БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 576
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Уж нямам анемия.
Те и затова ми отказват % ТЕЛК за колита.Пишат БЕЗ анемичен синдром.
Електролитите не ги интересуват.
Хемоглобинът е ок,почти винаги е бил.
Но хормоните ми не са,нито пролактинът е в норма,нито паратхормонът беше преди операцията...Сега уж е.
На надбъбречните жлези не беше много ок...
Обаче вече нищо не искам да се пипа по жлезите,ясно е,че не могат,всичко е груба намеса,а механизмите там са фини.

Имам и диагноза безвкусен диабет,но не съм убедена,че е точно така,аденом на хипофизата нямам.Изследванията са правени по време на криза с щитовидната жлеза,тогава всичко беше разбутано и тотално разбалансирано.

# 106
Омега 3 и тя не сваляше ли кръвно? Помня че разрежда кръвта.
Приятел скоро почна да я пие за холестерола + за черния дроб, заедно с холин и инозитол.
Нямам представа омега 3 дали сваля кръвното. Възможно е. Аз и лекарствата за кръвно си ги пия, нищо че сега ми е ниско. Предпочитам го, че ме е страх, знаеш😀. А омега 3 го започнах точно заради холестерола и триглицеридите, лененото семе също. Но дали ще помогне не знам. Четох и аз за холин и инозитол. Инозитол пих миналата година 3 месеца. Нищо не се промени с холестерола. Вероятно и сега няма само с омегата. Може би твоят познат с право е започнал комбинация от трите. А то май ще трябва направо по-сериозни лекарства за това, не просто добавки, но искам да опитам, да минат два месеца и да се изследвам. Дано има полза. Иначе внимавам, не ям пържено не пия, не пуша, опитвам повече движение, но не мога да ги сваля тези холестероли и триглицериди. Истината че се разбутаха точно когато се разбута и жлезата. Има си връзка.

# 107
Salii, тези показатели се покачват при хипофункция по принцип. Как са ти хормоните последно време, да не си в медикаментозна хипофункция. При мен имаше подобен проблем заради по-високи дози Тирозол, но то е ставало бавно с натрупване и е много трудно да се хване връзката и да се държат хормоните в такива граници, че да не влияят на другите хормони. Само че при мен се появи проблем с глюкозния толеранс.

# 108
Само че при мен се появи проблем с глюкозния толеранс.
И сега?
Аз дрънкам и за захарта хапчета, вече сигурно 10 г.

# 109
  • Бургас
Само че при мен се появи проблем с глюкозния толеранс.
И сега?
Аз дрънкам и за захарта хапчета, вече сигурно 10 г.
На мен ми казаха-стане ли диабет- на инсулин.

Хапчета не вземам,нямало червата да ги понасят.Не им се рискува да ми изпишат,трябва да ходя пак на ендокринолог, евентуално пак да пускам НОМА и гликиран хемоглобин,но така да не ми се занимава...
Толкова да не искам вече да ходя по лекари...

# 110
Аз си страдам от колит и стомашни проблеми. Хапчетата ми понасят добре.
Сменяхме няколко пъти, докато уцелим моите. 🙂
Ендокринологът настояваше да пия. Не съм се дърпала.

# 111
  • Бургас
В Бургас лекарите изобщо не искат да се занимават,съветват ме да си търся лекар във Варна/София...
Е,моят колит кърви, вероятно и това ги спира.
Не знам вече и аз,от една страна не искам да пия хапчета,от друга не искам да се уврежда допълнително организмът...

Тръгнат ли на зле нещата,не е добре.
Един гинеколог най-безстрастно ми заяви,че е така,болестите си следват една след друга,щом са се отключили.
Каза да взема рибено масло,колаген,не знам още какво...
Пих много време и не и не.Боли си ме артритът.
Аман от болки,имам косартроза,боли,та се не трае,буди ме болката посред нощ,вдигат ми рамене.
И така.

# 112
Merelenda, аз още не съм взимала хапчета, обясниха ми, че целта им е по-скоро да помогнат отслабването и режима, не че ще лекуват нещо. Пробвам първо без хапчета. Отслабнах с около 11 кг. следя кръвната захар, движа се много. Гликирания хемоглобин е добре около 4.5 и за сега карам така, всичко беше уж добре, докато не си разбих тотално съня и сега няма оправяне, голям проблем се оказа, тъкмо бях решила, че първо и най-важно е да оправя щитовидната, тя пък, взе че се кротна и сега как да се оперирам. Седя и чакам да видя на къде ще тръгне.

# 113
Я, не знаех, че помагат за отслабване Smiley
Само тиксо на устата помага. Аз свалям само с ограничаване с лъжицата. Хапчетата не ми помагат.
Иначе мисля че ми помогнаха за яйчниовата функция и проблемите с МЦ, които си съпътстват предиабета.

# 114
Естествено, че помагат само ако има режим на хранене, това е основно. Като питах лекаря може ли без тях, каза може, но е по-трудно, ставаше въпрос за Глюкофаж, каза целта е отслабване и много движение, така се подобрява глюкозния толеранс.

# 115
Моят за моя случай каза - без хапчета няма да стане. Режим, движение и отслабване си били задължителни, дори с хапчетата.

# 116
  • Бургас
Аз засега сутрин съм с 4,8 захар
Обаче НОМА ми е висок,инсулинът е висок.
И на всичкото отгоре при натоварване с глюкоза не са ок резултатите.
Но не била над 11 захарта,не било още диабет.

# 117
Миме, точно така съм и аз. Изследваш ли гликиран хемоглобин, той как се движи?

# 118
  • Бургас
Миме, точно така съм и аз. Изследваш ли гликиран хемоглобин, той как се движи?
Не съм.
Аз вече не ходя по лекари.
Ходих лятото,една ревматоложка ми диагностицира коксартрозата,каза обаче,че колкото и болести да откриваме,не знае какво лечение да ми изпише.
Невроложката ми даде Лирика(прегабалин)и ревматоложка го потвърди.
Изписа и Колхицин,мен ме е страх да го пия,а имам.
Милурит малко пих.
И от лятото насам вече не искам по лекари,никаква помощ не намирам.

# 119
Salii, тези показатели се покачват при хипофункция по принцип. Как са ти хормоните последно време, да не си в медикаментозна хипофункция.
Не съм изследвала туреоидните хормони вече не си спомням откога. Но пък четох че и при менопауза се покачва холестерола. Аз още не съм , имам цикъл, но натам отивам. Май ще трябва да се изследвам 🤔

Общи условия

Активация на акаунт