Августинки Тема 2

• 24 578
  • 695
  •   1
Отговори
# 375
  • Асеновград
Аз също си имам проблем с тоалетната, попринцип съм си по-запечена, сега също, може и от дуфастона да е, нали казахте че запичал, иначе ям кисело мляко, сушени кайсии, круши, кафе с мляко, и се оправят нещата ако не съм била 1-2 дена по голяма нужда. Даже сега вечеряхме леща и пак подейства, ама то трябва и течни храни да се ядът, аз само на сандвичи, баници и тук там плодове карам. Супа не бях яла от много време.
И на мен ми поизчезнаха малко симптомите, но не са били и кой знае какви де, леко ми се гади от време на време като огладеня, кръста ме боли от време на време също, и гърдите са ми чувствителни, но не е нещо страшно, като изключим тези симптоми не се чувствам бременна.

Аз утре съм на ЖК при моята си лекарка и нямам търпение вече, не мога да спя от вълнение, искам да минава вече и да знам всичко наред ли е, какво става, расте ли,добре ли е? Утре след прегледа ще пиша да ви кажа дали всичко е наред. Ако е така ще споделим и на няколко близки човека вече, ме имам чувството че пазя тайна от години. И нещо много странно ми се случва от два-три дни насам, предните два зъба ме болят леко, не знам от какво е и преди ми е ставало така като се притесня много за нещо или от стрес... а знам че попринцип бременните често имат проблеми със зъбите.. пия и витамини но дали се усвояват..?
Аз съм си харесала лекар за ранна ФМ вече в Плд , ама май има много пациентки и ме е страх че няма да има часове като се обадя за след 2-3 седмици.. в 10+3г.с. ме води приложението, ама нали съм една седмица назад, демек съм в 9г.с. в момента.

# 376
Чакаме новини след прегледа Simple Smile

За възпалени венци при бременност четох наскоро, ако правилно съм разбрала има връзка с прогестерона. Помагал разтвор на кислородна вода 1:1

# 377
  • Пловдив
Здравейте.Моят преглед мина,всичко е наред❤Даже почти си е удвоило размера❤Ще се записвам на Жк или края на месеца,или началото на другия.Даже имат лаборатория,та направо там ще си правя изследванията.Изписа ми Деган за гаденето.

# 378
Яна, моят съвет е да звъннеш от сега щом е натоварен много, ако ще правиш и БХС тя е най-хубаво до 12с да се направи и с разлика максимум 2 дни ФМ, а най-добре в един ден.

# 379
Здравейте, бъдещи мами,
включвам се много отчаяно, с предполагаем термин края на август месец, който сама си изчислих, тъй като на 27.12 пуснах първия ЧХГ, който на 29.12 беше нарастнал 2.5 пъти. Не смеех да се зарадвам, поради няколко загуби в ранни седмици. На 02.01 ми зацапа кафяво, след прием на указани от лекар лекарства, на 03. 01 вече нямаше и следа, беше спряло. Не успях да се зарадвам и за половин час и снощи преди лягане ми зацапа вече с червенееща кръв. Взех си лекарствата, цяля нощ не е текло и като стнах, пак тръгна. Не е обилно, но цвета много ме притесни. Мислех в края на тази седмица да запиша час за преглед, но май няма да има смисъл.

# 380
Здравейте, бъдещи мами,
включвам се много отчаяно, с предполагаем термин края на август месец, който сама си изчислих, тъй като на 27.12 пуснах първия ЧХГ, който на 29.12 беше нарастнал 2.5 пъти. Не смеех да се зарадвам, поради няколко загуби в ранни седмици. На 02.01 ми зацапа кафяво, след прием на указани от лекар лекарства, на 03. 01 вече нямаше и следа, беше спряло. Не успях да се зарадвам и за половин час и снощи преди лягане ми зацапа вече с червенееща кръв. Взех си лекарствата, цяля нощ не е текло и като стнах, пак тръгна. Не е обилно, но цвета много ме притесни. Мислех в края на тази седмица да запиша час за преглед, но май няма да има смисъл.
Здравей, според мен трябва да отидеш веднага на лекар, не е задължително с ярка кръв да е станало най-лошото. Тук имаме една дама която доста дълго кърви и всичко е наред, просто трябва спешно да отидеш да те видят и ако преценят да постъпиш в болница.

# 381
Не смея да отида, преди 2 години прокървих, според мен от това че двама лекари ме бъркаха, за да видят има ли нещо в матката, и загубих тогава бременността. Затова се плаша от ранни прегледи.

# 382
Здравейте, бъдещи мами,
Колко беше стойноста на ЧХГ последно. Щом се е покачвало значи има шанс. Кървенето трябва задължително да се види от доктор. Много жени кървят в началото и раждат здрави бебчета. Наистина отидете още сега на преглед!

# 383
ЧХГ на 27.12-137, 370 на 29.12.,но няма как да знам на колко закъснение е било, тъй като овулацията я засякох доста късно- на 21-22 ден. Всъщност не вярвах, че може да е станало, тъй като на 03.12 ми вадиха 1 яйцеклетка, която се оказа некачествена, имах още един фоликул, по-малък беше, от него не извадиха. Казах на мъжа ми да пробваме, той ми се чудеше на акъла. Явно се е спукал и сме уцелили момента. А точно бяхме направили спермограма, която беше  с лоша морфология 1% и казаха само инвитро има шанс.
Вече имам едно дете на 5 г, след инвитро. С една тръба съм, в добавка имам и антитела срещу тези на мъжа ми, правя вливки преди опит, но сега по празниците нямаше как да изследваме как са нещата и да влеем пак. Подозирам, че това също може да е проблема или вече генетичен или хромозомен проблем. Общо взето много се уморих и вече наистина нямам грам надежда.

# 384
ЧХГ на 27.12-137, 370 на 29.12.,но няма как да знам на колко закъснение е било, тъй като овулацията я засякох доста късно- на 21-22 ден. Всъщност не вярвах, че може да е станало, тъй като на 03.12 ми вадиха 1 яйцеклетка, която се оказа некачествена, имах още един фоликул, по-малък беше, от него не извадиха. Казах на мъжа ми да пробваме, той ми се чудеше на акъла. Явно се е спукал и сме уцелили момента. А точно бяхме направили спермограма, която беше  с лоша морфология 1% и казаха само инвитро има шанс.
Вече имам едно дете на 5 г, след инвитро. С една тръба съм, в добавка имам и антитела срещу тези на мъжа ми, правя вливки преди опит, но сега по празниците нямаше как да изследваме как са нещата и да влеем пак. Подозирам, че това също може да е проблема или вече генетичен или хромозомен проблем. Общо взето много се уморих и вече наистина нямам грам надежда.

Така това за вагиналните прегледи,което си мислите е малко казано странно. Повечето жени ги преглеждат вагинално до 11,12 седмица. Имам четери бремености при които са им имала постоянно прегледи вагинално и да ви кажа едната е успешна,двете не са но паради други причини. Сега с 4 бременост пак ме гледат вагинално,аз съм и с обърната матка. Явно фоликула който е останал се е пукнал и сте го оплодили. Това че яйцеклетката която са ви изкарали е била некачествена,бе означава че и фоликула който е останал е такъв. Имате ли изследван естрадиол когато сте следили фоликулите? Той горе долу отговаря дали ще е качествена яйцеклвтката. При коя мъж ситуацията със спермограмата е същата и наистина докторите бяха учудени как забременявам,макар че бременостите не бяха успешни де! Но аз съм с намален резерв. Има мн двойки които успяват да забременят с лоши показатели по естетвен начин.Освен спермата знаете, че и яйжеклетките са важни,в случая сте били на естетвен цикъл,щом са пунктирали една яйцеклетка. Отидете на преглед ако ЧХГ е продължило да си расте ще се види сак в матката и ще се има повече информация. Вместо да стоите и да изпадате в разни състояние,прегледа е най-добро решение.

# 385
Знам за вагиналните прегледи, че едва ли пречат, и мен ме преглеждаха с такъв предишната бременност, но просто имам лош спомен от предна бременност в ранна седмица. В моя град няма много лекари с добра апаратура, които толкова рано могат да видят нещо, само 1 е. Проверих, преди 20 януари няма часове. Вече пуснах ЧХГ и ще чакам да видя какво ще покаже.
Доста чета, и чужда литература по темата, през м. 10 имам и ЗЕТ, който завърши с биохимична, явно не могат да ми нацелят какъв е проблема.

# 386
Знам за вагиналните прегледи, че едва ли пречат, и мен ме преглеждаха с такъв предишната бременност, но просто имам лош спомен от предна бременност в ранна седмица. В моя град няма много лекари с добра апаратура, които толкова рано могат да видят нещо, само 1 е. Проверих, преди 20 януари няма часове. Вече пуснах ЧХГ и ще чакам да видя какво ще покаже.
Доста чета, и чужда литература по темата, през м. 10 имам и ЗЕТ, който завърши с биохимична, явно не могат да ми нацелят какъв е проблема.

Аз също съм в малък град и лекарите не са с добра апаратура както в репродуктивните клиники. Аз съм след инвитро и просто защото съм в постоянна паника,докато дойде часа в клиниката отидох тук и се видя сак,а после и ембрион със сърдечна дейност. Вие си решавате в случая какво да правите.  Пожелавам ви успех!

# 387
Благодаря!

# 388
Момичета , цяла нощ съм с Т 37,7 и няма сваляне. Пих парацетамол , слагам чорапи с оцет, няма падане. Доктора каза пълна кръвна и урина утре. Опасна ли е тази темп. и дали ще навреди на плода.

# 389
Момичета , цяла нощ съм с Т 37,7 и няма сваляне. Пих парацетамол , слагам чорапи с оцет, няма падане. Доктора каза пълна кръвна и урина утре. Опасна ли е тази темп. и дали ще навреди на плода.
И аз съм болна в момента, но вече не вдигам темп. Моят АГ ми каза, че над 38 ако се задържа за повече от 2 дни е проблем. Аз бих си взела студен душ освен чорапите с оцет и парацетамол максимум 6т на ден, разбира се след душа се обличаш добре, за да не истинеш.

Общи условия

Активация на акаунт