Адв. Мирослава Кръстева отговаря на вашите правни въпроси

• 91 884
  • 605
  •   1
Отговори
# 555
ЗДРАВЕЙТЕ АДВ МИРОСЛАВА КРЪСТЕВА
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВАС И СЛОЖЕН КАКВО ДА ПРАВЯ С ТОЗИ ЧОВЕК! тук съм за съвет защото съм ,много объркана и в Sad състояние  
И така!
Бременна съм в 8 ми я месец разделихме се с мъжа ми в 6 месец той се върна при жена без да ми обясни без да говори с мен без да ми даде отговори без нищо просто отиде при нея аз разбрах спа при нея във тях и изчака сама да си тръгна и аз с уважение къ. Себе си си тръгнах от там ! Но с много болка. С много въпроси къде збърках какво се случило като цяло той все бъркаше бившия ми и аз се казвах че никога не бих се върнала и не се върнах но той ме изостави бременна  и когато потърсих обяснение ми каза така !
-Той:  А не го искам това дете прави каквото искаш имаш глава на раменете си мисли и прави каквото искаш оправяй се сама !!!  Не ме търси повече искам си жената!

_ АЗ: Е ОТГОВОР му казах ! Тогава защо ми направи дете защо ми обещаваше  че ще го гледаме защо сега ще страда то тази невинна душа когато отидох да направя аброт защо ме спря цели 3 пъти !

И след това ми би шута

Чувствам се разбита и не знам защо го заслужавам това той изобщо някога ще съжалява ли ! Какво да очаквам от такъв човек не знам
Апък не искам да давам такава малка хубава душичка  в дом или в приемно семейство искам да го гледам въпреки сама без баща макар и трудно  !! То няма вина
Но кажете ми с този човек какво да правя как да го накажа

Живяла съм 3,г и 8 месеца в Лъжа !
Здравейте,

Искрено съжалявам за ситуацията, в която сте изпаднала.
Според мен единственото, което бихте могла и е редно да направите е след раждането на детето да водите иск за бащинство.
Как да го накажете- не зная!

Успех!

# 556
Може ли да се извърши покупко-продажба на недвижимост чрез нотариално заверено пълномощно, което е копие или трябва да се представи  оригиналът на пълномощното при нотариуса? С кой нормативен акт се урежда това?
Здравейте,

Копието не удостоверява съществуване на документ- пред Нотариус се представят оригинали.

Успех!

Всъщност при нотариуса има оригинал в неговия регистър, но без подпис на упълномощителя. Сделката е осъществена преди 2 години.
Този факт не прави ли сделката нищожна?

# 557
Може ли да се извърши покупко-продажба на недвижимост чрез нотариално заверено пълномощно, което е копие или трябва да се представи  оригиналът на пълномощното при нотариуса? С кой нормативен акт се урежда това?
Здравейте,

Копието не удостоверява съществуване на документ- пред Нотариус се представят оригинали.

Успех!

Всъщност при нотариуса има оригинал в неговия регистър, но без подпис на упълномощителя. Сделката е осъществена преди 2 години.
Този факт не прави ли сделката нищожна?
Няма как сделката да е осъществена въз основа на пълномощно без подпис. Може да е с нотариално заверен препис на пълномощното, но трябва да е представено в един от двата варианта. Иначе, да, сделката би могла да бъде атакувана.

Успех!

# 558
Пълномощното важи единствено в оригинал.

# 559
Освен подписа, се заверява нотариално и съдържанието на пълномощното - това, с което упълномощаваш друго лице да те представлява при изповядване на сделката визирам.
Тоест ддве заверки се правят, не една само на подписа.

# 560
Да, заверките са две, но на оригинала няма подпис на упълномощителя, а на копието няма печат на помощник-нотариуса. Вече на предното заседание на съда нотариусът в качеството на свидетел потвърди, че не е неговия подпис и че помощник-нотариусът по заместване е пропуснал да постави своя печат. Но пък на копието има подпис и печат на упълномощения!!! За конпенсация!

# 561
Да, заверките са две, но на оригинала няма подпис на упълномощителя, а на копието няма печат на помощник-нотариуса. Вече на предното заседание на съда нотариусът в качеството на свидетел потвърди, че не е неговия подпис и че помощник-нотариусът по заместване е пропуснал да постави своя печат. Но пък на копието има подпис и печат на упълномощения!!! За конпенсация!
Здравейте,
Щом вече сте в съдебна фаза и Ви представлява колега адвокат- най - правилно е да се доверите на неговата преценка, предвид и че познава документацията по делото.

Успех!

# 562
Здравейте,
Щом вече сте в съдебна фаза и Ви представлява колега адвокат- най - правилно е да се доверите на неговата преценка, предвид и че познава документацията по делото.

Успех!
Точно защото не мога да се доверя докрай на адвоката си, питам Вас!

# 563
Здравейте, адв. Кръстева,
Имаме проблем със съседка на горния етаж, н която й тече от банята и отива нашата. Вече години минаха откакто я предупреждаваме да си оправи теча, но тя категорично отказва и твърди, че не е от нея. Писахме писмо до кмета, но там ни отговориха, че по съдебен ред трябва да си търсим правата.
Какво следва ако се обърнем към адвокат? Бързо ли можем да спечелим делото и как ще я накарат да си оправи теча?

# 564
Здравейте, адв. Кръстева,
Имаме проблем със съседка на горния етаж, н която й тече от банята и отива нашата. Вече години минаха откакто я предупреждаваме да си оправи теча, но тя категорично отказва и твърди, че не е от нея. Писахме писмо до кмета, но там ни отговориха, че по съдебен ред трябва да си търсим правата.
Какво следва ако се обърнем към адвокат? Бързо ли можем да спечелим делото и как ще я накарат да си оправи теча?
Здравейте,
Да, редно е да се консултирате с адвокат от Вашия град. Като обща насока-  поискайте предварително обезпечаване на доказателства, за да не се окажете в ситуация да бъде отстранен теча и да затрудните доказването.
Не мога да се ангажирам със срокове, тъй като са в зависимост от натовареността на конкретния съд.

Успех!

# 565
Здравейте, подадох една жалба срещу дадено лице за тормоз, клевета, насилие и тн.
В последствие с лицето решихме да оттеглим жалбите дето сме пуснали един срещу друг.
Но искам да попитам ако се наложи дали мога да си възвърна жалбата, или да пусна нова срещу лицето. Тъй като мисля че направих грешка да я оттегля. И то няма да се промени.
Подписахме някакви документи при повторни затормозяващи действия че може да ни глобят.
Та въпросът ми е мога ли ако реша да ми бъде възвърната жалбата?

# 566
Здравейте,
Имам апартамент, който е на половина на мен, на половина на баща ми. Решили сме да ми го прехвърли чрез дарение, и да го ипотекирам. Би ли било проблем пред банката това, че е прехвърлен чрез дарение (нали може да се оспори евентуално от други деца)? Въпросът е, да не направим прехвърлянето и после да има проблем със самото ипотекиране..
Благодаря предварително!

# 567
  • Русе
Здравейте,  адв. Кръстева!
  Обръщам се към вас с молба за информация относно развод. Имам предвид това, че при споменаване за раздяла ,мъжа ми казва че няма да ми даде да взема детето и че то нямало да излезе от апартамента му. Детето ни е на 1год. и 7мес., аз все още съм по майчинство. Става агресивен ,до сега не ми е посягал,  но се вижда как говори през зъби с опънати жили и стиснати юмруци. Аз реално се оказва направо не познавам този човек. Наистина се плаша от него, казва накрая ще те ошамаря и готово.  Като го питам дали наистина е такъв - домашен насилник,  казва " не съм те ударил нали" и " ако го направя ти ще си виновна". Страх ме е как да се изнеса . Как е най-добрия начин за физическата раздяла и изнасяне на вещите ни, моите и на детето ни.
   Нямам претенции за негово движимо или недвижимо имущество.  Аз имам от баща ми наследен 1/3 апартамент и съответно ще отида там, където и майка ми ще помага в грижата за детето. Единствено искам издръжка за малкия , защото както казах все още съм като доход само с майчинство,  а в работата си съм на минимална заплата.
 Благодаря ви предварително!

# 568
Здравейте, подадох една жалба срещу дадено лице за тормоз, клевета, насилие и тн.
В последствие с лицето решихме да оттеглим жалбите дето сме пуснали един срещу друг.
Но искам да попитам ако се наложи дали мога да си възвърна жалбата, или да пусна нова срещу лицето. Тъй като мисля че направих грешка да я оттегля. И то няма да се промени.
Подписахме някакви документи при повторни затормозяващи действия че може да ни глобят.
Та въпросът ми е мога ли ако реша да ми бъде възвърната жалбата?
Здравейте,
Доколкото разбирам въпросът Ви е от областта на наказателното право, а там нямам особени компетенции.

Успех!

# 569
Здравейте,
Имам апартамент, който е на половина на мен, на половина на баща ми. Решили сме да ми го прехвърли чрез дарение, и да го ипотекирам. Би ли било проблем пред банката това, че е прехвърлен чрез дарение (нали може да се оспори евентуално от други деца)? Въпросът е, да не направим прехвърлянето и после да има проблем със самото ипотекиране..
Благодаря предварително!
Здравейте,

Лично мнение е, че това не би следвало да е проблем, но все пак се консултирайте с банката, към която сте се насочила за кредитиране.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт