В момента чета ... 73

• 43 664
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз нищо фино не открих в противните описания на секса между художника и клетата старица-девица, но ми е ясно, че всеки има различни възприятия.
Ето например На изток от Рая ми е в топ 10 на книгите. Чела съм я 3 пъти, а това ми се е случвало само с романите на Удхаус.

# 361
  • София
Dez, може ли да ми припомниш в скрит текст тази реплика за обувките и контекста, в който е казана?
За протокола Wink На мен тази книга не ми хареса. Намерих героите повърхностни, без дълбочина и до голяма степен нелепи.
"Изхвърлени в Америка" трябва да се чете като обикновен екшън.

# 362
  • Mostly in my mind
Не мога да си представя за чета една и съща книга 2 или повече пъти. Толкова много нови ме чакат. Blush

# 363
  • София
Не мога да си представя за чета една и съща книга 2 или повече пъти. Толкова много нови ме чакат. Blush
И тук имаме съвпадение. 🤣

# 364
Dez, може ли да ми припомниш в скрит текст тази реплика за обувките и контекста, в който е казана?
За протокола Wink На мен тази книга не ми хареса. Намерих героите повърхностни, без дълбочина и до голяма степен нелепи.
"Изхвърлени в Америка" трябва да се чете като обикновен екшън.

На мен детето ми хареса, леко спектърно е, но е показано добре, и без да мята диагнози като други автори които се оливат (Джоди Пико например). Иначе семейството си е средностатистично, нормални хора. Момичетата от Хондурас също.
Съгласна съм, че е обикновен екшън. Не очаквах нов Стайнбек. (И на мен "На изток от рая" ми е една от най-любимите на всички времена). Но не очаквах така рязко да издиша във втората половина, и да се нижат гаф след гаф така бързо. Изморила се е, и е претупала историята.

Груб превод по спомен:
Скрит текст:
Лидия вижда мигрант, на когото откраднали обувките: "Тя не можеше да си представи такова унижение, да останеш без обувки. Би понесла смъртта на 16 члена от семейството си, но не би могла да понесе да и се виждат пръстите на краката."
И това за капак след всички перипетии с влакове, сексуално насилие и посегателства от всякакъв вид.
Ще потърся точния цитат по-късно.
Ето го цитата, от Глава 25:
Скрит текст:
"If someone took her shoes, she would give up, she thinks. That would be the ultimate indignity. Sixteen dead family members she can survive, as long as her toes are not naked before the world"
Сега, на второ четене, не ме е срам да кажа, че авторката е наказуемо повърхностна. Срамота!

Аз не мога да си представя да не прочетеш любимците си повече от веднъж. Разликата между Стайнбек и Пико (примерно) е като между Чайковски и Бритни Спиърс.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 10:19 от Dez

# 365
Откакто гледах шведския филм поредица "Специален отдел Q", си харесах скандинавците(следя филмите на Фарес Фарес актьор от американския сериал "Чернобил" . Абе малко езика им е все едно кучета лаят, ама гледах го с намален звук, след това четох на Бьогле книгата,та съвсем ми се дигнаха в очите като майстори на трилъри.
Мари77, кога е сбора на с. Орешак?
Всяка година на 15 .08. Тогава е Голяма Богородица  и празник на Троянският манастир. Мисля, че се провежда 4дни. Като дете често ме водеха там. Моят рожден ден  е близо до датата и го съчетавахме с именият ми ден. Води се Традиционен панаир на занаятите.

# 366
  • Пловдив
Аз си продължих с На изток от Рая до страница 100. Еми не ми върви и това е - мрачна, депресираща и монотонна ми е.Преди нея четох Лятната кралица и много ми хареса.
Моля препоръчайте ми нещо в този стил - исторически(и любовни) романи за принцеси и кралици. 🤗🤗🤗
Изчела съм почти всичко на Филипа Грегъри + Кралица Марго на Дюма и книгите на Кен Фолет.
"Нощите на османската принцеса" - Линда Лафърти.

# 367
За мен "Изхвърлени в Америка" беше много увличаща, напрегната и страшно бързо я прочетох. Сещам за сцената с обувките, но не я приемам като недомислица, а точно напротив, защото когато човек преживее огромен стрес, се случва да мисли, говори или реагира напълно нелогично, на мен ми се е случвало, а ако после помни, се чуди или срамува как е могъл да помисли такова нещо в такъв момент.
На Let.it.be препоръчвам поредицата на Морис Дрюон за прокълнатите крале - всичките ги има в Читанка - много интриги, убийства на крале и наследници, удушаване на кралици, любовни драми, домогване до власт.

# 368
  • Пловдив

"Всяко решение си има проблем" - Керстин Гир.
Очаквах да се смея както с трилогията Мафията на майките, но тук ми липсваше хумора, непринудеността. Обикновен чиклит за мен, нищо специално.

# 369
Dez, аз много харесах книгата и точно това изречение не ми е направило впечатление - може би защото хората могат да имат различни разбирания и да се вкопчват в различни неща като последна крепост на нормалността и достойнството. За някои тази последна крепост може да са обувките. Има една шведска книга, трилър - за много помпозен комисар, който ходи само с костюми от 3 части и идеално лъснати скъпи английски обувки - той самият не може да си представи нито да ходи напълно бос, особено пред чужди хора, нито да носи сандали, т.е. обувки на голо. Вярно, че не е съвсем същото, но хората са различни и понякога в екстремни ситуации се вкопчват в странни неща, така си го обяснявам.

# 370
  • Sofia
И понеже стана дума за любов, и гледах ' Призови ме с твоето име' преди ден, дали и книгата е така хубава като филма?
EliG, за мен книгата също е толкова великолепна, колкото и филма. Все пак в книгата има и малко повече от показаното във филма, което е съвсем нормално, все пак не може всичко  да се пресъздаде в детайли. За мен книгата е изящно пресъздадена любовна история, емоционална дисекция на връхлитащите неосъзнати пориви в търсенето на любовта. Израстването и трудния път към себепознание и откриването  на "части от теб" в друг човек, като отражение на огледален образ. Също така много интересна и въздействаща е връзката с родителите на Елио и   техния поглед и разбиране по вечната тема. За описанията и атмосферата на слънчева провинциална Италия , мога само да кажа, че ме пренасяха точно там..... Книгата за мен е много, много добра.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 13:58 от Lady Royal

# 371
  • София
Момичета, а как си осигурявате книгите?
Зарекла съм се, че няма да поръчвам нови поне 4 месеца, защото пак прекалих в края на миналата година и вече просто не ги събирам, а си имам два големи шкафа за книги.
Но сега като препоръчвате "Хана", "Крехко равновесие", "Изхвърлени в Америка" и "Малък живот" искам да ги прочета. Но не ги намирам електронно. Библиотека от доста години не съм ползвала, защото времево ми е трудно да ходя да вземам и да връщам. И не се сещам за други опции освен да ги купя.

# 372
  • Пловдив
Книгите, които чета, взимам от библиотеката. Предпочитам този вариант, особено откакто има вариант за онлайн заявки. Не мога да чета в електронен формат, а за купуване нямам възможност и място.

# 373
Книгите, които чета, взимам от библиотеката. Предпочитам този вариант, особено откакто има вариант за онлайн заявки. Не мога да чета в електронен формат, а за купуване нямам възможност и място.

И аз съм така. Преродих се с тези онлайн заявки.

Доста и купувам, защото няма по-голямо удоволствие, ноооо някой ден ще ме затрупат всички мои книги и се старая да съм икономична.

Върл фен съм на  класическата хартиена книга.

# 374
  • Варна
Правя си списъци в Озон вече и съм решила, че няма да купувам скоро нищо. Докато прочета тези, които съм насъбрала има голям шанс поне някои от желаните да излязат в ел.вариант. Понеже и това се е случвало - купувам поредната, щото много ме е заинтригувала, а я няма в мейлбукс примерно, пристига, аз я нареждам на камарата и когато излезе в ел.формат аз още не съм я прочела на хартия. За момента имам толкова натрупани на шкафчето, че няма никаква опасност внезапно да се озова без книга за четене Laughing

Общи условия

Активация на акаунт