Пъзели - 35, Коледна тема 2021

• 28 471
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Happy eyes, аз от ей тук поръчах филц https://www.slanchogled.com/category/750/filts-za-dekoratsia-na-listi.html

Пристигна ми пратката, започвам на Гибсънс Steep hill-a, макар че в тази тъмница може да се наложи и на лампа да редя. Днес звънна алармата в 8:30 си викам "нещо ми е твърде тъмно" и дръпнах пердето... и почти се отказах да се надигам Grinning Мъгла при нас не е имало даже есента, а днес изобщо няма намерение да се вдига.
Поне осмислих деня и почерпих куриерът Емо с мъфини, че ми донесе първите пъзели за тази година Grinning

Змей, точно така е с килимчето - не се разпада, най-много да се размести малко (моето килимче е на Art Puzzle). Проблемът е, че него също трябва някъде да го сложиш на твърдо - аз го слагах на земята и филцът полепваше много косми и прах; чистех го с четка или с прахосмукачката преди и след всеки пъзел. Но от гледна точка на съхранение е много удобно и ако го разгъваш върху маса/бюро, според мен ще ти е добре. И виж да е някакви по-неутрални цветове, защото на моето зелено трудно се редеше зелен пъзел и също така белите разчертания ми пречеха доста.
Вече имам маса за пъзели, но килмчето си го пазя, защото за 3000 части не мисля, че съм мяркала нещо по-подходящо.

# 541
Мимок, чуден е пъзела ! Върнах се в детството си 😍

# 542
  • Варна
Редя на една много стара чертожна дъска, която местя насам натам в хола. Това през зимата. Лятото редя на кухненската маса, защото кухнята ми е северна, там е хладно и сянка, а освен това масата е под прозореца и светлината ми е чудна. Обикновено мятам една мукава отгоре, върху нея покривка и спокойно ползваме масата за хранене, докато пъзелът е отдолу. Но аз бързо ги редя и не остава заета за дълго.

# 543
Чудя се дали има смисъл от килимче за редене на пъзели? Представям си го някак прекалено хубаво - редиш, редиш, като спреш нагъваш пъзела, ТОЙ НЕ СЕ РАЗПАДА Grinning, и другия път разпъваш и продължаваш откъдето си стигнал Grinning
Ами така е в общи линии. Аз редя САМО върху килимче, нямам специално място за пъзели. Слагам го на кухненската маса, прибирам, вадя, всичко е точно. Частите може да се разместят леко ако са малко на брой и сглобката е хлабава, например от рамката в началото. Ако наредиш само рамката и я прибереш сигурно ще се е разкачила на 2-3 места като я извадиш, но не е нищо страшно.
В интерес на истината вчера имах малък фал с 13-хилядника, беше се развалил леко на едно място, но там мястото беше хлабаво все още (малко части), а и основната причина май беше невнимателното навиване от моя страна.

След като този уикенд за пореден път ми изтекоха очите и усещането беше, че редя на сляпо (тъмни части, няма светлина) реших, че ще купувам лампа. Гледах цял ден, избирах, защото то не може така каквото и да е лампа, държа да е хубава и да ми направи реденето максимално приятно и комфортно. Обадиха ми се току-що, че е изчерпана и хайде пак отначало Confused

# 544
  • Варна
Аз сериозно се замислям за един челник. Редя много зимата, на лампа и се побърквам.

# 545
  • София
Редя на картон с размери на стандартен пъзел от 1000 части. Купила съм си метални щипки. Слагам върху пъзела още един картон, защипвам и местя където искам. На снимката малкия картон е с детски пъзели, там са три, като между тях съм сложила хартия , на големия картон е моя пъзел. В момента е опрян на стената в стаята, чака да се стъмни хубаво, за да виждам по-добре Laughing и да започна да го редя.
Скрит текст:

# 546
Аз сериозно се замислям за един челник. Редя много зимата, на лампа и се побърквам.

Няма да ти свърши работа. Снощи мъчих последните 60 бройки от пъзела и светих с фенера от телефона. Съвсем други цветове вади с тази светлина.

# 547
  • София, България
Видях 11 нови отговора и си казах - Озон са пуснали безплатни пъзели. Joy

Тони, завидях му на този Емо!

# 548
  • Русе
Аз също съм много доволна от килимчетата за редене.Имам 3,като най голямото ми е на Art puzzle и става даже за пъзели 4000ч,голямо е и ми е незаменимо.Навие ли се хубаво и добре да бъде закопчано,досега нищо не ми се е размествало.Ако е хлабава сглобката на пъзела има вероятност леко да се разместят частите,но е лесно поправимо.
HighSpeed-мисля,че челник няма да е удачем,защото много ще ти променя цветовете,и когато си местиш главата има вероятност да те дразни постоянната промяна.
Тони,много хубави пъзели си избрала,но сърцето ми грабна кораба,ако не е обещан,имай ме предвид
Bella,благодаря ти за ценнта информация Yellow HeartМного ми е спокойно,когато знам,кога ще е началото на нещо голямо,по-спокойно ми е и се старая да не влизам всеки ден в сайта,че списъка с любими расте всеки ден Т
Този е от петък.Много здрава сглобка,но много лесен ми дойде,направо си е детски

Поръчах последно от тези намаления,може после да е по-евтин,но реших да не чакам

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 12:35 от Зори

# 549
Аз редя върху бирен картон на празно бюро. Имам лапа с лед крушка от Юск, не променя цветовете и е с чупещо се рамо. Сега ще купувам още една, защото ми трябва за друго бюро за скрапбукинга и не ми е удобно да местя непрекъснато една лампа. За скрапбукинга също ми е много важно цветовете да не се променят. Лампа ще търся в Юск или ИКЕА. Големият ми син каза, че тези в ИКЕА били по-стабилни, но са към 60 лв.
От 13-17 в Юск има намаление 15% и ще купя една рамка 60/90, която в момента е намалена на 18,50, с отстъпката ще е около 16 лв и на нея ще редя ( както някой беше писал, ще я подпирам на някоя кутия, за да стои под наклон).

# 550
  • Тополовград
Може ли да ми кажете каква лампа да си взема и  при мен е тъмно и блести ок крушката.

# 551
  • София
mery, ако й лепнеш и един филц, съвсем удобно ще стане, защото няма да се плъзгат парченцата, като я сложиш под наклон Simple Smile

# 552
mery, ако й лепнеш и един филц, съвсем удобно ще стане, защото няма да се плъзгат парченцата, като я сложиш под наклон Simple Smile

Така мисля да направя. Имах килимче, но не знам къде съм го скрила от себе си
 Можех направо него да опъна върху фазера

# 553

Днес най-накрая се преборих.
Толкова псуване и нерви друг пъзел не беше виждал.
3 часа мъча последните 50 парчета. Криви, влизат на други места, имах няколко случая в които по 2 в комплект стават на друго място. Имаше десетина смачкани парчета.

Беше ми о трудно да свикна с мащаба между кутията и самия пъзел.
Единственото положително е че парчетата са сравнително големи, но и пъзела си е голям (120см.)
Остава един ден на масата да му се порадвам и заминава в ОЛХ.
Някой ако обича предизвикателствата да пише на ЛС.

# 554
  • София
Ако искаш, виж посочените ФБ групи на първа страница - ще го продадеш по-бързо Wink
Жалко за experience-а, и на мен ми е в Любими, даже мислех на следващо намаление да го купувам. А сега се разколебавам, въпреки че харесвам Eurographics. Че и голям ми идва, в Озон пише, че е 100х68 (масата ми е до 100 см) Sad

Общи условия

Активация на акаунт