В момента чета ... 73

• 43 709
  • 737
  •   2
Отговори
# 255
“Клара и слънцето“ съм си набелязала и аз, но мисля на английски да я чета.

# 256
Аня Филипова 649504, не съм много фен на такива истории и затова малко се дърпам.
"Творецът на ангели" ми хареса, прочетох я бързо помня, а "Клара и слънцето" първоначално не ме впечатли, а после не спрях да мисля, и продължавам да си мисля за героите. Много любима ми стана историята и сега ще си купя отново книгата, за да я прочета отново и да си я запазя в библиотеката.

# 257
  • Пловдив
Придвижвам се с колата на работа, в обедната почивка хапвам или отмятам някакви задачки. Само вечер ми е спасението. Иначе на предишната работа сума ти нощни смени съм изкарала в четене.

# 258
  • Варна
Нямам никаква идея колко книги съм прочела. Много са, но колко точно... Това ГР на английски ли му е интерфейсът само? Ако има на български може да се пробвам, но иначе не ме влече Crazy

# 259
  • София
Аз заложих 12 за 2021 и съм прочела 14, което е супер на фона на прочетените 7 през 2020 (пак при заложени).
За 2022 съм си заложила 15.
Изгълтах "Глад" на Алма Катсу като топъл хляб. Хареса ми. Изключително увлекателна книга. Не мога да преценя дали да я оценя с 4 или с 5. Ще изчакам да минат 1-2 дни.
Започнах "Кажи на вълците, че съм си у дома" Карол Рифка Брънт. Започва увлекателно - за взаимоотношенията между момиче на 14-15 години и вуйчото, който е болен от СПИН. Но съм съвсем в началото.

# 260
За 2021 заложих 12 и точно толкова прочетох Simple Smile
за тази не знам - може би 13 Smiley
Иначе по темата - чета продължението на Бьорнстад - "Ние срещу всички" - хубава е и тя, макар че първата ме грабна повече, може би защото не знаех какъв е сюжетът. Но най-много и в двете ме изумява, че фокусира вниманието върху проблеми, които са масови у нас, а някак си не очаквам да ги има в скандинавските страни, но явно че не е така Rolling Eyes

# 261
Чета "Изхвърлени в Америка". В началото съм, но съм силно впечатлена.
Заложих на 60 книги тази година, да видим. Нямам много време, но се опитвам да го отделя когато мога.
Иска ми се и да препрочета повече стари любимци, освен да се запозная с нови автори.

# 262
  • София
Не съм слагала бройка книги, бих се почуствала притисната да чета повече, а много обичам да чета. Докато децата бяха малки все не ми оставаше време, а след това пък социалните мрежи и форума ми изяждаха малкото свободно. Сега опитвам да намаля висенето из нета и така намирам време за книги. 39 прочетох миналата година, но не бройката ме радва, а това, че попаднах на някои прекрасни книги, които ми стоплиха душата.

fenyx, може ли да помоля, ако е в електронен вариант да ми я дадеш?

# 263
Аз не съм участвала в това предизвикателство и не смятам да участвам, поне засега. Приятно ми е, ако успея да прочета повече книги от предишната година, но понякога просто се намесват обстоятелства, които пречат. А понеже се познавам, предпочитам да не залагам цели, за да не започна да се упреквам, че не съм ги постигнала, дори да не е зависело от мен.

А иначе чета, макар и по-бавно тези дни, книгата за самочувствието и ми се струва малко прехвалена. Има сума неща, които така или иначе ги знам и не смятам, че въобще им е мястото там - сякаш авторът е искал да си изсмуче от пръстите повече съдържание. Има и някои наистина полезни съвети, но не толкова, колкото очаквах.

Между другото, прочетох "Възрастите на Лулу" на Алмудена Грандес и наистина, както вече писах, голямата писателка личи, въпреки че това е първата й книга. От друга страна, книгата ме поотблъсна донякъде, но сигурно това е и целта. Не толкова с подробно описаните сексуални сцени, а с начина, по който Пабло влиза под кожата на Лулу и на практика я контролира като кукла на конци 20 години -
Скрит текст:
уж я обича, а всъщност иска да я притежава и чрез нея да си осъществява сексуалните фантазии. Тя пък е обсебена от него и дори когато се опомня и скъсва с него, на практика не може да води нормален живот, защото само за него мисли. Но има такива връзки, така е. Жал ми е за жените, които се поддават на змийския чар на мъже като Пабло.

# 264
  • София
Чета "Град Отчаяние" на Стивън Кинг. Не знам как съм го пропуснала досега.
Преди това изчетох най-тъпия роман, който някога съм чела - "Господарката на Рейвънскар". През цялото време чаках да се случи нещо интересно, но до края си изкара праволинейно тъп. Grin

# 265
  • София
Снощи приключих "Съседката" Джак Кетчъм и доста ме напрегна. Дадох 5 в ГР. Характерите са изградени много плътно, книгата е много добре написана, историята е брутална, но определено е книга за хора със силни нерви.

Сега ми се чете нещо по-лежерно. Не искам трилъри, може би някаква фентъзи поредица, но да не е от 25 книги Joy. Загледах Колелото на времето, но много книги са това и ще ми доскучеят. Още не съм, довършила ПзОиЛ, стигнах до 3/4 на четвъртата книга преди години....дали да не продължа от там. Изгледах Игра на тронове в апогея си, дали ще са ми скучни последните книги от сагата?

# 266
  • София
Изгледах Игра на тронове в апогея си, дали ще са ми скучни последните книги от сагата?
Ами историята в последните книги не се припокрива със сериала Simple Smile. Аз 5 книги от поредицата съм прочела. Очакваше се следващата през лятото на 2021, но не съм разбрала да е публикувано нещо. Сценаристите са пренаписали историята.

# 267
  • Бургас
Прочетох "Трябва да поговорим за Кевин". Хареса ми. Много . Не бях чела книга с подобен сюжет. Докато я четях , няколко пъти започвах да пиша тук и все ми се въртеше убеждението, че трябва да приема, че има лоши хора. Просто такива се раждат. Това е удобна философия, за да избегне човек непрестанното ровене в постъпките си и търсене вината в себе си. Продължавам да вярвам в това, макар да знам, че психолозите биха ни връщали девет поколения назад , за да търсим заложеното за нашата вина. Как се живее като "майка на Кевин" ? Доста късно след издаването идва тази книга при мен, но добре че ме намери.
Сега чета "Терапевтът" от Хелене Флуд. Очаквам това, което е написано в заглавието - нещо интригуващо.

# 268
  • В един копнеж!
Впечатлена съм от цифрите на Хепи Миж. От къде време, от къде сили?!
Като едно дунавско чедо за мен бе точна приказката "Власите се давят накрай Дунава".
За '21 г. при заложени 39 книги, приключих на 35, или 90% изпълнение на плана. Язък!
Ето затова '22г. я планирам с 35.

# 269
  • София
Изгледах Игра на тронове в апогея си, дали ще са ми скучни последните книги от сагата?
Ами историята в последните книги не се припокрива със сериала Simple Smile. Аз 5 книги от поредицата съм прочела. Очакваше се следващата през лятото на 2021, но не съм разбрала да е публикувано нещо. Сценаристите са пренаписали историята.
Аз си мислех че бяха 6, но може и да са 5. Щом се разминава с филма, може и да дочета поредицата Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт