Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 229
  • 748
  •   1
Отговори
# 435

В мнението, което се изтри дословно написах, че кръвна захар 5.2 без други симптоми не е проблем. Не ми слагай думи в устата, които не съм казвал, никога не съм казвал, че е супер, защото съседката ти може да е и с кръвна захар и инсулин 4.5 ама това няма да означава, че няма проблеми след като е 90 кг нали? Ама аз съм си лаик, който със съзнателна мисъл иска да вреди и да обърква хората, направо трябва да стоя на стълба на позора за назидание.

Бил написал. Къде?
Не слагам думи в устата ти. А защо си триеш мнението? Доста некоректно.
И не ти е за пръв път да твърдиш, че кз над 5 е ок.
И това без другите симптоми не си го писал. Стига си лъгал като циганин, че е срамота.

Натка, аз допреди тоя случай си ядях нормално от всичко и си бях слаба.
Но то се почна още от първия ден. Направила мекици. Аз винаги само една закусвах. Но тя реши, че трябва 4 мекици с мед да изям. И така беше всяка закуска, обед и вечеря. Първо, второ и трето държеше да се изяде, че и допълнително, иначе...
А от хляба преди винаги съм имала драми. Затова и много преди режима го разкарах.
Като си правя от моя домашен от трици, овесени ядки, ленено брашно, нямам такъв проблем. Кой ги знае какви други боклуци слагат.

Невена, и преди си имах болки в корема от бобо и подуване, винаги съм имала.
И не е редно щом една храна ми причинява това, да пия някакви пробиотици, че да почна да ям.
Човек малко трябва да си слуша тялото.
Все едно да ям сусам редовно, нищо, че ще се обрина, ама да пийна някое хистаминче преди това.
Виж леща отдавна не съм правила. Мернах някаква черна леща и се чудя дали да не взима и да я готвя на няколко пъти.
А веднъж в един ресторант ядох кюфтенца от леща, припаднах от кеф.

# 436
jerami, пусках за щитовидната, но за желязо още не съм, след празниците, че аз от два три месеца съм заела да търся причини за липса на бременност и едно по едно изскачат разни неща.. Почнала съм вигантол за дефицита на витамин Д.

# 437
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Яж си го, Невена, щом те кефи, аз съм пас и за ориз и за боба.
Не искам огромно количество храна и да се тъпча, че да съм сита. Искам малко и питателно, с мазнини за енергия и протеини за строеж. Не виждам какво ще допринесат боба и ориза за горното.
Нали не мислиш, че в боба, ориза, особено покълнали, няма протеини? Биковете и кочовете имат доста мускул, направен от трева. Въглехидратите също дават енергия, а ако не се употребят веднага се складират като мазнини и пак си имаш мазнина за енергия. Тялото се научава да лавира между глюкоза и кето и, както е и нормално.
Има, но крайно недостатъчни и крайно не в оптималното съотношение на аминокиселини + по-лошото усвояване в сравнение с животинските, липсата на привлекателни вкусови качества и прекалено много ВХ (празна енергия) идващи с тях, решава въпроса, за мен, категорично Simple Smile

Аз не съм преживно животно, така че с биковете и с кочове, нямам никакво намерение да се сравнявам. Wink
Да де ама и хищник не си (е освен ако зъбите ти не са уникални по рода си).Wink

В мнението, което се изтри дословно написах, че кръвна захар 5.2 без други симптоми не е проблем. Не ми слагай думи в устата, които не съм казвал, никога не съм казвал, че е супер, защото съседката ти може да е и с кръвна захар и инсулин 4.5 ама това няма да означава, че няма проблеми след като е 90 кг нали? Ама аз съм си лаик, който със съзнателна мисъл иска да вреди и да обърква хората, направо трябва да стоя на стълба на позора за назидание.

Бил написал. Къде?
Не слагам думи в устата ти. А защо си триеш мнението? Доста некоректно.
И не ти е за пръв път да твърдиш, че кз над 5 е ок.
И това без другите симптоми не си го писал. Стига си лъгал като циганин, че е срамота.

Натка, аз допреди тоя случай си ядях нормално от всичко и си бях слаба.
Но то се почна още от първия ден. Направила мекици. Аз винаги само една закусвах. Но тя реши, че трябва 4 мекици с мед да изям. И така беше всяка закуска, обед и вечеря. Първо, второ и трето държеше да се изяде, че и допълнително, иначе...
А от хляба преди винаги съм имала драми. Затова и много преди режима го разкарах.
Като си правя от моя домашен от трици, овесени ядки, ленено брашно, нямам такъв проблем. Кой ги знае какви други боклуци слагат.

Невена, и преди си имах болки в корема от бобо и подуване, винаги съм имала.
И не е редно щом една храна ми причинява това, да пия някакви пробиотици, че да почна да ям.
Човек малко трябва да си слуша тялото.
Все едно да ям сусам редовно, нищо, че ще се обрина, ама да пийна някое хистаминче преди това.
Виж леща отдавна не съм правила. Мернах някаква черна леща и се чудя дали да не взима и да я готвя на няколко пъти.
А веднъж в един ресторант ядох кюфтенца от леща, припаднах от кеф.
Изтриха ми го и се ядосах и изтрих и останалите, да казвал съм и друг път, защото има милиони хора с кръвна захар над 5 радващи се на прекрасно здраве, защото здравето не е кръвна захар под 5, а е баланс и съвкупност от много неща.
jerami, пусках за щитовидната, но за желязо още не съм, след празниците, че аз от два три месеца съм заела да търся причини за липса на бременност и едно по едно изскачат разни неща.. Почнала съм вигантол за дефицита на витамин Д.

Така ето и малко по-подробни обяснения
има два начина по които да се определи инсулиновия отговор, единия е като стойности другото като съотношения
в първия инсулина на гладно трябва да е до 10, на първи час до 40, на втори до 25
при втория се гледа съотношението, на първи час да е до 4 пъти по-висок от този на гладно и на втори час да е до 2.5 пъти по-висок от този на гладно.
При теб (само предполагам), се получават нощни хипогликемии и защото почва да пада много кръвната захар и за това и инсулина на гладно е толкова нисък (защото стойност под 4 е ниска, имал съм 3 и нещо след ядене на картофи и леко се бях притеснил и според мен и там подобна е била причината, първо ми е скочил инсулина свалил е прекалено кръвната захар и за да не я свали прекалено много е спаднал и той). На 2 час кръвната захар ти е прекалено ниска (както инсулина и тя не трябва да пада под 4), гликираният пък показва, че през деня ти скача много захарта (някъде до към 7.7). Балансирането на захарта е ключът към естественото нормализиране на пролактина (друга причина е щитовидната жлеза, но за щастие при теб стойностите са хубави), също нещо което пропуснах, а би било добре да направиш е да провериш чернодробни и бъбречни показатели. Така коментираните в скоро време бобови също спомагат за естественото му сваляне.
От витамините може да почнеш да пиеш б6.

# 438
Ох, това със зъбите ми е любимо Joy и разбира се, не доказва абсолютно нищо.

Хората си имаме интелигентни мозъци и остри пръчки, не ни трябват големи остри зъби, за да си ловим и разкъсваме храната. Освен всичко друго, храносмилателната ни система, няма нищо общо с тревопасните + 3 години оцелявам доста добре и без оплаквания, и без трева, и не съм единствената.

# 439
Храносмилателната ни система няма нищо общо с на тревопасните, ама па с на хищниците има още по-малко общо. Стои въпроса и относно перисталтиката, защото все още не щеш да ми отговориш дали ходиш поне веднъж дневно по голяма нужда.

# 440
Най- накрая почивкаааа😀
Не съм ви чела....отивам да наваксам....един бърз поздрав за Невена....като видях тази снимка, за нея се сетих....хиххиих😁

# 441
Храносмилателната ни система няма нищо общо с на тревопасните, ама па с на хищниците има още по-малко общо. Стои въпроса и относно перисталтиката, защото все още не щеш да ми отговориш дали ходиш поне веднъж дневно по голяма нужда.
Е явно има доста общо, щом още не съм се разболяла от страшна болест, понеже не паса.

Никога не съм ходила ежедневно, нито преди, нито сега и това е нормално за мен. Нямам запек, нито разстройство, не съм имала нито едно от двете през всичките 3 години през които не ям трева. Преди се е случвало запечено положение, разстройство не си спомням да съм имала повече от еднократно в миналото. Доволен ли си?
Сега само не започвай да ми обясняваш как явно имам проблем защото не клеча в кенефа всеки ден. Scream

# 442
Бременна съм в 6-ти месец и направих обременяване с глюкоза. Може ли коментар на резултатите:
5.10 / 9.20 / 6.90

Благодаря!

# 443
  • Paris, France
Бременна съм в 6-ти месец и направих обременяване с глюкоза. Може ли коментар на резултатите:
5.10 / 9.20 / 6.90

Благодаря!

Може. Силна инсулинова резистентност, ужасна захарна първи час и доста лоша на втори, като само тази на гладно е достатъчна за диагноза "Гестационен диабет".

Оттук нататък трябва да се храниш много, много внимателно, често, по малко и да тръгнеш да тичаш, да ходиш, да спортуваш и да не се залежаваш. Никакви печива с мазнина като торти и сладкиши, веднага заменяш пшеничен хляб с ръжен. Стараеш се да ядеш чисто, без готови храни, с повечко протеин. Заменяш незабавно олиото със студено пресован зехтин. Пиеш омега 3.

Важно е да не спираш въглехидрати изведнъж, защото рязкото влизане в кетоза предизвиква хормонални каскада, която може да доведе до преждевременно раждане.

Заменяш сладки плодове със зеленчуци като чушки, маруля, спанак, краставица, зеле. Суров домат и морков може да ядеш.

Лека бременност и леко раждане на здраво бебе ти желая.

Не е зле да си изследваш вит Д.

# 444
Резултатите са като за гестационен диабет,   както каза Невена, но за разлика от нея аз ще кажа НИКАКВО ТИЧАНЕ! Хубави дълги разходки, ако няма предпоставки за пазене на дивана, спорт, само ако лекар разреши, след всякакви фетални и други подробни прегледи. Тамън къмто 6-ти месец ми откриха страхотни проблеми, а скоро след това ми препоръчаха и пазене на дивана, че ми и забраниха да излизам от София.

# 445
Е явно има доста общо, щом още не съм се разболяла от страшна болест, понеже не паса.

Никога не съм ходила ежедневно, нито преди, нито сега и това е нормално за мен. Нямам запек, нито разстройство, не съм имала нито едно от двете през всичките 3 години през които не ям трева. Преди се е случвало запечено положение, разстройство не си спомням да съм имала повече от еднократно в миналото. Доволен ли си?
Сега само не започвай да ми обясняваш как явно имам проблем защото не клеча в кенефа всеки ден. Scream
Мне няма да ти обяснявам Innocent само ще попитам тогава седмично колко пъти ходиш?

п.с. Днешния ми обяд варено говеждо и чери домати (днеска и аз съм полухищник)

Подготвям се психически за бъдещата принудителна канонада от картофи във всякакви разновидности.

# 446
# 447
Мне няма да ти обяснявам Innocent само ще попитам тогава седмично колко пъти ходиш?
Достатъчно, за да се чувствам добре Wink
И не, не съм болна, и смея да твърдя съм в чудесно перисталтно здраве, благодаря.

# 448

Изтриха ми го и се ядосах и изтрих и останалите, да казвал съм и друг път, защото има милиони хора с кръвна захар над 5 радващи се на прекрасно здраве, защото здравето не е кръвна захар под 5, а е баланс и съвкупност от много неща.

Отново ме лъжеш. Единствения човек,  който може да ти изтрие коментара е модератор. Другия човек си ти.
Погледнах и мненията бяха редактирани от теб, а не от модератор.
Ако модератори трие мнение, ще изчезне целия ти пост, а не просто да има точици както ти направи.

# 449
Достатъчно, за да се чувствам добре Wink
И не, не съм болна, и смея да твърдя съм в чудесно перисталтно здраве, благодаря.
Зададох ти ясен въпрос на който отново не благоволяваш да отговориш, твоя си работа, и никъде не съм казал че си болна, напротив желая ти да си много здрав хищник.Animal Lion

Отново ме лъжеш. Единствения човек,  който може да ти изтрие коментара е модератор. Другия човек си ти.
Погледнах и мненията бяха редактирани от теб, а не от модератор.
Ако модератори трие мнение, ще изчезне целия ти пост, а не просто да има точици както ти направи.
Еми да единия изчезна и на другите сложих точици. Пффф.Flowers Evergreen Tree

Общи условия

Активация на акаунт