🐑 Фермата 7: след финала & Между два сезона - тема 16 🐄

• 116 639
  • 1 791
  •   1
Отговори
# 45
  • Стара Загора
Хиляди благодарности на Дяволо за всичко, което прави за темата, за събраната и систематизирана информация  и за линковете към лайфове (който не ги иска, да не ги отваря ) и най-вече за резюметата към тях. Признавам си , че нямам търпение да ги слушам, обаче ми е мнооого интересно какво казват и съм признателна на Дяволо.
   Напр. - затвърди ми се мнението за Ваня. Поведението й е типично за представител на секта - безобидно, но много натоварващо , поучително и досадно. Обаче има желязна психика и огромно постижение в живота си. След преодоляване на пристрастеността си, тя просто не е възможно да бъде обикновен човек. Необходим й е друг стимулант.
  Нооо, постът ми е за БЛАГОДАРНОСТ и ПРИЗНАТЕЛНОСТ към Дяволо.
  P.S. Сетих се още нещо. Разбирам, че не е професионално от продукцията да се намесват в отношенията между фермерите и да им правят забележки, обаче може  " гласът зад кадър " и ИиА да изяснят отношението им , като порицават вербалната агресия и просташко поведение. Това остава скрито за фермерите, обаче е важно за зрителите. В този сезон всички бяхме възмутени от поведението и думите на Кирил и Ивайло, но ще повече от оправдателните обяснения и оправдания за Кирил от Надя . ИиА можеше поне на шега да кажат "не правете така ".

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 08:49 от wanconboy

# 46
  • София
Обаче вместо да се накарат на агресорите, те ни се скараха на нас! Като са толкова отворени, да си гледат сами предаването и да си пускат сами SMSите!

# 47
Girls Power! 😮

Ами така си е, Фермата се превърна в женско царство. 🙂
Потресаващо са облечени Ванчето и Веселка. Веселка с тази коса се е докарала точно на такава, каквато е ...

# 48
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

Нещо от Чавдар

Привет приятели, един въпрос който не мога да подмина с лека ръка, от Rayka Tzerovska, тя попита:
"Бих искала да прочета мнението Ви за тормоза, който упражниха Кирил и Ивайло с подкрепата на предаването и немалка част от участниците върху Ваня. Ако бяхте там, когато това се случваше, Вие как бихте постъпил? Благодаря."
Скрит текст:
Г-жо Церовска, всеки трябва да е готов да се изправи срещу агресията и преминаване на граници, които най-малко са описани в наказателния кодекс, също са санкционирани от обществото и заради моралния аспект на проблема.
Но част от проблема е дали различаваме агресията, представляваща безсилие като последната част на конфронтацията.
А разликата е много трудно доловима, за хора които рядко заемат принципна позиция открито и имат готовност да поемат последствията от това.
В този ред на мисли не само агресорите, но и всички присъстващи са виновни за извършеното престъпление. И тук някой ще зададе саркастичен въпрос, „а какво е престъплението“.
Много просто, когато срещнем агресивно поведение, което има единствената цел само да НАРАНИ, без да търси разрешаване на конфликта чрез противопоставяне на доводите и провеждане на спор, това наричаме честа проба рафинирана, вербална, словесна агресия или накратко духовно изнасилване.
Прочетох прекалено много мнения които точно така определят случилото се, и това дори е обект на разследване от СЕМ, което в момента доста тормози продукцията. Вярвам много хора считат че това се случва с право.
Какво бих направил аз?
Със сигурност, щях да застана срещу агресията, без да отговарям с реципрочна непременно, но да дам категорично отпор и да защитя обекта на агресия. И това бих направил твърдо и безкомпромисно срещу който и да е агресор. В предаването видяхте, че когато е нарушено правото, принципа и моралните норми, аз съм склонен да стигна до методи, които да извадят от ленивия конфорт всеки присъстващ. Всички помнят удара по масата, но колко запомниха че причината е липсата на заинтересованост от българскаа история и нежеланието да се отвори алманаха. Последното не го казвам напразно, считам проблема е в немалка част от обществото, незряло и неподготвено. Трява да се учим как да различаваме и да се справяме с подобно поведение.
Весели празници и бъдете здрави.

# 49
Дяволо, благодаря за труда през целия сезон!Благодаря, че постваш тук кой какво прави и казва в нета.Аз започнах да гледам лайфа на Ванчето, но не е моето, не издържах.В повече са ми проповедите й.Смятам,че тя е надскочила себе си ,успявайки да излезе от зависимостта и сега й трябва нова такава,за да не се хлъзне пак.Ако светлината ще я спаси,нека! Но зад думите й ,колко е ценна, значима и важна,които повтаря като мантра, съзирам доста голяма доза неувереност и страх.
    Изгледах целият сезон, ще гледам и следващият.Интересни са ми характерите в развитие, извадени от зоната на комфорта си, сблъсъка им с други характери.Защото навън, ако някой ни дразни,можем просто да не контактуваме с него.Но вътре няма как-в затворено пространство все ще имаш точка на пресичане.Интересно ми е на финала ,как самите участници оценяват себе си и какви извади си правят.
    Аз нямам точна преценка за хората и гледайки такъв формат успявам да потренирам себе си.
   Гледах и Ванчето и Пламен в Преди обед.От двамата, по-адекватно ми стои Пламен, но аз го харесах от самото начало.Ванчето добре ги нареди онези двамата малоумници.
   Ивайло е доста активен,но къде е Кирчо???Този ако от себе си се крие ще е най-добре.
  Радвам се за Живка , да си харчи парите жената където й е кеф.НЕ харесвам изказвания от рода -след Фермата с наградата ще се върна в България!И такива очаквания отстрана на зрителя.Не смятам,че задължително , за да обичаш Родината трябва да живееш тук.Ако има спокоен и уреден живот в Австрия ,нека си стои там.

# 50
Girls Power! 😮

Ами така си е, Фермата се превърна в женско царство. 🙂
Потресаващо са облечени Ванчето и Веселка. Веселка с тази коса се е докарала точно на такава, каквато е ...

И защо да се прави на нещо, което не е?

# 51
И аз благодаря на Дяволо за линковете и резюметата по тях. Аз не гледам лайфовете, но ми е интересно да прочета в сбит вариант какво са казали. Ваня за мен изпада в двете крайности. Липсва и малко по-гъвкаво мислене. Това, че била по-успешна от тях и те никога нямало да я стигнат и т.н. ми е доста високомерно. Може би точно това високомерие ги е дразнило.

# 52
  • Sofia
А тя в какво точно е успешна?
Извън преодоляната зависимост.

# 53
  • Враца
При мен равносметката е следната:
през целия ми живот, съм спирала да гледам предаване два пъти.
Единият, когато участваше Ирини (благоверната на Иван) в Биг брадър и сега заради Кирил и Ивайло..
За пръв път гледам (недогледах) Фермата и съжалявам, че попднах точно на тези същества.
До ден днешен, видейки Ирина в каквото и да е предаване, превключвам мигновено и просто не мога да и дам шанс.
Така ще бъде и с тези нищожества, камо ли сега да си пускам да гледам простотиите на Ивайло, умишлено!

# 54
  • при късмета
Сега Мартин ни се кара по тИлИвизора, как хората не подкрепяли истинските и работещи хора, даващи всичко от себе си

# 55
Сега Мартин ни се кара по тИлИвизора, как хората не подкрепяли истинските и работещи хора, даващи всичко от себе си
Изключително нагла в изказа си..

# 56
  • София

И даващи цялата простотия от себе си!
Не, мерси! Ще пропусна!

# 57
Резюме на интервюто : "хората не подкрепят работните хора", "аз бях истинска, хората не ме разбират", "не съм говорила зад гърба", "бяхме честни и истински, монтажа дава грешна представа", "те от 24 часа снимки показват само половин час, няма как да видим всичко", "хората е социалните мрежи много ме подкрепят и се припознават в мен", "не съм се правила на жертва"

# 58
Мартина явно все още не проумява как сама се обижда. Три месеца показа агресивен изказ, категорично отхвърляне на "другите", подмолност, мутренско държание, но накрая излезе с изказването "Ами аз съм си такава.". Като си показал толкова негативни качества, поне се опитай да замажеш положението, като кажеш "Това беше стратегия, макар и неуспешна.". Така поне ще оставиш съмнението, че може и да не си толкова агресивна в реала. Rolling Eyes

# 59
Тя каза, че в средата на предаването е осъзнала, че това е игра и трябва да я играе. 😂

Общи условия

Активация на акаунт