Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 077
  • 803
  •   1
Отговори
# 240
  • София/Севлиево
Да се отчетем след вчерашната консултация-младежът е 63 см(+5 от миналия път) и 6,550 кг(+1,100кг).От около 2 седмици няма колики,хапва по 5 пъти между 130 и 150 ми мляко и ръцете постоянно са му в устата.Звуци издава всякакви,вчера докато му пеех "Кокошка при хамбара" ме изненада с едно "Ко" и съм много щастлива (батко му имаше огромен проблем с изговаряне на буква К, някъде 6-7 годишен след дълга работа с логопед се научи да я казва, дотогава я заменяше с Т и звучеше много смешно,като цяло той почти не е гукал и много трудно проговори).Ваксините засега му понасят добре.Т мерих само първия път,снощи сложих кулпач на мястото на убождане и той заспа без проблем.
Росен спи много странно-вечер от 21:30/22 сутрин до 8/9,после от 11 до 12,от 1 до 2,от 3 до 4 и евентуално от 7 до 8.

# 241
Момичета не вярвах че ще изпадна така ама просто съм пред тотално отчаяние  , иде ми да седна и да рева докато не си изрева очите.моето дете не иска да яде! Днес е ял в 07.30 -60мл , в 09.30 60 мл , в 12.30  -80мл и в 17.00 -60мл .
Много малко !!! Вече нямам сили , предлагам кърма , предлагах му АМ . Водих го къде ли не , днес пак бяхме на лекар, казаха че всичко изглежда добре. Не наддава много ,притеснена съм и отчаяна.  Вечер плаче много , отдавам го на колики ,  тих рефлукс и аз нз вече . И така е от един месец и половина.

# 242
etynana, именно, докато чакаме времето си минава. На мен много ми се иска една девойка, но божа работа.
За ваксините.. Аз все още не искам да си слагам. Не смятам да го правя скоро.
Да ви се похваля, ние от два дни сме на спа. Бебчо е много послушен, спинка, хапва иии много, много му харесва във водата😊

Здравейте момичета
Искам и ние да отидем на Спа за няколко дни та ще помоля за малко повече инфо

По колко време държите бебчетата във водата? Може ли в минерална вода и до каква температура?
Всякако инфо ще ми е полезно Simple Smile

Благодаря!

П.П Карина вече е на почти 3 месеца и е 7кг.
Доста е послушна,както става ясно добре си похапва, но и тя като останалите бебчета си има периоди на мрънкане особено в дните около ваксините.
Казвам моя опит, не твърдя, че съм постъпила правилно, защото знам, че има хора, които са твърде против басейни, море и тн. Аз съм израснала на морето и винаги съм влизала в морето, затова и моите деца са така. Колкото до басейни, този, на който бяхме знам, че е чист, затова и отидохме пак там. Та на въпроса ти.. Водата беше минерална. По принцип знам, че не се препоръчва дълъг престой на малки деца, но той така или иначе не седеше повече от 10-15мин. Държала съм го толкова, колкото иска, видя ли, че започва да мрънка го вадех от водата. Първо влизахме в големия басейн, където беше около 31 градуса, което за моите представи беше ок, после го вкарвах малко на детския, където беше около 37-38 градуса. И на двата му харесваше, но както казах не го държах повече отколкото самия той иска. На 3м и половина е. Бяхме най-голямата атракция на басейна😂

# 243
Момичета не вярвах че ще изпадна така ама просто съм пред тотално отчаяние  , иде ми да седна и да рева докато не си изрева очите.моето дете не иска да яде! Днес е ял в 07.30 -60мл , в 09.30 60 мл , в 12.30  -80мл и в 17.00 -60мл .
Много малко !!! Вече нямам сили , предлагам кърма , предлагах му АМ . Водих го къде ли не , днес пак бяхме на лекар, казаха че всичко изглежда добре. Не наддава много ,притеснена съм и отчаяна.  Вечер плаче много , отдавам го на колики ,  тих рефлукс и аз нз вече . И така е от един месец и половина.

Според мен не изпадай в такава паника, за да не спре кърмата.

Както описваш случая според мен няма нищо притеснително в това, просто си хапва колкото му се яде, защо да се настоява и да се тъпче бебчо щом не иска!?

Щом наддава дори и малко, ака и е спокойно, няма място за тревога.
Моето бебе също понякога се дърпа да яде, щом отказва и не му давам, когато отладнее после абяче започвя зверски рев..не става насила да се храни..детето си показва, а щом и лекари ся потвърдили че е наред, няма защо да се пянираш.
Успокой се, поплачи си, и ще отмине.
Ти бъди спокойна, така и бебо ще се успокой и всичка ще влезе в ритъм.
Стискам палци дано всичко мине по бързо

# 244

Какво мляко давате? Моето попринцип е много лакомо, но например Аптамил комфорт не му хареса и не искаше въобще да го яде. Е така изяждаше и по малко и като го сменихме започна да си хапва както си трябва.

# 245
  • София
На колко месеца е бебето?
Колко кг е наддало?
Моето например се роди в 41 г. С. 54 см и 4,125
На първия преглед беше качил 600гр хранех го с Хип Комбиотик 1
После минах на Новалак 1.... Качи за 1 м 1,500 кг, и какво бузки има..... Пу Пу да не го урочасам
Та от 4,125 за 2 м 6,070😊
На 3 пъти отказва да яде, като го храня на 3 часа, е днес на 4 започнах и си изяде 120мл

# 246
Здравейте и за много години, момичета и бебета Hug Отдавна не съм писала и аз, но следя редовно темата и реших да се включа по някои от обсъжданите теми. Моя Антонио след 4 дни става на 3 месеца, но като цяло върви слабичък, май е най-слаб от момченцата в групата. Първите 2 месеца качи 1600 гр. на кърма и малко АМ (втория месец го пробвах само на кърма, но след като 1 седмица не беше качил нищо въпреки честото кърмене, а предната само130гр. пак почнах да давам сухо мляко ). Преди около3 седмици почна да отказва шишето и да връща млякото и реших да не го мъча повече , а и усетих, че кърмата ми се е увеличила сякаш. Та сега сме си само на кърма и засега третия месец е качил към 500 гр., което пак е в нормите, макар и под средните показатели. Антонио сега тежи около 4500, предвид че се роди 2400. Иначе видимо е пораснал на дължина и вече най-малкия размер дрехи не му стават. Viala, не се притеснявай че яде малко детето, и моето явно е така, яде често, но по -малко, освен  това през деня страшно много се разсейва и постоянно се пуска от гърдата, суква 2-3 пъти и се завърта на другата страна да зяпа и се пуска и така безброй пъти. Най-добре суче когато е сънен или направо си спи, затова нощните кърмене са ми толкова важни. Така че пробвай го през нощта или като спи през деня да му даваш допълнително мляко.
Относно режима на спане, с нетърпение чакам да стане на 3 месеца, че да си изгради постоянен режим на сън и покрай него и на хранене, че сега всеки ден ни е различен. Майка ми твърди, че когато аз съм навършила 3 месеца и хоп, изведнъж съм си изградила режим Grinning което хич не ми се вярва да се случе при нас. Приспиването ни е толкова трудно понякога, че докато го приспа той се събужда и всички усилия отиват на вятъра. Мисля, че започна и тази прословута регресия на съня от няколко дни. Започна да спи по-дълъг нощен сън , но като се събуди посред нощ (при преминаването от една фаза в друга), отваря очи и му давам да суче за да се приспи отново, а преди си сучеше по моя инициатива без да се буди въобще. Май преминава и през скок в растежа, защото пак почна често сучене- по 12-13 пъти на ден, а бяхме паднали на 8-9 някъде.
Както споменах, от месец и половина се преместихме на село при нашите и ми е доста по-спокойно и мога изцяло да се насладя на майчинството си. От домакинските задължения само пускам пералня и сушилня с нашите дрехи. Кофтито е, че през седмицата сме разделени с таткото, защото той работи в града, а няма подходящ транспорт, за да се прибира навреме вечер. Но сега имаме друг проблем с него, приеха го в болница с белодробен проблем - спонтанен пневмоторакс и от хасковската болница го прехвърлиха в Пловдив, че тук се оказа за пореден път, че лекарите не стават, само дето измъчиха 2 дни. Та сега чакаме да го изпишат най-вероятно другата седмица и да си го приберем на село (казали му, че ще е в болничен поне 3 месеца и трябва много да се пази от натоварване , а тя работата му е тежка и май ще трябва да я сменя Confused ) Надявам се да се възстанови бързо и да си намери по-лека работа.
Относно възстановяването на цикъла, на мен ми дойде още на 29тия ден след раждането, но след това никакъв го няма и се чудя на какво се дължи, дано да е на честото кърмене, че почнах да се съмнявам в нова бременност Grin . Ще изчакам още малко и ще ходя на преглед.
Май имаше още теми, по които да се изкажа, но ги забравих, а и стана доста дълго, така че стига толкова засега Grinning
П.п. Lollo, каква е това високо столче, на което слагаш адашката да седи, стол за хранене или някакъв шезлонг. Всъщност не е ли рано да седят още? И на  мен ми се иска малкия да седи вече покрай нас, а не само да лежи и да мрънка, като му доскучае на гимнастиката или люлката, защото издържа макс 15 мин и след това иска да го вземат на ръце и да си зяпа.
Успешна Нова година желая и много сбъднати мечти Heart
Извинете за дългия среднощен пост!

# 247
Калина, да оздравява бързо таткото и да си го прибираш при тебе, не беше ли ти с проблемите с него точно преди да родиш?Надявам се всичко да е наред вее. 🤗

Димитър втора нощ ми прави страшни номера през нощта, спи страшно неспокойно.Събуди се тази нощ отникъде в 1, това от новороден не ми го е правил, та четох и аз по нощите за тази регресия.Не е ли рано?Или може да се прояви и преди 4ти месец?
Като цяло от два-три дни заспиването стана кошмар.
Детето попринцип си заспива само, храни се, пускам му бял шум, слагам го в кошарата и да 30 минути е заспал.Но последните вечери не е така, спи 10 Мин и се буди, не плаче, не мрънка, зяпа си в тавана, а го виждам, че му се спи.Лягаме на леглото, гушкам го и заспива супер бързо.
През деня е същата драма, за първи път го люлея на ръце, за да заспи…

# 248
На 12 седмици е и е наддал 2.310кг  като от 20.12 до 07.01 е наддал 240 г ,  на кърма е . Пробвах с АМ данеби да не му харесва кърмата...
Иначе ака и пишка всеки ден

# 249
  • Варна
На 12 седмици е и е наддал 2.310кг  като от 20.12 до 07.01 е наддал 240 г ,  на кърма е . Пробвах с АМ данеби да не му харесва кърмата...
Иначе ака и пишка всеки ден
Няма как да не му харесва кърмата, спокойно. Всяко бебе наддава различно, както и възрастните сме различни. Ако е спокоен не се тревожи толкова. Ако не му стигаше нямаше да наддава, а напротив щеше да слабее

# 250
Здравейте, за наддаването да ви успокоя. Вчера бяхме на консултация, бебка е на 3 месеца и е 5400, 60 см. Док каза, че си е супер. Изписаха я 2700. Качила е по-малко от 3 кг за 3 месеца. Не се притеснявайте толкова. Нашата бебочка е спокойна, изглежда си добре и се усмихва, гука. Храни се само с кърма на поискване. Аз се водя по нея и мисля, че щом е в настроение нямам повод за притеснение.
На мен ми дойде точно на третия месец 🙄 Надявах се да си почина още малко. Имам зверски косопад и ми препоръчаха да пия Регулатпро хиалурон заради изцяло натуралния си състав. Чудя се защото кърмя, но нямало проблем. Някоя мама пила ли го е?

# 251
Здравейте, за наддаването да ви успокоя. Вчера бяхме на консултация, бебка е на 3 месеца и е 5400, 60 см. Док каза, че си е супер. Изписаха я 2700. Качила е по-малко от 3 кг за 3 месеца. Не се притеснявайте толкова. Нашата бебочка е спокойна, изглежда си добре и се усмихва, гука. Храни се само с кърма на поискване. Аз се водя по нея и мисля, че щом е в настроение нямам повод за притеснение.
На мен ми дойде точно на третия месец 🙄 Надявах се да си почина още малко. Имам зверски косопад и ми препоръчаха да пия Регулатпро хиалурон заради изцяло натуралния си състав. Чудя се защото кърмя, но нямало проблем. Някоя мама пила ли го е?

По-добре не го пийте, вземете си шампоан поне за сега.
Аз съм вного доволна от малките шампоани на Тианде, мастър херб -едно пакетче е 60стотинки, при мен има огромен ефект, дори ми излиза и нова коса

# 252
Вяла, за 17 дни е качил 240 нали?
Моя младеж последно беше качил 200 грама за две седмици.Предишния път за една беше качил толкова.Сестрата каза даже, че било добре😀Според мен не се шашкай.И при нас има дни в който яде ужасно малко.Като го свият коликите и отказва храна.Бута шишето и не можеш да го накараш да яде .Първия път като изяде 10 грама изпаднах в ужас и бях готова да го грабна и да тръгна по болници .Сега гледам да съм по спокойна.Изчаквам да видя целия ден как ще е.На другия ден , следващия и ако продължава с дни без промяна, тогава изпадам в истерия.😒 Но повечето пъти при нас след период на неядене идва такъв с непрекъснато такова, които компенсира до някъде.
Дано скоро да се оправят нещата и при вас .🙏

# 253
С bubamara9 си караме по график - раждане в една и съща сутрин, еднакви имена на бебчетата, а сега и цикъл заедно ни е дошъл 😁🤷🏼‍♀️
При мен е безболезнен, което е съвсем ново за мен, т. к. цял живот съм имала много, много тежък цикъл. За сметка на това е доста обилен, де.
Та, по другия въпрос, с който си караме ръка за ръка. На мен една докторка ми препоръча Себорал Форте спрей, за който бях много скептична като видях в какви случаи се препоръчва, аз пърхот нямам... Но все пак реших да тествам, де. Седмица 2 от употребата и вече кълбетата коса по пода ги няма (за първата ми каза док да пръскам всеки ден, а на втората през ден, от там нататък - макс 3 пъти в седмицата). Билков е, та съм спокойна. Може и съвпадение или силно внушение да е, но определено разликата е сериозна.

# 254
С bubamara9 си караме по график - раждане в една и съща сутрин, еднакви имена на бебчетата, а сега и цикъл заедно ни е дошъл 😁🤷🏼‍♀️
При мен е безболезнен, което е съвсем ново за мен, т. к. цял живот съм имала много, много тежък цикъл. За сметка на това е доста обилен, де.
Та, по другия въпрос, с който си караме ръка за ръка. На мен една докторка ми препоръча Себорал Форте спрей, за който бях много скептична като видях в какви случаи се препоръчва, аз пърхот нямам... Но все пак реших да тествам, де. Седмица 2 от употребата и вече кълбетата коса по пода ги няма (за първата ми каза док да пръскам всеки ден, а на втората през ден, от там нататък - макс 3 пъти в седмицата). Билков е, та съм спокойна. Може и съвпадение или силно внушение да е, но определено разликата е сериозна.
chrissie-d, големи съвпадения 🤗 И при мен е безболезнена, дано така да е, че след средната беше ужасен. Аз си бях запазила час за 11-ти за контролен, сега се чудя дали да го отлагаме, но в понеделник ще реша. Ще пробвам със Себарала, имам вкъщи 😊 Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт