Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 328
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Според мен тока за бита тепърва ще поскъпва. Ако е само заради намаляване на разходите не знам дали си струва да се сменя източника.
Малко оспамихме темата. Може да се преместим в някоя друга. Мисля, че имаше такава за видове отопления.

# 211
Някой отоплява ли се с въздулна термопомпа, как излиза като разход? Ние сме с котел на пелети, в момента ни идва скъпичко, отопляваме къща и когато е пуснато само подово харчи доста повече отколкото когато работят само радиатори, без подово.
И наистина разликата когато е плочки и ламинат е голяма.
Отопляема площ 180 кв.м., огромни орозорци- 10 лв/ден ( вкл и всичко друго в къщи)
Не е шумно.и в апартамент и в къща сме така.

# 212
Aila, страхотно подпокривно пространство, има много потенциал в него! Много ми харесва тавана, страхотен е! Пода бих го оставила в естествен цвят, само ще го лакирам или омасля. Ето няколко варианта от мен

.
Сигурна съм, че децата ще бъдат много щастливи. С нетърпение очаквам снимки от реализацията.

# 213
Аila, страхотно подпокривно.
Ау, много красиви идеи показвате. Обожавам дърво, а в комбинация с камък и желязо.....направо е върха за мен.

# 214
Аз лично не харесвам жълтеенето на чама с течение на времето. Сигурно зависи от лака, вероятно с евтин става така, но просто такива съм виждала - и на под, и на мебели, т.нар. велинградски. С байц, качествен лак, масло сигурно може това да се избегне.
Самото дърво има много голяма амплитуда на поемане/отдаване на влага. Това го проучвах преди много години (десетилетия), като сменях стара дограма (исках да сложа дървена трислойна). И повече от други дървесини се разширява/свива в зависимост от влагата.
Аз бих изсветлила и/или потъмнила с байц/масло, именно заради жълтеенето на чама, но не мога да измисля конкретна комбинация.

# 215
  • Street of Dreams
И мен ме побърква този оранжев цвят. Мислите ли, че може да се докара до тъмно, студено венге с лак или нещо друго?

# 216
И мен ме побърква този оранжев цвят. Мислите ли, че може да се докара до тъмно, студено венге с лак или нещо друго?
Вземи една ламела и пробвай с байц колкото ръце трябва
Но аз бих го оставила светъл  , с бяла боя да се притъпи жълтеникавия цвят след лак.

# 217
  • София/Варна
Ние с масло на Бохемит , мисля че цвета беше палисандър, правихме стрехите на къщата. За мен резултата е много добър, но не знам дали става за под, трябва да се провери.

# 218
  • София
Natt страхотни идеи. Много благодаря за визуалното представяне.
Явно ще е бяло и кафяво, само за пода трябва да реша към кое да се насоча.
В показаните идеи обаче, няма носещи колони. Според вас ако пода е бял, а тавана е светлокафяв, носещите колони какъв цвят е по-подходящ. Ако пода е и той кафяв, като тавана, предполагам най-разумно ще е да са кафяви и колоните.
man_darin_ka и аз ненавиждам този жълтеникав цвят на чама и затова още в първият пост написах, че със сигурност ще има байц. И в момента детската стая е изцяло чамова, пода е дъбов паркет, всичко е омаслено с осмо, като мебелите са бели и съм много доволна. Но за мебелите е плътно бяло осмо, като е минато два пъти. За дюшемето ми се иска да е само леко изсветлено, но не знам тогава дали няма да прозира. За дъбовият паркет няма този проблем. Ще пробвам по-късно с наличният байц, ако мина веднъж бяло и веднъж кафяво, какъв цвят ще се получи за пода.
За стените според вас да слагаме ли ламперия или по-добре да се шпаклова? Какво мислите за варианта с малки декоративни тухлички. Прилагам снимки на варианти от практикер по-долу.
Скрит текст:

В апартамента вкъщи, някога всичко беше в различни цветове, хола оранжев, спалнята лилава, детската ярко розова. В момента почти всичко е много светли бледи, почти бели цветове. Аз лично се натоварвам, когато цялото помещение е по-тъмен и наситен цвят, така че най-много някоя цветна стена да имам горе или долу в стаите, когато стигна до тях.

# 219
Колоните с цвета на тавана.Тухли да, щом ще е за тинейджърите пространството.Може и някоя контрастна стена, младежите ще искат, поне моят Simple Smile))
Подът ако е светъл и ти хареса с това бяло как става, ще е супер.

# 220
  • Street of Dreams
Вземи една ламела и пробвай с байц колкото ръце трябва
Но аз бих го оставила светъл  , с бяла боя да се притъпи жълтеникавия цвят след лак.
Повечето биха го оставили светъл по ясни причини, но на мен нещо не може да ми хареса в бяло.

# 221
  • София
Колоните с цвета на тавана.Тухли да, щом ще е за тинейджърите пространството.Може и някоя контрастна стена, младежите ще искат, поне моят Simple Smile))
Подът ако е светъл и ти хареса с това бяло как става, ще е супер.
Тухличките за стените, предполагам белият вариант нали?
Някой има ли опит с такива тухлички, как се поддържат? Ако се зацапат могат ли да се почистят по някакъв начин?

# 222
Понеже наскоро гледах къща, в която бяха обособили такова пространство за дете, имаше стена с тухлички, но тъмни и стоеше много готино.

# 223
  • Пловдив
Ние си сложихме такива тухлички. Чистя ги с четчицата на прахосмукачката единствено от прах. Други замърсявания не се е налагало да чистя. Моите са бели.

# 224
  • София
Ние си сложихме такива тухлички. Чистя ги с четчицата на прахосмукачката единствено от прах. Други замърсявания не се е налагало да чистя. Моите са бели.
Много благодаря за информацията! Дали имаш снимка на реално наредени такива тухлички? Аз не съм виждала на живо, а от паното в магазина не мога да си ги представя напълно как ще стоят.
Откъде си ги купувала? Майстор ли ви ги реди и трудно ли се лепят?

Общи условия

Активация на акаунт