Порцеланови фасети - 3

• 43 396
  • 279
  •   1
Отговори
# 240
  • Sunshine state
Да, избелване се прави обикновено преди поставянето, но може да избелите околните зъби. Самите фасетки няма да се повлияят, само натуралните зъби, естествено.

# 241
Може да си избели само естествени зъби, дори и да ги беше избелил преди поставянето на фасетите във времето пак щеше да се наложи да поддържа цвета с избелване.

# 242
Идеята на избелването преди поставяне на фасети е да се постигне максимално съвпадение в цвета. Да, поддръжка трябва да има във времето, но ако избелването се направи след поставянето на фасети шансовете за разминаване в цвета са много по-големи.

Малко зъболекари ще поставят фасети, които се различават от цвета на естествените зъби с идеята за бъдещо избелване. Няма как да преценят колко точно ще се избели зъбът, а и компрометират естетиката.

# 243
  • Sunshine state
Абсолютно точно казано и обяснено, понеже реално резултатът от избелването няма как да се предвиди и на предни зъби разликата си личи много. Имаме пациенти, които идват за снемане на цвят и като ни кажат, че смятат да избелват, направо ги връщаме по пристата причина, че после цветът няма да е като на другите зъби и ще стои тъмен.

# 244
Идеята на избелването преди поставяне на фасети е да се постигне максимално съвпадение в цвета. Да, поддръжка трябва да има във времето, но ако избелването се направи след поставянето на фасети шансовете за разминаване в цвета са много по-големи.

Малко зъболекари ще поставят фасети, които се различават от цвета на естествените зъби с идеята за бъдещо избелване. Няма как да преценят колко точно ще се избели зъбът, а и компрометират естетиката.

Благодаря на включилите се, разбрахме, че е било грешка като сме отказали избелването преди фасетите, е сега ще си "сърбаме попарата" или по-точно мъжа ще се избелва на парче. А фасетите, които ги сложиха си бяха баш, като естествените му зъби, но естествените пожълтяха...

# 245
Избелването, поне доколото аз съм запозната, няма да докара циркониева корона цвят. То си има лимит на естествената пигментация на зъба, може би малко отгоре (някой професионалист може да потвърди, аз по собствен опит говоря), така че не мисля, че ще е фрапантна разлика. В крайна сметка, каквото и да се прави се търси максимална прилика с естественото, но едното е неорганичен материал, другото си е жив зъб и никога няма да са абсолютно еднакви.

# 246
  • Варна
Някой с отзиви за композитни фасети във Фамилиядент във Варна. Гледам снимки, харесват ми резултатите, но ми се иска да прочета и лични мнения.
Също и по повод здравината изобщо на композитните фасети ще се радвам на мнения.
Ще правя мисля 16 горе и долу във фронта. С разстояния съм, дребни зъби.

# 247
Здравейте,

Не е точната тема, но дали някой е ходил в клиника Искам Усмивка, София?

Какво ви е мнението?

Става дума за вадене на мъдреци, кабинетно избелване и бондинг?

# 248
Препоръки за добри зъболекари, които правят бондинг в град Пловдив?

# 249
  • Хасково
Препоръки за добри зъболекари, които правят бондинг в град Пловдив?
Д-р Ирина Илиева, клиниката и е на бул. "Никола Вапцаров" 58

# 250
Здравейте, предложете добра клиника в София

# 251
Здравейте, изчетох темата, и търся актуално мнение за работата на д-р Георги Илиев, тъй като съм се насочила към клиниката му(Илиев Дент) , за смяна на мостове и корони, кореново лечение? Струват ми се малко завишени цените, но в същия момент, имам препоръки от близки, и зъбите им са направени без забележки!

# 252
Момичета,
Включвам се да следя темата, и за да не е спам с конкретен въпрос.
Имам разстояние между горните 1ви зъби. Не ми се носят брекети, или алайнери само заради това. Въпросът ми е може ли да се запълни с бондинг?

# 253
Здравейте, моето питане е:
Може ли при счупено ръбче на фасета, да се изгради само счупената част или трябва подмяна на цялата фасета?

# 254
Някой слагал ли е фасети в Румъния при доктор Рафаел?

Общи условия

Активация на акаунт