Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 41 615
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговорите. Аз също имам около 100 памперса 1-ца, ще вземам малко 2-ка и после както дойде.
И моето бебе е доста активно тези дни, голямо мърдане пада и сутрин и вечер.

# 661
Моя син се роди 4кг.За памперсите не си спомням какъв вид и размер са били в началото (беше преди 10г) За дрехите обаче....повечето,които бяхме взели ,изпрали и изгладили и прилежно подготвили му бяха малки и въобще нямаше шанс да се облекат дори за 1 път 😆 Не вярвам и сега да е по-различно и определено залагам на по-големи размери като се има в предвид, че на месец наддават с по 1кг.Тогава доктора го беше измерил да се роди най-много 3.500кг.
И сега не вярвам много на тези кг въпреки,че техниката е много по-напреднала.

# 662
Здравейте!
Първо, честито на мамчето, да ви е здрава и палава малката София!
Преди месец ми се налагаше да нося сина ми, който е 17кг и в резултат си спечелих чести контракции. АГ ми увеличи магнерота и нещата се пооправиха. От два дни след преглед при АГ намалих магнерота, но не съм го спирала. Днес имам доста често контракции, не ме боли но усещам силното свиване на матката. За следобяда съм ги преброила около 10. Да ви попитам при вас как са? Това предполагам са подготвителните, но са доста некомфортни. В 36+3г.с. съм.
С баткото не съм усетила контракция до момента на раждането, изтекоха ми водите и ми предизвикаха раждането.
Моля споделете при вас как е положението. Мисля пак да позасиля магнезия за всеки случай.

# 663
Смайлии , Честита да ви е малката София, а ти бързо да се възстановиш Heart

Направо се разплаках от щастие, наближава голямата радост за всикини Heart Eyes

Аз мисля също да взема 100тина бройки 1ца... въпреки че в болницата няма да ми трябват и псоле 2ка, ако трябва ще докупи таткото 1ца още.

Аз питах в аптеката за колд крем, казах че термина ми е за края на февруари началото на март момичето каза, че няма да ми трябва, защото до момента на излизане вече няма да е нужен, защото бебето ще е в количката и там е защитено, особено с този климат сега.
А съм взела лосион за мазане на Биодерма,  ако видя че и е студено ще купя и олио разбира се.

Моята беба също много рита... направо ми подскача корема и всичко... и бута ръце и крака на всякъде, с всяка седмица усещам колко по силна е станала.

Аз минах на консултация с очен лекар и той ми разреши нормално раждане, многоо съм щастлива, остава и АГ да каже че няма предпоставки за секцио.

В понеделник съм на ЖК и нямам търпение Blush

# 664
Който се е спрял на този модел памперси, да знаете, че са намалени в So Pharmasy.

# 665
  • sofia
Който се е спрял на този модел памперси, да знаете, че са намалени в So Pharmasy.

Днес в 2 аптеки от веригата ги търсих заедно с душ гел на Микса, но не намерих, не бяха налични.

# 666
Здравейте!
Първо, честито на мамчето, да ви е здрава и палава малката София!
Преди месец ми се налагаше да нося сина ми, който е 17кг и в резултат си спечелих чести контракции. АГ ми увеличи магнерота и нещата се пооправиха. От два дни след преглед при АГ намалих магнерота, но не съм го спирала. Днес имам доста често контракции, не ме боли но усещам силното свиване на матката. За следобяда съм ги преброила около 10. Да ви попитам при вас как са? Това предполагам са подготвителните, но са доста некомфортни. В 36+3г.с. съм.
С баткото не съм усетила контракция до момента на раждането, изтекоха ми водите и ми предизвикаха раждането.
Моля споделете при вас как е положението. Мисля пак да позасиля магнезия за всеки случай.

При мен е така от 6-тия месец. От тогава почна яко да се движи и рита, та така е всеки ден. Иначе тази седмица 34г.с.ми почнаха подготвителните и всяка вечер имам менструални болки и стягания на корема. Днес и през деня имах такива.

# 667
Момичета, забелязвате ли някакви промени в характера ви? Аз по принцип съм доста решителна, сега съм ужас. Добре, че ми останаха малко неща за пазаруване, лутам се не знам като какво. Лошото е, че ми остана най-важното- количка и столче, от две седмици не мога да избера. Въобще не ми е присъщо, чудя се може ли да са хормоните?

# 668
Аз в характера не бих казала. На моменти ме изнервят повечко някакви неща, но по принцип съм даже доста по-нервна. Според мен това, което ти се случва е, че ставаш разсеяна - аз поне съм станала много разсеяна. Тръгвам към кухнята за нещо и по пътя вече съм забравила за какво отивах Grinning

На мен тази нощ за втори път ми се случи нещо ужасно неприятно, не знам дали сте имали такъв случай. Аз пия много вода вечер (особено ако през деня не съм пила) и съм си приела, че много ще пишкам, но нали съм жадна и си пия. Общо взето ставам до тоалетна и като се върна преди да легна в леглото си пия вода и си заспивам без проблем. Случи ми се за втори път да се будя от това, че тръгвам да повръщам все едно - тая вода или каквото там е ми се връща по хранопровода с едно изгарящо чувство и започвам да се давя и съответно се будя и следва едно няколко минути кашляне и давене. Много е гадно - в живота ми не ми се е случвало нищо да ми се връща по хранорповода, но преди няколко вечери пак имах подобен случай и пак беше след като съм си пийнала водичка и съм заспала Grinning

# 669
Казва се асид рефлукс.
Аз вече спирам течностите до към 7/8 вечерта, защото иначе спането е мираж и ставам постоянно.

# 670
Оули, това е рефлукс... най-често върви ръка за ръка с киселините, май..

# 671
Аз в характера не бих казала. На моменти ме изнервят повечко някакви неща, но по принцип съм даже доста по-нервна. Според мен това, което ти се случва е, че ставаш разсеяна - аз поне съм станала много разсеяна. Тръгвам към кухнята за нещо и по пътя вече съм забравила за какво отивах Grinning

На мен тази нощ за втори път ми се случи нещо ужасно неприятно, не знам дали сте имали такъв случай. Аз пия много вода вечер (особено ако през деня не съм пила) и съм си приела, че много ще пишкам, но нали съм жадна и си пия. Общо взето ставам до тоалетна и като се върна преди да легна в леглото си пия вода и си заспивам без проблем. Случи ми се за втори път да се будя от това, че тръгвам да повръщам все едно - тая вода или каквото там е ми се връща по хранопровода с едно изгарящо чувство и започвам да се давя и съответно се будя и следва едно няколко минути кашляне и давене. Много е гадно - в живота ми не ми се е случвало нищо да ми се връща по хранорповода, но преди няколко вечери пак имах подобен случай и пак беше след като съм си пийнала водичка и съм заспала Grinning
Owly, Аз имам същия проблем с водата само че по-отдавна, все едно водата не се абсорбира от организма, а си стои в стомаха ти и се люска нагоре надолу....чувството е ужасно, вдига ти се нагоре.Четох че това се получава при някои жени в 8 месец -8 м и половина и държи до края.Аз съм мн.зле със стомаха, вчера пак повръщах 2 пъти, нямам сили вече с този стомах.Гади ми се, с часове храната стои в стомаха ми, почва да ми се вдига( като рефлукс) и накрая не издържам до като не ми се изпразни целия стомах, съответно след това се раздразва и почват мн.остри киселини.В един кръговрат съм и с течение на времето както бебо расте и притиска повече всичко това се обостря повече и явно до края ще съм така.Не мога да хапна нищо, от всичко ми се получава, с вода не мога да се напия хубаво , пия по малко а така обичам да си пия, чак се чудя как водите са ми в нормални граници😳Всичко ми е наред, само със стомаха нямам късмет през бременността.Вече нямам търпение да минават тези седмици и да почувствам успокоение и бебо да е навън💙(34.г.с)

# 672
Аз киселини през живота си не съм имала, сега с бременността се промениха нещата. Не мога да се оплача, до преди месец имах около 3-4 пъти, сега обаче е различно. Почти всеки ден имам, че понякога и от сутринта. На мен ми помага газираната вода. Аз газирано не пия, ама сега съм се запасила.
Да имам рефлукс се случи 2 пъти и то като съм легнала на дясно няма проблем ама като се обърна на ляво и ставаше точно както Owly каза.

# 673

Оули, при мен се получава така ако изпия повече от 2-3 глъдки бавно вода през нощта. Аз също се будя много жадна.. ама след като се напия из между пишканията и после ми стане по - зле започнах по няколко глътки да пия , за да не активирам рефлукса... Старая се преди лягане да имам 30-40 мин прием на течности , след това максимум 2-3 глътки, защото иначе е много гадно

# 674
Да, може да пробвам да се насиля да пия по-малко или почти да не пия нощем, но просто голяма жажда ме гони...че доста е стряскащо това будене от давене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт