Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 219
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Не знам дали ще ви е в полза за гости, но Монтиняк даваше съвети от сорта:
-взимате и оставяте/забравяте някъде взетото
- казвате :това не обичам/не ям, но ще си взема от онова там...кюфте/сиренце, като може да добавите "никога до сега не съм яла толкова вкусно кюфте" или нещо подобно.
Нормално и на повечето места никой не следи какво и колко ядете, но при майка/свекърва и най-вече баба си е направо голямо умение за спасяване.
Като имам гости вегетарианци или мюсюлмани се съобразявам с тях. За съжаление те не се съобразяват с мен, нали съм всеядна. Прилагам идеите на Монтиняк, а и никой не опира нож до гърлото ми с думи "яж или....".
Сега, случи ми се на една вегетаринка-гостенка три дни да и давам една и съща храна, но тя си е виновна. Ако беше изяла всичко първия ден нямаше да го яде 3 дни.

# 481
Ако мислиш, че никой не следи какво ядеш, ела да те нахрани баба ми.
Следеше и още как Joy

# 482
Ако мислиш, че никой не следи какво ядеш, ела да те нахрани баба ми.
Следеше и още как Joy
Посочила съм мама/свекърва и баба е свръх изкуство. А моята и пелин ми вареше за апетит...
При голяма навалица/гости/приеми/банкети си върви номера. Колко хляб съм наронила в/до чиния не е за разправяне. А "забравени" тук-там бонбони/сладки нямат брой.
Напоследък се научих да взимам "за в къщи" и хората с удоволствие ми правят чинийки, които доставят огромно удоволствие на бедни съседи и някои бездомни.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 15:26 от tania6

# 483
Е те ако са за отхрачване това им е част от работата - да те карат да кашляш че да изкашляш каквото има, те затова и изрично не се пият следобед или вечер, иначе няма спане после. Освен че и втечняват и прочие, разбира се.
Знам, че има и за това, ама позивите за кашляне са когато има какво да се изкашля. Принудителното напъване, няма да ускори процеса на излекуване, поне при мен никога не е.
Сигурно има специфични случаи, при които са от помощ, но като цяло, така на общо основание защото кашлям, не пия нищо, а сега пък съвсем не бих. Инхалациите са много ефективни и за облекчаване на раздразнени дихателни пътища и за отхрачване, даже и апарати има, ако някой боледува често и не иска да виси постояно над паница с вода.
Единствения сироп, който пия, при това в редки случаи е Синекод, който блокира кашличния рефлекс. Него го пия еднократно, когато имам кашлица, една нощ задължително имам, в която не мога да спя. Но е такова - еднократно, просто за да мога да заспя все пак. Повече не се налага.

# 484
Благодаря ви за съветите. Елора, гелмитрол пиех, но ЛЛ каза да го спра, кашлицата ми е суха. В момента пия сироп за подтискане.  Имам и инхалатор и правя инхалации с кортикостероид и физиологичен разтвор. Но ще взема да правя и над тенджара с билки да видя как ще е.  Абе с всеки ден намалява, но докато не я излекувам докрай, това ми е приоритет. Соковете ги пия заради цвеклото. Така поглъщам повече цвекло, а тиквата или морковите са ми , за да мога да го погълна.

# 485
Опитвала ли си ферментирал сок от червено цвекло?
Пускала съм много пъти рецепта. И аз го уважавам много от 2 години червеното цвекло, но нещо със стъргането не се разбирам, а варено не е мое нещо.
За гърло ми помага кокосово масло, а за кашлица Vicks vapoRub pommade. Кокосовото и в нос го слагам, а и за ухо помага. За лице и жабуркане на устата да не говоря.

# 486
Таня6 , може ли да ми изпратиш рецепта за ферментирал сок?

# 487
# 488
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерами, какви са тия твои приятели?! Разсъждават като в детската градина.
За пръв път чувам, че жените сега предпочитали по-пухкави мъже. Sweat Smile То вярно, че тоя шит "body positivity" доста го пробутват по медиите, ама все пак, жените дето точат лиги по шишковци са изключение, не правило Trollface
ЧНГ Simple Smile
Ами сега като се връщам назад то започна като си промених храненето, първата или втората година (вече бях отслабнал) бяхме в ресторант на рожден ден (с част от тези хора и други) и бях почнал да разпитвам сервитьорката за някакво ястие какво точно съдържа и започнаха коментари, ама той вече гледа всяка хапка, ама как така няма да ядеш десерт, ама то по-добре слънцеядство, следващата или по-следващата година пак на нова година (или рожден ден не съм сигурен), си ядях мезета, но тъй като нямаше ядене поръчаха 5-6 големи пици, и докато ядат по едно време се усетиха, че аз не ям и пак почнаха ама що не ядеш и тръгнах да обяснявам, че от пица може би заради глутена почва пулса да ми играе и ми става некомфортно, но обяснението ми беше заглушено от ама какви са тия превземания, сядай и яж казани с леко заплашителен тон нетърпящ възражения от едно от момичетата, която тогава беше и бременна (а знам, че с бременна жена на глава не се излиза, а тя и по принцип си се държеше по-заповедническо), та се примирих и ядох. Може би с непознати бих бил по-категоричен ама с познати от толкова години е по-трудно (кво ли ще ме правят като спра да ям и млечни, каквато е идеята ми за тази година).
Аз откакто си промених храненето не мисля, че съм имал сериозна кашлица, но това, което имам като спомен отпреди е за ацц200, също ели може да пробва и стодал, тъй като е хомеопатичен сироп и със сигурност ще е по-безвреден (има и такъв без захар).

# 489
Днескашния ми експеримент с глюкомера:
09:00 - 4,7      на гладно
15:45 - 4.2   на "гладно", само кафета със сметана и краве масло
17:30 - 4.6   2 яйца с около 200гр свинска кайма и ~50гр крема сирене
18:30 - 5.1   1 час
19:30 - 4.9   2 час
20:30 - 5.1   3 час

jerami, вземи ги стегни малко тези твои приятели. Много си мекушав или просто не си бил достатъчно мотивиран да им откажеш.

# 490
С моите приятели сме си "всеки башка луд", както казваше едната ми баба.
На гости е по-деликатно ако някой се е трепал да готви с часове и гости откажат да го ядат, за там гледаме да има дискусия предварително. Ама в заведение това не е фактор. Че ние повечето пъти на кръчми като ходим, половината компания не кусва алкохол ами ни казва наздраве с вода. Да ги изгоним да си ходят ли по тая логика? Или да ги нахокаме за избора им?
На дърти години с детински изпълнения не мога да се занимавам. Камо ли ако касаят здравето ми.
Ако някой се проявява като невъзпитан простак, проблемът си е негов а не мой, да се сърди на себе си че съм си отворила устата.

Ацц 200 или там повече милиграми е точно от откашлящите лекарства дето Миоки се оплакваше от тях. Най-добре лекар или поне фармацевт да ги подбира тия неща, след консултация подробно, че са най-различни.

# 491
Здравейте. Последните 2 седмици не съм мръднала, но не съм и спазвала стриктно.
Страдам от недостиг на рецепти и идеи, 5 седмици изкарах и започнаха сериозно да се повтарят. Салата и месо, салата и месо. Риба, маслини.

Имам един файл, в който съм си изкарала възможностите. Сега ще ходя да го гледам, ще махна всичко със сирена /явно е за по-напред във времето/, като махна и продуктите, които не обичам и намаля тези, които не обичам много /например яйцата/, да видим какво ще остане и ще почвам по него.

# 492
Мусака със някакъв заместител на картофи,пълнени чушки,тиквички,патладжани,домати с подходящи плънки,различни супи,сготвени дреболии,сготвено зеле,броколи,карфиол.Яйца по различни начини.

# 493
Може ли да препоръчате диетолог за София за гестационен диабет? Да може да изготви хранителен режим? Или ако може да споделите Ваши режими.

# 494
Гети, ако си ок с английския, потърси книгите на Lily Nichols.

Общи условия

Активация на акаунт