Августинки Тема 2

• 24 532
  • 695
  •   1
Отговори
# 240
  • Бурса
Здравейте, присъединявам се към вас с ПРМ 15.11. Едва вчера бях на първи преглед, че покрай празниците и боледуване на малката не можах да отида по-рано.
 Док каза че има предпоставки за хубава бременност, но било рано да чуем сърчице, вика ме пак на 11.01. Аз имам две момиченца на 7 и на 4 и ми е малко страшничко как ще се справям с 3, но бременността ми е желана така че сили ще трябва да намеря. Малката ми е болнава и това ми е голама мъка, сега пак я докарахме до бронхит и се моля да поизрасте вече това боледуване.
Тъй като не ми е първо дете имам чувството че като кажем на някой не толкова се радват отколкото да се внасят едни притеснения...

Неизвестна16 с теб май сме били в една темичка, твоето момченце е октомврийче 2017г нали?

Аз се чудя като наближи дали да не откажа бхс направо и да си направя днк тест, на 35 съм, надявам се да си спестя някои притеснения. Ще се посъветвам.

По стечение на обстоятелствата свързани с местоживеене и двете ми разждания не са в България и сега съм в чуденка къде да се следя. От Варна съм и ходя при Славова иначе ,но тя вече няма да следи бременни.

Иначе и аз съм в клуба с гаденето по цял ден, добре че сега покрай децата сме си вкъщи ваканцията и все гледам нещо да ям, да не ми става лошо. Аг ми изписа едни за смучене EMIL, уж против гаденето, ще ги пробвам и ще кажа дали имат ефект.

Успех на всички и да се подкрепяме до края 😉

# 241
Привет. Моя малчоган е с температура от вчера сутринта и си взех 2 дни болничен. Цяла нощ ставам да го проверявам.

Със сина ми си правих пренатален тест и ФМ при проф. Балев. Сега пак така мисля да направя. Часовете при Балев се записват всеки петък.  Пренаталния сигурно ще е Vision.
Аз се следя в МД при Анна Атанасова, Тя също прави ФМ.
С всяка бременност имам един и същ симптом, не ми се яде сладко, а ми се ядът ябълки. Сега дори апетит нямам,  ям често и по малко, защото иначе ми прималява и започва адско главоболие.
Спешно ми трябват нови дрехи, всичко ми стяга. 😏
На 1.01 сме в свекитата на Васильов ден и мислим да им кажем, при нашите на 02 и тогава на тях. ММ е моряк и заминава на 04.01. 😕

# 242
  • София
Telly, да. Радвам се да те видя тук Simple Smile честито и лека бременност!
Даваш ли нещо за имунитет? Аз от болнаво дете не мога да се оплача, пил е АБ само в родилното, но винаги като усетя да тръгва настинка, започвам с домашен черен бъз и домашен мед. Предполагам си пробвала де, но като бъдеща свекърва да си кажа. Дано бързо го израсне!

# 243
Здравейте, присъединявам се към вас с ПРМ 15.11. Едва вчера бях на първи преглед, че покрай празниците и боледуване на малката не можах да отида по-рано.
 Док каза че има предпоставки за хубава бременност, но било рано да чуем сърчице, вика ме пак на 11.01. Аз имам две момиченца на 7 и на 4 и ми е малко страшничко как ще се справям с 3, но бременността ми е желана така че сили ще трябва да намеря. Малката ми е болнава и това ми е голама мъка, сега пак я докарахме до бронхит и се моля да поизрасте вече това боледуване.
Тъй като не ми е първо дете имам чувството че като кажем на някой не толкова се радват отколкото да се внасят едни притеснения...

Неизвестна16 с теб май сме били в една темичка, твоето момченце е октомврийче 2017г нали?

Аз се чудя като наближи дали да не откажа бхс направо и да си направя днк тест, на 35 съм, надявам се да си спестя някои притеснения. Ще се посъветвам.

По стечение на обстоятелствата свързани с местоживеене и двете ми разждания не са в България и сега съм в чуденка къде да се следя. От Варна съм и ходя при Славова иначе ,но тя вече няма да следи бременни.

Иначе и аз съм в клуба с гаденето по цял ден, добре че сега покрай децата сме си вкъщи ваканцията и все гледам нещо да ям, да не ми става лошо. Аг ми изписа едни за смучене EMIL, уж против гаденето, ще ги пробвам и ще кажа дали имат ефект.

Успех на всички и да се подкрепяме до края 😉
И аз съм с 2, на 6г и на 2г. Казахме на роднините и те ни гледат странно. Даже имаше и недомлъвки сигурни сме, че искаме да го задържим, защото сме на 41г и ни било късно за дете, а и другите били малки.
Вкъщи всички сме болни. Малката пие антибиотик за първи път и кашля много, но поне вече не вдига температура. Баткото вече е почти здрав. Аз кашлям също и проблема е, че не мога да пия почти нищо по-силно. Последните дни нямам апетит, но не е от бременността, а от кашлицата, разкашлям ли се така става. Два дни буквално живях на кисело зеле, а аз не го обичам особенно, но открих, че ми действа добре на гърлото и кашлицата. Обаче трети ден вече не мога да го ям. Снощи пих мед и лимон, мразя го обаче и предните две бременности така си лекувах кашлицата.
Аз предните две бременности имах дори и някакви минимални симптоми, а сега нямам никакви. То бива бива ама чак никакви ми е странно. Никога не ми се е гадело или да съм повръщала предните два пъти, надявам се и сега да е така. Болките в кръста се преживяват, но сега и такива нямам. Дрехите не ми стягат, защото аз съм си доста закръглена, а и в момента съм минус 3кг откакто открих, че съм бременна, но аз и предните бременности отслабвах в началото и на лекарката и беше странно как може да се храня нормално, да не повръщам и въпреки това да свалям. Започвах да качвам чак след 5-6 месец, като бебето си се движеше нормално.

# 244
  • София
Болибон, черната ряпа е много добра за кашлицата. Не знам обаче дали може при бременност.

# 245
Болибон, черната ряпа е много добра за кашлицата. Не знам обаче дали може при бременност.
Кашлицата ми е алергична, а проблема е, че не мога да пия противоалергини докато съм бременна. И в общи линии седя и чакам да ми мине.

# 246
Здравейте, много, много плахо искам да се запиша при Вас.
На 28г съм, първа бременност ин витро, след трети трансфер съм.
Знам от 10 дни,че съм с положителен резултат.
На една шепа хапчета съм и се моля, както всички Вас, всичко да е наред.
Май все още нямам симптоми на бременност ами на хапчетата,които приемам.
Почивам повече.
Усещам натрапчиво миризми. Супер напрегнати гърди и запек.
И от няколко дена едно безсъние, което не знам на какво се дължи. Буквално будувам по цяла нощ.
Не ходя на работа от началото на месеца. Такава почивка съм нямала от години.

Желая Ви весело посрещане на Новата Година и здрави бебчета и майки.
Пазете се 🙏🍀🍀

# 247
Някой знае ли дали мога да ползвам шампоан низорал? От както забременях се потя нощем, де повече де по-малко, и ми излезе пърхот. Не съм имала от 13-годишна😒... Косата ми е доста дълга и я мия от както видях двете чертички само с бебешки шампоан 2х седмично. Много е гадно, сърби ме скалпа, имам люспи...

# 248
Някой знае ли дали мога да ползвам шампоан низорал? От както забременях се потя нощем, де повече де по-малко, и ми излезе пърхот. Не съм имала от 13-годишна😒... Косата ми е доста дълга и я мия от както видях двете чертички само с бебешки шампоан 2х седмично. Много е гадно, сърби ме скалпа, имам люспи...

Здравей, аз съм в същото положение с пърхота, само че при мен е атопичен дерматит с псориазис и се отключва от време на време при много лошо време, при напрежение и т. Н, от седмица ми се отключи, страх ме е да използвам шампоаните които до сега съм използвала и за това ползвам на здраве-хума. Хич не ме облекчава, главата ме сърби, боли ужас... Таа сега си мисля, ако сложа малко шампоан от лечебния и го смешам със здравето дали ще е проблем...

# 249
Мога да  препоръчам да пробваш с домашен ябълков оцет смесен с вода 1:1 . Впръсква се в скалпа преди къпане и се стои около час и се мие. Определено облекчава положението. Но съм го ползвала преди бременност. Предполагам и сега няма да навреди.

Здравей, аз съм в същото положение с пърхота, само че при мен е атопичен дерматит с псориазис и се отключва от време на време при много лошо време, при напрежение и т. Н, от седмица ми се отключи, страх ме е да използвам шампоаните които до сега съм използвала и за това ползвам на здраве-хума. Хич не ме облекчава, главата ме сърби, боли ужас... Таа сега си мисля, ако сложа малко шампоан от лечебния и го смешам със здравето дали ще е проблем...

# 250
  • София
Момичетa, имaм един въпроc, нaдявaм cе дa можете дa ми помогнете. Вcе още не cъм cе зaпиcaлa нa ЖК, тъй кaто ще ходя поне още веднъж при репродуктивния нa 4-ти. Нa 4-ти е и първият ми рaботен ден cлед прaзниците. Рaботaтa c повръщaнето и гaденето cтaнa много зле, нaпрaво cе чувcтвaм кaто удaренa c мокър пaрцaл вече. Aко cи оcтaне тaкa и кaто дойде времето зa рaботa от къде cе взимa болничен. Нямaм предcтaвa дaли ще cъм рaботоcпоcобнa. Aко cи оcтaнa в товa cъcтояние определено нямa дa cъм и cе чудя кaкво дa прaвя. A и не ми cе иcкa още дa cподелям нa шефa тaзи новинa, но aко продължaвa тaкa ще ми cе нaложи. И без товa  cчетоводителкaтa ще види кaкво пише нa болничния и вcички ще рaзберaт.

# 251
Момичета, по темата с пърхота, аз съм със себореен дерматит, през първата бременност не съм спирала да използвам шампоан Ducray Kelual Ds.

# 252
За болничен ще трябва първо да се запишеш за женска консултация по здравна каса. Зависи и в коя седмица си, защото преди 10-та седмица мисля, че беше няма да стане иначе няма да ти стигнат дните до края (имат си лимит за съжаление). Но ако е много зле положението и си близо до тази седмица можеш да вземеш първо от личната лекарка колкото може да ти даде. Мисля, че бяха 14 дни. Така или иначе и направлението за женска консултация от нея се взима. Освен това за тези болнични се минава комисия защото за по 30 дни. Нямам престава обаче дали се ходи някъде на определено място. Преди години на мен АГ си ми го издаваше. Сега даже чувам и че някои си заплащали болничните по 15 лв. или нещо такова. Шантава държава. Всеки ще ти каже сигурно различно нещо. Но така или иначе първо се запиши за консултация и си вземи болничен от личната ако се налага.

Момичетa, имaм един въпроc, нaдявaм cе дa можете дa ми помогнете. Вcе още не cъм cе зaпиcaлa нa ЖК, тъй кaто ще ходя поне още веднъж при репродуктивния нa 4-ти. Нa 4-ти е и първият ми рaботен ден cлед прaзниците. Рaботaтa c повръщaнето и гaденето cтaнa много зле, нaпрaво cе чувcтвaм кaто удaренa c мокър пaрцaл вече. Aко cи оcтaне тaкa и кaто дойде времето зa рaботa от къде cе взимa болничен. Нямaм предcтaвa дaли ще cъм рaботоcпоcобнa. Aко cи оcтaнa в товa cъcтояние определено нямa дa cъм и cе чудя кaкво дa прaвя. A и не ми cе иcкa още дa cподелям нa шефa тaзи новинa, но aко продължaвa тaкa ще ми cе нaложи. И без товa  cчетоводителкaтa ще види кaкво пише нa болничния и вcички ще рaзберaт.

# 253
За пърхот, аз също съм с чувствителен скалп и при всяка смяна на шампоан, смяна на сезони и фактори, които не мога да хвана, кожата на главата ми става на люспи. Използвах Низорал, но в последно време не виждах особен траен ефект. Преди около месец и половина започнах да се пръскам със Себорал Форте всяка вечер, на билкова основа е и е по-лек от Низорал, но след една изхабена опаковка няма и помен от пърхота 😍 имах и ужасен косопад, в леглото имаше огромно количество косми всяка сутрин, и той спря, но за него освен Себорал се мазах и с към други неща, може да е бил и заради смяната на сезона. Не открих информация дали Себорала е противопоказен при бременност, съдържа алкохол и корен от репей, на мен ми звучи по-добре от разни химии.

# 254
Момичета, какви комбинирани витамини пиете ? Аз си взех Елевит, но ме притеснява съдържанието на вит. А и магнезии …

Общи условия

Активация на акаунт