Адв. Мирослава Кръстева отговаря на вашите правни въпроси

• 94 192
  • 618
  •   1
Отговори
# 600
  • Въпрос на гледна точка...
Здравейте! Спешно нужда от адвокат трудово право, но много добър, който има опит в дела с общини.

# 601
Здравейте! Спешно нужда от адвокат трудово право, но много добър, който има опит в дела с общини.
Здравейте,

Потърсете адвокат от Вашия град.

Успех!

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 12:25 от Рaдост

# 602
Здравейте , имаме проблем , детенцето ми се роди преди срока от 300 дни след развод , как може истинския баща да си го припознае

# 603
След почти една година мейли и преписки имам отговор от РУО София - град, че са предприети мерки по КТ и е стартирано ангажиране за дисциплинарна отговорност на длъжностното лице. Но отговорът (по мейл) е подписан от г-жа Кастрева, а имаше конкурс за нов началник на РУО София - град и е избран друг човек (21.08.2025 е публикацията на официалната страница на РУО София - град). От коя дата следва да встъпи в длъжност новият началник на РУО? Има ли вероятност да се окаже, че стартираното ангажиране за дисциплинарна отговорност е подписано от нелегитимно лице и съответно санкцията да отпадне?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 21:46 от poems

# 604
Здравейте, какво трябва да направя за да прекратя задължения към Йетел по давност? Минали са 5 години от сключване на договора

# 605
  • Варна
Почива родител. Всички деца(3) се отказват от наследство. Починалият няма съпруг, има живи родители и брат.
Единият от първите наследници(децата) има дете.

При отказа на трите деца кой/кои ще са новите наследници?

# 606
Здравейте , имаме проблем , детенцето ми се роди преди срока от 300 дни след развод , как може истинския баща да си го припознае
Здравейте,

По съдебен ред- с иск за оспорване на бащинство.

Успех!

# 607
След почти една година мейли и преписки имам отговор от РУО София - град, че са предприети мерки по КТ и е стартирано ангажиране за дисциплинарна отговорност на длъжностното лице. Но отговорът (по мейл) е подписан от г-жа Кастрева, а имаше конкурс за нов началник на РУО София - град и е избран друг човек (21.08.2025 е публикацията на официалната страница на РУО София - град). От коя дата следва да встъпи в длъжност новият началник на РУО? Има ли вероятност да се окаже, че стартираното ангажиране за дисциплинарна отговорност е подписано от нелегитимно лице и съответно санкцията да отпадне?
Здравейте,
Следва да проследите Заповедите за назначения, за да се прецени дали към датата на стартиране на процедурата е била надлежна представителната власт.

Успех!

# 608
Почива родител. Всички деца(3) се отказват от наследство. Починалият няма съпруг, има живи родители и брат.
Единият от първите наследници(децата) има дете.

При отказа на трите деца кой/кои ще са новите наследници?

Здравейте,

Според мен наследници, при отказ на децата на починалия, ще бъдат родителите и брат му.

Успех!

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:03 от Рaдост

# 609
Здравейте. Имам следния проблем. Разделени сме с бившия ми мъж, от когото имам дете. Минахме дело имаме споразумение. Проблема идва, че имам нов мъж до себе си и иска да ми помогне, като води детето на градина или логопед. Работата ми е с такова работно време, че мога само да го взимам от детското заведение
 Детската градина и центъра в който водим детето на логопед ( най вече центъра) изискват декларации за лица които ще водят детето на съответното заведение. Бившия ми има проблем с това новият ми мъж да го води, както и той като баща не иска да го води с цел да сме затрудни и заяждане
 След като родителските права са мои, мога ли да пусна декларации към двете заведение с разрешение друг човек да води и взима детето без съгласието на бащата?

# 610
Здравейте. Имам следния проблем. Разделени сме с бившия ми мъж, от когото имам дете. Минахме дело имаме споразумение. Проблема идва, че имам нов мъж до себе си и иска да ми помогне, като води детето на градина или логопед. Работата ми е с такова работно време, че мога само да го взимам от детското заведение
 Детската градина и центъра в който водим детето на логопед ( най вече центъра) изискват декларации за лица които ще водят детето на съответното заведение. Бившия ми има проблем с това новият ми мъж да го води, както и той като баща не иска да го води с цел да сме затрудни и заяждане
 След като родителските права са мои, мога ли да пусна декларации към двете заведение с разрешение друг човек да води и взима детето без съгласието на бащата?

Здравейте,

Можете да зададете въпроса си в темата на адв. Атанася Бораджиева. Темата й за въпроси и отговори е с фокус именно върху семейното право. https://www.bg-mamma.com/?topic=1665823

# 611
  • София
Здравейте,
Имам следните два  казуса и моля  за вашата професионална консултация.
Съпругът ми почина, но две години след него почина и свекърва ми. Той няма братя и сестри.
1. Какъв дял имам аз от наследствената къща на майка му и какъв дял имат двете ми пълнолетни деца?
И още един въпрос, на който ви моля за отговор
2. Имам къща закупена по време на брак. Какъв дял от къщата имам аз и двете ми пълнолетни деца след смъртта на съпруга ми? Собственици съм аз и съпругът ми.
С уважение

# 612
Здравейте,
Имам следните два  казуса и моля  за вашата професионална консултация.
Съпругът ми почина, но две години след него почина и свекърва ми. Той няма братя и сестри.
1. Какъв дял имам аз от наследствената къща на майка му и какъв дял имат двете ми пълнолетни деца?
И още един въпрос, на който ви моля за отговор
2. Имам къща закупена по време на брак. Какъв дял от къщата имам аз и двете ми пълнолетни деца след смъртта на съпруга ми? Собственици съм аз и съпругът ми.
С уважение
Здравейте,

Според мен:
1. Двете Ви деца получават в наследство къщата на баба си;
2.  Вие имате 2/3 а децата Ви по 1/6.
Успех!

# 613
Здравейте, адв. Кръстева,

През месец април бях уволнена неправомерно. Събрах всички писмени доказателства, заедно с обясненията ми за случилото се, и ги занесох при адвокат. Всички документи, свързани със случая, са предоставени на въпросния адвокат, заедно със заплатен хонорар. Въпреки това, от месец април, когато е образувано делото, до момента няма насрочена дата.

Към днешна дата, макар вече да е месец октомври, няма никакво движение по делото. Всеки път като се обадя на адвоката, за да попитам какво се случва и дали е предприето нещо, тя ми казва, че е в друг град или обещава да ми се обади, но това не се случва.

Посетих информационната служба на съда, за да проверя дали има насрочена дата за делото, но такава все още няма, както и никакво движение по случая от момента на неговото входиране.

Какво бихте ме посъветвали да направя?

Благодаря Ви предварително. Hands Plus1

# 614
Здравейте, препоръчайте ми адвокат, който е опитен и достатъчно компетентен в дела по ЗОДОВ, т.е. дела срещу държавата и общините за претърпени имуществени и неимуществени вреди. Човек, който знае какво и как да представи като доказателствен материал и би ми дал съвет има ли смисъл въобще да се завежда подобно дело.

Общи условия

Активация на акаунт