Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 41 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Аз зимата ползвам олио. Първият месец на новороденото даже не правя точно масаж с "натискане", а просто го разтривам да му се загрее кожичката, да се отпусне и да свикне с идеята за масаж. След първия месец, отново с олио, вече правим масаж както си трябва и както всички знаем. В зимните месеци винаги с олио, лятото с мляко или лосион някакъв, баткото сега ми казва, че млякото го разхлажда.

# 646
Ами при нещата на Мустела примерно няма разлика зима/лято - те са 4 сезонни, даже олиото го дават за лятото, защото е по-леко като консистенция от лосиона и повечето майки мажат с него (вместо с лосиона след баня) лятото.

За крема за лице - аз съм взела крем и колд стик на Мустела - стика е за навън, защото е мазен и е точно за зимата. Кремът, който съм взела не е колд крем, a от нормалната серия хидратиращ, затова няма как да се ползва зимата. Не е хубаво хидратиращи кремове, когато е студено - те са си за вкъщи Simple Smile

# 647
Не е ли прекалено да се слага крем за лице?
Аз на себе си не слагам заради химиите, които съдържат пък какво остава на детето ми. Аз си взех чиста мас за бебчето и мисля и с нея да я мажа цялата. Тя подхранва много кожата.

# 648
Как така не ползвате крем за лице.Аз ползвам сутрин , вечер + фактор 50 през деня , независимо дали има слънце или не+ околоочен крем.Ще си докарате лоша кожа и бръчки много рано.Хидратацията и фактора са мн важни за кожата на лицето, това с химиите изобщо не го вярвайте.Има много изчистени козметики и е важно да се ползва всеки ден, аз от както се помня съм с тази рутина + почистване на кожата 2 пъти на ден задължително.Кожата ми е перфектна, нямам нито едно петънце, пъпка или различни нюанси на кожата.Трябва си поддръжка момичета😳
Мисля да взема крем и за бебчо, особено с фактор понеже тък има силно слънце 365 дни в годината и няма да го оставя без крем, кожата им е много тънка.
Относно обръщането, с моя Аг ще пробваме ако не се е обърнал до следващия път когато ще съм в 36 седмица.Той прави тези обръщания, човек с над 30 г стаж е, имам му пълно доверие , отделно е роднина на мъжа ми.
Мн се надявам да се обърне бебо, макар че главата му е доста голяма и незнам как ще стане но има време.Не искам секцио, просто самата мисъл и тялото ми го отхвърля, а и искам да си родя бебето нормално.Дано💙

# 649
Ако се излагам на слънце ползвам фактор да, но всекидневно ползвам само естествени олиа. Кожата ми също е перфектна без бръчки и петна и винаги хидратирана.
Работила съм с една компания за козметични продукти и знам какво слагаха вътре въпреки че пишеха "Еко, био, натурални" ала бала, но всъщност не им правиха никакви проучвания и изследвания, а нещата които съдържат съсем не са био. Та затова съм с едно наум за козметиката и предпочитам изцяло натуралните мазила. Simple Smile

# 650
Всеки сам преценя, за мен фактор трябва да се слага всеки ден , не като се изложиш на 35 градуса лятото, защото пораженията по кожата няма да се появят на 20-30 г а след години.Но всеки сам си преценя разбира се💙

# 651
  • sofia
Аз също всяка сутрин ползвам крем с фактор, с мега суха кожа съм и не мога без него, но в подкрепа на Klow ще кажа, че слънцезащита може да се направи и с естествени масла, които имат силен фактор като това от малина - 30-50 UV защитен фактор.
На двете ми деца не съм слагала крем на лицето, зимни бебета са, ще ползвам само при нужда.

# 652
Вчера беше моят преглед в 36+3 г.с. бебчо е станал 2,930кг. Моят доктор е много против секциото, а аз за себе си ще бъда по-спокойна за появата му на бял свят. Та всеки с проблемите си....едни се разтройват, че трябва да родят секцио, а други, че докторите казват нормално... Следващия ми преглед ще бъде на 19.01. и то защото доктора ми каза дата 27.01.(за следващ преглед, но3 седмици ми се струват прекалено дълго време без преглед), а аз съм си избрала 22.01. за рожденна дата на сина ми и поисках по-ранен час(ще направя още един опит да убедя доктора за секцио). Simple Smile
При мен тонове слушат само с ехограф, което ми беше малко странно, като чета тук, че всички ходите на записи с по-продължително време, а моето слушане е 30-40 секунди.
Момичета, вие кога спряхте магнерота?

# 653
Настоящите майки имам въпрос. Колко памперси 1-ца да взема, колко време се ползват и кога евентуално се почва 2-та? Благодаря ви.

# 654
Много е относително. Обаче, за да са удобни памперсите и да не пропускат е хубаво да се придържаш към долната граница на килограмите. Повечето са от 4кг, така че като ги навърши може да се ползва 2-та. Ама това зависи колко кг се роди, някои бебета се раждат над 4кг, други се раждат под 3кг.
Аз съм взела 1 пакет 1-ца и като се роди ще преценим какъв да вземем.

# 655
Аз съм взела 100 броя 1-ца, пък и да останат, което ме съмнява, ще ги дам на някоя майка след мен. Намирих ги по 20 и няколко стотинки бройката, на Памперс премиум кеър. Мама ми е взела някакви малки пакети 2-ка на марки от чужбина да ги пробвам като им дойди времето и ако някоя ми хареса ще ми изпраща, че при нея са по-евтини. Другата сидмица ще дойдат и ще видя марките.

# 656
И аз взех само един пакет 1-ца, води се от 3-6 кг иначе по-малки няма смисъл, те се водят за недоносени размер 0.
И двете ми приятлки ми казаха че са сменили 1-цата след няколко дни, даже едната с бебе 3800гр веднага след болницата мина на 2-ка, понеже пропускали 1-цата.Те ги водят до 5 кг, но максимум 5, а като се издуе този малък памперс и почва да пропуска.Още повече тя ми каза , че момченцата пишкат на посоки в самия памперс и много се издува, не е като при момичетата, а тя има 3 деца, 2 момичета и 1 момченце.Така че не се запасявайте с 1-ца.Ако потрябват повече после може да се докупи, защото може и да се смени след седмица. 💙

# 657
Майчета, и аз имам въпрос.. как са при вас бебчетата, при мен от няколко дена е многооо активна, почти не се спира корема ми само се движи наляво-надясно и имам чувството че ще изкочи бебока. Отвсякъде ме подритва, бая силничка е станала Joy нормално ли е не знам... да не дава знаци че ще излиза скоро..

# 658
  • София
Аз също съм взела голям пакет 1-ца. Други към момента нямам и ще караме както дойде.
Въпреки, че бързо се минава към 2-ка, в началото вървят по 8-10 памперса на ден, тоест пакет 50 памперса свършва под седмица. Освен ако бебето не се роди 4кг, не виждам причина да не се купи 1-ца

# 659
  • sofia
Майчета, и аз имам въпрос.. как са при вас бебчетата, при мен от няколко дена е многооо активна, почти не се спира корема ми само се движи наляво-надясно и имам чувството че ще изкочи бебока. Отвсякъде ме подритва, бая силничка е станала Joy нормално ли е не знам... да не дава знаци че ще излиза скоро..
При мен е така от седмици. Четох, че това е признак на здраво и активно дете. АГ каза, че при задна плацента по-силно се усещат движенията.
Аз мисля да взема 50тина бр. 1ца и после ще го мисля. За родилното не ми трябват.

Общи условия

Активация на акаунт