Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 223
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Ег@ти танура за 30 лева Joy

# 451
Не сме чупили подматрачни рамки, но детско легло започна да скърца и се чудя от какво се получава

# 452
  • In transit
papi6, имаме 2 такива: https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/mattresses/bed-slats/lonset-po … na-ramka/70278344
Не са мръднали за близо 4 години. Само леглото проскърцва от време на време, но мм го затяга.

# 453
И в спалнята, и в детската сме с най-евтините, LUROY. Според мен са много издръжливи, нямат никаква амортизация.

# 454
Кои подматрачни са качествени? Да стават за търкаляне на цяло семейство отгоре, ама без да се чупят?
Много е поскъпнало всичко. Ей този поднос са го намалили?!? от почти 50 лв. Доколкото помня го имам за около 19.
https://www.ikea.bg/products/tableware/serveware/trays/vattendan … ki-47-sm/50498078

И ние го имаме този поднос. Супер много го харесвам, но го ползваме в шкафа за алкохол, на него сме си наредили бутилките и като имаме гости въртим и предлагаме. Много е готин. Не помня за колко сме го взимали, ама за подправки дори не ми е минавало през ума да го ползвам Grinning

# 455
У нас едната рамка е Lonset, другият Мalm е с рамка за повдигащ механизъм. Тази за повдигащия е с тежка и стабилна метална рамка и взе да поскърцва лекинко тук-там, а другата не се чува. Иначе забележки и към двете нямам. Сглобяват се пипкаво.

# 456
Интересно ценообразуване. Чакам да заредят тези врати/страни
https://www.ikea.bg/products/garden-outdoor/bbqs/bbqs/grillskar- … 86x61-sm/10471448
В Германия https://www.ikea.com/de/de/p/grillskaer-tuer-seiten-rueckwand-sc … raussen-10471448/
В Гърция https://www.ikea.gr/proioda/kipos-exoterikoi-horoi/psistaries/ps … 86x61-cm/10471448
Колко ли ще вдигнат цената тук?

# 457
Често ли се случва да има разминаване в цените в сайта и в магазин? Едно легло, което гледам в сайта е 700 лв, а в магазина в пловдив 660 (или нещо подобно).

# 458
Ние имаме от най-евтините подматрачни Luroy, нямам забележки. С ММ сме "тежка категория" Simple Smile  а три годишната ни внучка обича да скача по леглото - до сега никой от нас не ги е счупил Wink  Купувани са отдавна. Не мога да дам отзив дали предлаганите в момента са със същото качество. Обаче гледам, че нашите евтини, а и скъпите са с 25 години гаранция (не че им пазя касовата бележка или пък да съм видяла условията на въпросната гаранционна карта).
Цитат
17 ламела от слоеста дървесина се регулират спрямо теглото на тялото и правят матрака по-еластичен.С 25 години гаранция. Информация за условията ще намерите в гаранционната карта.
        За мен лично качествата на матрака са много по-съществени от тези на подматрачната рамка.

Малко отклонение - до сега за абсолютно нищо, което съм закупила от ИКЕА нямам отделен документ като гаранционна карта. Само касовата бележка. В мен ли е проблема, че не съм искала? Освен мебели съм купувала  осветителни тела, смесители с 10 годишна гаранция и  куп други неща, които вече не се предлагат и няма как да видя. Ето и рамките - даже не ми е хрумнало, че на тази цена са с 25 г. гаранция.

# 459
Те май са електронни и не ги искат при направа на рекламация. Само касовата искат.

# 460
Лично за мен е необяснимо защо при наличие на карта Фемили и покупка с нея, не извличат от там информация, което е напълно възможно, а се "надяват" да си изгубиш бележката, та да не може да си ползваш гаранцията. Вижда ми се нелепо в 21 век и с тази дигитализация.

# 461
Ама те пък сериозни ли са...? На 23-тата година от гаранцията, ми се чупят две летви. Тая, дето ми е продала подматрачната рамка, щастливо се е пенсионирала междувременно, касовите бележки с напредъка на технологиите вече са холограми и стоките се плащат с източване на съответните милилитри кръв от купувача (не, че сега пак не е така за някои неща!), отивам аз за гаранцията на рамката и те ми искат... касова бележка! Аз не мога да разбера, като само при тях се продава определен вид стока и в никой друг магазин точно същата, трябвали да сме чак такива идиоти с хартишките за рекламация?! Или да си татуирам бележката някъде по мен за по-сигурно, защото тя за 23 години ще е станала на прах...

# 462
Ами аз им писах че с карта фемили съм купила стола, да си гледат там кога е било това, щраках и от профила поръчката..ама докато не изнамерих касовата, не щяха да поемат отговорност.

Вярно че по закон се иска, но малко гъвкавост нямаше да е излишна.

# 463
  • София
всички бележки ги снимаме и архивираме.
иначе изчезва напечатаното много бързо и остава празен лист.
всъщност им трябва баркода на бележката, по него им излиза информацията. докато не решат да сменят системата и мистериозно да се загуби и тази информация Simple Smile
от дългата гаранция засега се възползвахме от 10г за смесител, на осмата се повреди и направо ни върнаха парите, купихме подобен с 20лв по-ниска цена.

# 464
  • In transit
И ние като Бамба, всички бележки съм ги сканирала и архивирала. Малко ми е трудно да намеря това, което трябва да рекламирам, защото някои бележки са като чаршафи, но засега се справям. Grinning

И с останалите касови бележки така процедирам. Термо мастилото, в някои случаи избледнява за месец. За мен това умишлено се прави в БГ, защото съм намирала касови бележки от чужбина на няколко години, в перфектно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт