Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 191
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Че какво му липсва на месото от гледна точка на микроелементи, че не се сещам за нито един такъв?
Да не говорим, че хранителна стойност не е равно на просто енергия. Хранителна стойност без аминокиселини и мастни киселини е нонсенс.

# 511
  • София
Здравейте,
Отскоро съм в темата, тъй като се сдобих с ИР и леко хипо. Изчетох доста от предходните теми, както и препрочитам от първа страница, но не се ориентирам как и кога, след като си направих подарък за НГ домашен апарат за КЗ по кое време да го използвам, освен сутрин на гладно преди кафето. Няколко дни меря три пъти на ден- сутрин, след лек обяд и вечер след вечеря и резултата все се движи м/у 4.5 и 4.9. Вероятно аз нещо не съм в час и ви моля за малко разяснение.
Ще се радвам да ми отговорите на още един въпрос, тъй като изследванията направих на своя глава началото на декември, но успях да запиша час за ендокринолог чак за края на януари и се чудя има ли смисъл да ги повторя преди консултацията, предвид че съм след инвитро стимулация в декември. Също така ще ви помоля да споделите каква е подготовката преди обременяването, тъй като в две лаборатории чух различни препоръки, като например, че не било нужно да има отстояние от 12 часа без храна преди изследването и, че не е нужно да се седи в покой на 60 и 120 мин.
Прилагам ги за всеки случай, въпреки че, прочетох някъде по старите теми за неуместно това:)
Благодаря за полезната и синтезирана информация от закачените на първа страница!

# 512
Дали работиш правилно с апарата не мога да кажа, не ползвам такъв.
Все се каня да си взема и все не взимам.
Но може да си следиш на гладно стойностите, а също и след хранене как се движат и то след определена храна.
Не че ще ти помогне с нещо, но да имаш представа.
Отделен е и въпросът колко са точни. Може би зависи от марката.

# 513
  • София
Елора, Благодаря за отговора!
Ще тествам с различна храна, пък да видим. В аптеката ми препоръчаха Accu-check и четох положителни отзиви.
Ще се се радвам и някой друг да се включи за другите въпроси

# 514
Не е красиво никак това обременяване на снимката. Били ли са започнати вече медикаменти/хормони там покрай стимулацията? Или да не е било минало много време от предишни опити или от някакво друго лечение, евентуално?
Скрит текст:
Преди някой и друг месец имаше пак кофти резултати от обременяване в темата и потребителката каза че според лекаря са ОК и всички се възмутихме вкупом тук. Докато не се оказа че и тя е в такива процедури, не помня вече подробности но не беше го споменала отначало. Та явно затова човекът ги е счел че не са зле. А колко плюнки отнесе в темата тоя лекар...

# 515
  • София
Natka,
Септември беше първа стимулация и след нея се сдобих със задържан фоликул през октомври, т.е. който със сигурност прецака хормоналния баланс, но реших, че декември е Ок да направя обременяването.
Аз заради ‘супер’ изследвания директно смених клиниката

# 516
Елора, Благодаря за отговора!
Ще тествам с различна храна, пък да видим. В аптеката ми препоръчаха Accu-check и четох положителни отзиви.
Ще се се радвам и някой друг да се включи за другите въпроси

Все пак да вметна следното.
Хора си ир ако ядат хляб, картофи или ориз, кз може да е наред след половин час, 1, че и два.
Но това не значи, че инсулина е в ред.
Аз затова все искам да се направи инсулиномер, защото за нас той е важен, а тия уреди са за диабетици, не за хора с ир.

# 517
Докато приемаш медикаменти, изследванията няма да отразят реалното положение.

За глюкомера, аз меря сутрин на гладно, преди хранене, след това 1 после 2 часа след хранене. Понякога и на трети час меря, но рядко.
След хранене, наскоро чух в една лекция, че захарта не трябва да се качва над 7,8. Ако се качва над тази стойност, значи храната не е добра/не се понася добре от организма.

# 518
  • София
За протокола и да споделя повече за мен, замених сладкото от 2019 с тахани от сурови ядки само, хляб също не ям от години, нещо много рядко да е, безглутенова паста и пица един път седмично, но в заведение, основно се храня с месо печено или варено, яйца, извара, авокадо, зеленчуци, банани, овесени ядки без глутен с кисело мляко, ориз само сърмичките на Бъдни вечер и агнешкото на Великден:), а картоф не помня даже кога е било последно. Ще взема да пусна още едно обременяване заедно с инсулина след първи цикъл на тази последна стимулация и ще пиша резултатите. Дотогава ще ви чета и ще експериментирам с апаратчето:)

# 519
Не виждам особен смисъл от още едно обременяване, при което със сигурност няма да изглеждат наред нещата заради процедурите през които минаваш. Освен ако лекарят не го изиска, аз поне не бих. Едва ли са ти излишни и пари, и нерви точно сега.
Резултатите също по-добре специалист в тази област да ги коментира, а не ендокринолог на общо основание, със сигурност имат връзка.

# 520
  • София
Точно при репродуктивен ендокринолог записах час, след месеци чакане и се надявам за адекватна консултация. Ще споделя след прегледа, тъй като съм наясно колко е трудно да се попадне на мислещ и четящ  доктор. До момента всичките казват, че няма проблем…

# 521
  • Столичанин ама не в повече :D
Че какво му липсва на месото от гледна точка на микроелементи, че не се сещам за нито един такъв?
Да не говорим, че хранителна стойност не е равно на просто енергия. Хранителна стойност без аминокиселини и мастни киселини е нонсенс.
На първо място витамин с, би трябвало си чувала за скорбута (предполагам всички сме гледали или чели за морски приключения в миналото), освен това флавоноиди, кверцетин (в последно време е доста популярен заради популярния в момента вирус), пектин, инулин, фибри, полифеноли, пребиотици, флавоноиди и т.н.
За протокола и да споделя повече за мен, замених сладкото от 2019 с тахани от сурови ядки само, хляб също не ям от години, нещо много рядко да е, безглутенова паста и пица един път седмично, но в заведение, основно се храня с месо печено или варено, яйца, извара, авокадо, зеленчуци, банани, овесени ядки без глутен с кисело мляко, ориз само сърмичките на Бъдни вечер и агнешкото на Великден:), а картоф не помня даже кога е било последно. Ще взема да пусна още едно обременяване заедно с инсулина след първи цикъл на тази последна стимулация и ще пиша резултатите. Дотогава ще ви чета и ще експериментирам с апаратчето:)
Махни овесените ядки без глутен с кисело мляко, бананите единствено разбити с авокадо и не повече от два малки или един голям и то не всеки ден, безглутеновата паста и пица един път седмично ги направи един път месечно, вкарай бобови (тея които съм препоръчал в предишното си мнение), замени таханите от сурови ядки със сурови ядки, почни да ядеш горски плодове (има замразени на приемливи цени). След като си чела предишни теми си провери и какво съм писал в миналата (или по-миналата) за кофеина. Второ обременяване не мисля че е уместно (то е и добре да се правят на не по-малко от поне 6 месеца отстояние).

# 522
Да дам отчет за моята зарах днес.
9 :00 - 4,7 сутринта на гладно
15:30 - 4.1 "на гладно", само кафе с масло /без сметана/ от сутринта
19:30 - 3.8 преди хранене /2 яйца с около 300гр свинска кайма 20% мазнини/ без добавени други мазнини
20:40 - 4.3  първи час
21:40 - 5.1 втори час
22:40 - 4.9 трети час

Общо взето, обичайното ми хранене почти не ми бутва захарта.
Към края на седмицата ще тествам с нещо сладко, още не съм решила какво.

Джерами, не му липсва изобщо вит.Ц нямам скорбут, нямам и кръвоизливи или необичайно кървене от венци или от други места. Това, че няма вит.Ц в месото е поредния мит.
флавоноидите не им знам какво незаменимо има в тях. Пектин пък защо? фибри също, спокойно се живее и без тях. Щ
Моряците са се сдобивали със скорбут защото са яли само зърно и картофи. На дълго плаване колко свежа храна може да се носи? Не са имали достъп до прясно месо.

Ще прегледам подробно изброените, че в момента нямам време и ще кажа по 2 думи за всяко Wink сигурна съм че се живее здравословно и без тях. Пробиотиците за какво са ми? Моите бактерии явно се чувстват добре и без спецални пробиотици.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 00:44 от Миоки

# 523
  • Paris, France
Честита нова година! Здраве ви желая най-вече. Нека всичките ви желания се сбъднат! Нека това да е най-успешната и спорна, за вас година от всички избивани досега.

Деси 123, в мислите си ми и ти желая тази година да се сбъдне най-съкровената ти мечта! 💐🤞

Sun ans moon, след симулации и ин витро винаги има влошена ИР. След като се храниш без ВХ и при толкова лоша КЗ няма смисъл да се пънеш да ядеш ВХ 10 дена за да правиш ОГТТ. Много листа и спорт ти трябват. Ти нямаш проблем с наднормено тегло. Проблемът ти е в първа фаза.

jerami, де го намираш този нахут с по 11г ВХ? Моят е все с по почти 50г ВХ, 35г чисти. Тук 11г ВХ има само в сготвения нахут в консерви, ама той пък е загубил витамините и съдържа доста сол.

# 524
  • София
Да се похваля, киселото мляко от 01.01. го спрях/ надявам се, че ще устоя/, забравих да напиша за бобовите, че се стремя поне един път седмично или леща, с бананите се боря още, но ще пробвам с авокадо да ги приемам. От ядките ям бразилски с ограничения, малко макадамия и орехи, тиквени също чат пат, особено сега есента с крем супа от тиква с кокосово масло, не знсм до колко е Ок и това, но кафето не знам….едно на ден е, но се боря вече месеци да го откажа…..
Nevena Virolan явно ще трябва и зеленина да вкарам ежедневно, а иначе след четенето тук започнах с разходки и доста добре ми се отразяват, смятам да продължа и дано времето го позволява.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 00:52 от Sun and Moon

Общи условия

Активация на акаунт