Модни консултации (Декември-Януари, 2021/22) - 62

• 68 462
  • 907
  •   1
Отговори
# 105
с ютията и кърпата дали ще стане и за изкуствена кожа?
Каза, че тя така си я глади, а беше изкуствена кожа роклята.
Моята ютия си наглася градусите сама към плата. Гладя клин от изкуствена кожа на Zara както естествената - с тънка памучна кърпа отгоре и нямам проблем. Температурата по-скоро би прецакала нещата, ако не се внимава. Ютията как е?

ПП Гладя на обратната страна и тя на нито една дреха не е гладка кожа, ето ги повърхностите в скрития текст. Ако има подплата, слагам кърпата върху нея.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 17:13 от Анонимен

# 106
Никога не съм подозирала, че естествената кожа може да се глади!
Благодаря за идеите по моето запитване, ще ги приложа Simple Smile

# 107
Момичета, здравейте и честита Коледа!
Обикновено нося само кецове от март до октомври и си мисля за повече рокли и някакви обувки от този тип. Какво мислите и за цвета също. В момента откривам само черните и розовите, но дебна и бежови.

От много плътен естествен велур са и така подметката леко твърда и хлъзгала като че ли. Поне на острия модел.
От повече от година си търся и не се спрях на друго. Не ми се ходи пак само с бели кецове.
Не ми се носи и черно пак... особено в топло.
Но наистина не зная каква обувка да избера.

# 108
  • София
Не ми харесват. Твърде равна подметка и все едно си бос по земята. Такова нещо никога не ми е било удобно.

# 109
Обичам такива обувки. Удобни са ми. Но ме спира твърдата подметка и острия връх само и цвета. На работа ток не мога да нося. Работя в библиотека. Не зная.

Моля дайте предложения ако имате възможност имам нужда да видя към какво да се стремя.

# 110
Имах златисти такива навремето, трябва да си улучиш номера, че следва едно събуване при ходене като се поотпуснат.
И аз вече избягвам такива подметки, има еспадрили, леки платформи, ниски клиновидни токове- със сигурност по- удобни за стъпалото от равна твърда подметка.

# 111
Ще обмисля. Но започвам да ходя едно тромаво на ток ии....

# 112
А може и такива, но просто с по- дебела от 2 милиметра подметка. Произволен пример:

# 113
  • Street of Dreams
Износила съм доста от този сорт и се радвам, че модата им отмина. Изключително неудобни за моя извит крак, подметката тънка, краката се "набиват", особено след дълга разходка. Иначе стоят хубаво.

# 114
На мен рядко не ми падат от крака и винаги ми обиват на петата. Иначе освен кец и това няма много избори май.

# 115
goddess, с препарат за кашмир мога ли да изпера само яката на кожено яке? На 7-8 години е, доста поизбеляло, но ми е като втора кожа. И после лекинко с ютия през кърпа? Черно е (е вече не съвсем де....)

Момичета, не знаех, че кожа може да се пере и глади

karoline6j, не са ли много са равни? Няма ли да са ти по-удобни някои с токче между 3.5 и 6.5 мм?

# 116
  • В полите на Пирин планина
Ами оксфордки със съвсем нисък ток?

Или нещо такова?

Съвсем произволни снимки сложих. Simple Smile

# 117
  • Mediterraneo
Ох, много обичам като показаните обувки, години наред само с такива ходех. Но с възрастта ми се промени стъпалото и ми докарваха адски болки, разкарах ги постепенно всички. Иначе много, много ги харесвам всички показани.

# 118
goddess, с препарат за кашмир мога ли да изпера само яката на кожено яке? На 7-8 години е, доста поизбеляло, но ми е като втора кожа. И после лекинко с ютия през кърпа? Черно е (е вече не съвсем де....)

Можеш, защо да не можеш. Аз понякога на клиновете от естествена кожа в последната вода добавям обилно количество подхранваща маска за коса, примерно пълна шепа. Важното е да разтвориш хубаво нещото във водата и тогава да  потопиш дрехата, оставяш поне 30мин. и после без изплакване, оставяш да се отцеди. Така няма изсъхване на кожата, което я прави груба и цепеща се. Без центрофуги и сушилни. Представете си вашата кожа, без подхранване, през зимата и сега си представете вече одрана такава, която няма откъде да си набави мазнина и еластичност. Звучи грубо, ама за друго сравнение не се сетих. После задължително се намазва и изтърква с някаква вид мас- обезсолена. Така кожата се запазва.

# 119
karoline6j,
Симпатичен е първият модел от показаните от теб (и в двата цвята).
Можеш да провериш и балерините на musette.

Общи условия

Активация на акаунт