хиперфункция  на щитовидната жлеза.
Искам да попитам нещо, тъй като освен тази диагноза ние сме и със запушени семенни канали поради прекаран орхит в миналото. Имаме три опита икси чрез изтеглен материал PESA , но без имплантация. Препоръчват ни операция за премахване на жлезата, но честно казано сме притеснени да не стане положението по- лошо.
Благодаря на отзовалите се.

# 664
Привет! Бих искала да попитам тези от вас, чиито мъже са претърпели операция от варикоцеле, дали са имали после подобрения в показателите?

# 665
При нас имаше. Август 2020 СГ беше с диагноза астенотератозооспермия. Операцията беше Октомври същата година. Юли 2021 направихме повторна СГ, защото все още нямаше бременност, диагнозата беше нормоспермия, като само от морфологията можеше да се желае още.
Мъжът ми не е спирал да пуши и не е правил никакви промени в начина си на живот.
Първата СГ не беше абсолютно отчайваща също.
Пил е и Андрозитол.
Има голяма вероятност, тези, при които е имало подобрение, вече да не следят темата и да не споделят мнение.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 17:46 от Bubblezz

# 666
При нас нямаше Sad

Привет! Бих искала да попитам тези от вас, чиито мъже са претърпели операция от варикоцеле, дали са имали после подобрения в показателите?

# 667
  • Насам-натам
При нас не само, че няма подобрение, ами има даже леко влошаване на морфологията... Нямам обяснение...

# 668
  • София
Мъжът ми си направи операцията декември месец 2021, в края на март месец т.г. пуснахме контролна спермограма с SDI, на някои показатели имаше минимално подобрение, а на други - влошаване....в общи линии - все едно нищо. Чакаме още и в момента пие Ортамол фертил плюс, та ще видим как ще е при следваща спермограма и накрая да иде пак при Кацаров и да го пита защо няма очаквания ефект...ама още не иска. А аз съм след пореден неуспешен ЗЕТ и ми иде да се гръмна вече... Sad

# 669
Мерси за отговорите момичета! Мъжът ми го оперираха преди около месец и ще видим какво ще стане. На всички стискам палци тия СГ най-сетне да влизат в норма и да си видим плюсчетата най-сетне Simple Smile

# 670
Здравейте! Толкова ли е зле спермограмата на ММ, колкото ми се струва на мен? Цял ден едва сдържам сълзите си при мисълта, че може би няма да можем да имаме дете.

# 671
Тази на ММ е по-зле и на нас ни казаха, че сме за инвитро. Има ли сперматозоиди, има шанс.

# 672
Не бързайте да правите изводи от една спермограма. В коя клиника е правена, досега не съм виждала подобна.

След месец направете втора контролна спермограма в друга репродуктивна клиника, като междувременно посетете андролог/уролог.

Здравейте! Толкова ли е зле спермограмата на ММ, колкото ми се струва на мен? Цял ден едва сдържам сълзите си при мисълта, че може би няма да можем да имаме дете.

# 673
Освен това 5 дни въздържание е много, пробвайте с 3 и както са посъветвали - направете спермограмата  в репродуктивна клиника.

# 674
Спермограмата не е правена в репродуктивна клиника, което малко ме успокоява. А какви са тези кръгли клетки, мислих че е левкоцити, но отдолу има поле за левкоцити което е празно.
Имам и още един въпрос който незнам дали е много по темата. Поради стари срещи с бактерии от който едвам се отървах, а може би и трихомони които даже не съм сигурна дали имам или съм имала, бяха ми изолирани в 2 микробиологии от общо 20 сигурно. Правих си днк тест във Варна който беше отрицателен, но пробата ми я взеха в моя град и сега се чудя дали не е умряло всичко докато стигна до Варна и сега тези проблеми със спермограмата да са от някоя гадинка. Четох из форума за Фемифлора в Геника, дали има някой който си е пускал това изследване? Незнам как да постъпя пак в моя град ли да ми вземат пробата или кой гинеколог в Варна бихте препоръчали.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 15:56 от Siiis

Общи условия

Активация на акаунт