В момента чета ... 73

• 43 712
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Недейте да си разваляте удоволствието от четенето с неизпълнени планове, ако ви натоварва това - не залагайте цели. В крайна сметка е важно да остане спомен от хубава книга, а пък целите са само някаква временна рамка.

# 271
  • Варна
" Игра на тронове" мисля, че трябва да са 7 книги. Но кога ще бъде приключена сагата не се знае.

Започнах книжната година с " Вълче лято" на Ханс Русенфелт. Оказа се от добрите скандинавски трилъри. Исках да започна силно книжната година и не се разочаровах от избора си на книга. В края е загатнато, че може би ще бъде поредица. Надявам се да е така. Съчувствах на всички главни действащи лица в книгата и оправдавам изборът или действията които се е наложило да направят.

Привет на всички в темата !
Записвам се в нея за да събирам препоръки за качествена литература. Не ме бива да пиша ревюта, поради тази причина основно ще чета темата. Simple Smile

# 272
  • София
Впечатлена съм от цифрите на Хепи Миж. От къде време, от къде сили?!

Когато съм спокойна и нямам някакви тревоги /пу, пу, всички така да сме!/ четенето ми върви много бързо.
Аз и друг път съм споделяла - лягам си с малкия в 21.30ч , четем негова книжка /сега е зациклил на тема животни и хранителни вериги - Ивето11! Hug / и след като заспи чета час, час и половина.
Затова толкова са ми книгите. Иначе не се зоря - колкото, толкова. Не сме на норма, я! Simple Smile
Телевизия малко гледам, но напоследък почнах сериали, та ще видим колко ще ми е бройката тази година Grinning

# 273
Впечатлена съм от цифрите на Хепи Миж. От къде време, от къде сили?!

Когато съм спокойна и нямам някакви тревоги /пу, пу, всички така да сме!/ четенето ми върви много бързо.
Аз и друг път съм споделяла - лягам си с малкия в 21.30ч , четем негова книжка /сега е зациклил на тема животни и хранителни вериги - Ивето11! Hug / и след като заспи чета час, час и половина.
Затова толкова са ми книгите. Иначе не се зоря - колкото, толкова. Не сме на норма, я! Simple Smile
Телевизия малко гледам, но напоследък почнах сериали, та ще видим колко ще ми е бройката тази година Grinning

Това, което мен пък ме впечатлява е, че  ХепиМиж чете все нови книги (моите уважения) и се чудя къде ги дява после. Откак почнах да чета електронно, нещата с претрупаността на пространствата с книги у дома рязко се подобриха, пък и разходите за книги рязко паднаха. Освен това не ме мъчи мисълта че съм купила книга, към която не бих посегнала отново. Това някакъв архаизъм останал ми от ученическите /студентските години, като по - млада препрочитах. Сега излизат толкова много нови книги че вече няма как.
Обмислям коя книга да почна. Още ми държи кофти вкус от Рохинтън Мистри и края на книгата. Мисля да направя рязък  завой към Наръчник за оцеляване в гимназията, поредица от 4 книги който синът получи за НГ. Няма как да е тежко четиво.

# 274
  • София
Аз тази година разпродадох голяма част от книгите, които съхранявах.

# 275
  • София
А виж това с книгите на хартия е проблем.
Гледам да разменям, продавам , дарявам..
Тази година съм решила да огранича купуването на нови книги. Ще се придържам към размени и електронни.
Миналата година нещата излязоха сериозно извън контрол.

# 276
Аз пък не си представям да живея в къща без библиотека, не се е случвало откакто съм жива и няма да стане.

# 277
Разменянето на книги решава и трите проблема накуп - с претрупването, разходите и книгите, които ще се четат само веднъж. Много полезна и любима тема, наред с тази. Повечето хартиени, прочетени през изминалата година, вече съм ги разменила - пак имам същия брой книги, но са нови за мен.

# 278
  • Mostly in my mind
Аз също смятам силно да огранича купуването. Нещо страшно е. Sad Поне да ги четях. А то...Много работа, малко време. Ще се фокусирам върху размените. Simple Smile Ако съм под напрежение и аз съм забелязала, че не мога да се концентрирам върху дадената книга.
И предизвикателства вече не си залагам. Колкото, толкова. Simple Smile

# 279
  • София
Аз съм отвикнала да чета хартиена книга. Четецът ми дава неповторимо удобство. Е, прочетох 4-5 нови книги на хартия, но ми беше мъка.
Графици за годината не си правя. Дори не знам коя ще е следващата книга, която ще прочета. Зависи от моментното ми настроение. Grin

# 280
Аз не заявявам в ГР колко книги искам да прочета. Животът ми е пълен със задължения, и не искам и четенето за удоволствие да се превърне в нещо със срок. Даже много от книгите ми прочетени през 2021 не съм ги отбелязала там.

Чета Rock Paper Scissors на Алис Фини. В началото съм и засега е семейна мелодрама. Не съм сигурна, че domestic трилъри са моят жанр, но ще продължа. Надявам се да стане по-динамичен.

Обичам големите библиотеки с книги и за мен са сърцето на дома, но напоследък чета електронни, а и много малко от новоизлезлите ги искам постоянно в библиотеката.

# 281
Аз имам някои, които не мисля да препрочитам (не съм ги купувала, писах ревюта), обаче едва ли ще намеря за какво да ги разменя (претенциозна съм, а и отсрещната страна може да бъде) и не ми се занимава с продавалници. Ако започнат да ми пречат, ще ги даря - те не са много стари и са в добро състояние, сигурно някое читалище ще ги вземе.

# 282
  • София
Извинявам се, явно не съм в тренда, но какво е ГР? Blush

# 283
Да, аз вече съм дарявала книги. Занесох нашумели книги за деца и тийнове в местната библиотека в чанти и ми казаха, че не приемат. Като видяха кои са книгите, обаче, си промениха мнението и ги прибраха бързо. Пазим книги свързани с училище и класика вече само.

Тонка, Goodreads Simple Smile

# 284
  • София
Благодаря, за първи път го чувам.

Общи условия

Активация на акаунт