Августинки Тема 2

• 24 574
  • 695
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета! Страшно нещо е това със симптомите, на мен вместо да намалят - 10г.с. съм - се увеличават. Гаденето е ужасно, вкусът в устата ми е още по- ужасен, нито вода, нито храна ми се услаждат. Аз не съм от тези дето се оплакват как да е, но то не се търпи вече.
Чудя се вече дали не е от годинките....на 40 съм. Disappointed Relieved
Прави ми впечатление, че доста от вас пишат, че редовно пият болкоуспокояващи. Толкова ли са непоносими болките ви? Аз не съм привърженик на хапчетата и дори при главоболие гледам да търпя. Мисля не е препоръчително по време на бременност честата употреба на дори " леки и безвредни" уж болкоуспокояващи та било то и парацетамол, а за Ибупрофен да не говорим дето го пишат, че много е ефикасен,а то по- голяма отрова от него няма накъде.
Не е от възрастта. Първата ми бременност беше на 34г, втората на 39г, сега съм на 41г. Нито веднъж не ми се е гадило или повръщало и трите пъти, дано сега продължи да е така. Знам, че сигурно ме "мразите" тайно или завиждате тези, на който им се гади и повръщат, но си е факт. Предните два пъти не можех да ям сладко, не ми се гадеше просто ми ставаше блудкаво и неприятно на корема и след това трябваше да ям солено, също ме болеше кръста, бяха ми напрегнати гърдите и се уморявах по-лесно. Втория път също ме болеше и отпред ниско долу почти през цялата бременност, може би както преди цикъл, обаче проблема е, че мен преди цикъл и по време на цикъл не ме боли и не мога да кажа със сигурност. Сега на 41г, че и половина, нямам нито един от тези симптоми или какъвто и да е друг. Изключително ми е странно, че може да съм бременна и не знам защо все ми се струва, че тази бременост няма да я бъде до края. Не ме разбирайте погрешно, независимо, че детето не е планувано и е изненада, е желано. Може би усещането се дължи точно на това, че още не мога да повярвам, че може да съм бременна и да нямам никакъв симптом, все пак по повечето критерий съм дърта. Или пък покрай двете деца, който бяха и болни не ми остава време, но едва ли все пак кръста преди си ме болеше много и няма как да го пропусна.
Ибопрофен е противопоказен при бременност. Може да се пие само чист парацетамол и но-шпа, имаше и нещо друго, което беше с действието на но-шпа, но не го знам какво е. Докато после при кърмене може да се пие парацетамол и ибупрофен, като ибупрофен е за предпочитане.

# 331
Здравейте дами!Аз вече съм в 10г с и гаденето се увеличи,онзи ден повръщах 10пъти,с предната бременност пак бях така и стигах до болница,много ме е страх,каквото хапна и го повърна,направо незнам.

# 332
И аз влизам да питам дали знаете нещо за раздразнен стомах.. чай или нещо, което ни е позволено. Нощес ставах точно 5 пъти..

# 333
Здравейте момичета! Чета, че всички сте с доста изострени симптоми, а аз пукнат симптом нямам или е рано още не знам. В 5 седм и 3 дни съм. Вие след коя седмица започнахте да имате симптоми? Притеснявам се, защото имам една загуба. ❤

# 334
И аз нямам никакви симптоми, едно придръпване само, тежки гърди и това е.
По календар съм 5гс 4д.

# 335
И аз съм почти без симптоми. В 8 г.с + 3д. съм. Като изключим, че май хапвам повечко и каквото ми се прияде, си угаждам Frowning1

# 336
  • София
Някъде от 6-7седмица започнаха симптомите. Първоначално повръщах по 2 пъти на ден и се оплаквах колко ми е зле, вчера стигнах 6. Притеснявам се да не се обезводня, но не ми понасят течностите. Днес ще взема хидратин алфа и ще пробвам поне в сок да го изпия.

# 337
  • София
Здрaвейте, дaми. Зa тези, които попитaхa: Моите cимптоми зaпочнaхa 6 г.c.
Cпaзмолитиците кaто нош пa нaпример cе пият не caмо, зaщото ни боли(дaже не е нужно дa ни боли много), a зaщото отпуcкaт мaткaтa и предпaзвaт от контрaкции. Тъй кaто в рaннa бременноcт мaткaтa е вcе още мaлкa и нямa кaк дa уcетим когa cе cтягa, може би cе cчитa, че при лекa болкa е възможно дa имa контрaкции и зaтовa cе пие нош пa. Но миcля, че изпиcвaт по-cкоро нa дaмите кaто мен cъc зaцaпвaния. Товa, че ние пием, не знaчи, че вcички трябвa. В по-нaпреднaлa бременноcт миcля, че cе пие мaгнерот или нещо подобно.
Инaче и при мен е много зле положението c гaденето и повръщaнето. Caмо кaто влязa в кухнятa и тичм дa повръщaм. Caмо дa ми зaмирише нa готвено и крaй. И понеже почти нищо не могa дa ям и пия, тaзи cутрин към 6 излизaше caмо въздух и много мaлко  cтомaшни cокове. То вече нямa кaкво. (Извинявaм cе зa подробнпcтите, но cъм cи опиcaтелнa)  Инaче бях cтaнaлa дa cи cипя мaлко водa, зaщото ми беше преcъхнaлa уcтaтa. Дaже ММ cе притеcни дa не е нещо от него, зaщото мaлко преди товa го питaх кaкво е ял cнощи. Вече и той не знaе кaкво дa нaпрaви горкичкия.
Един едит: В момемтa cъм 7+5 г.c. c тaковa гaдене. И cнощи ми cе появи много тъмно жълто към кaфяво зaцaпвaне и не могa дa преценя много бледо зaцaпвaне ли е или е течение и имaм проблем c гъбички или пх-то нa влaгaлището 😕

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 09:48 от Mariela Savova 707772

# 338
Mariela Savova 707772 Магнерот е магнезий. Пие се за контракции на матката и не само, също и за клампи. Повярвай ми колкото и да е малка матката, като има контракции се усеща. Първата бременност го пих от 12седмица докато вляза в 9м. Като се наложеше пиех и по 6 хапчета, това му е максималната доза. Значи цяла бременност бях с контракции и стягания на матката, не се е налагало да лежа и като влязох в 9м, когато трябваше да получа контракции те тотално спряха. Накрая родих с 10 дневно преносване, защото малкия категорично отказа да тръгне да се ражда въпреки, че ми вляха и две системи. Втората бременност го пих от 9 седмица почти до деня на секциото. Спрях го 2-3 дни по-рано, защото ми свърши опаковката, а и докторката каза, че мога да го спра. През втората по едно време в началото пих но-шпа+Магнерот, но за кратко.

# 339
  • София
Нa мен докторите ми обяcнихa, че в тези рaнни cедмици (6/7/8) нямaло кaк дa cе уcети. Aко ти cи го уcещaлa явно не ca били прaви не знaм. Нa мен ми обяcнихa, че било c тези рзови/кaфеви течения кaто при цикълa. При вcеки цикъл cи имa контрaкции нa мaткaтa, зa дa cе изчиcти и те товa имaт предвид под контрaкции нa мaткaтa в рaннa бременноcт. Може би тези, които cе получaвaт поcле ca други, по-cилни cтягaния. Нямaм предcтaвa. Зa пръв път ми е и пишa кaквото cъм чулa от докторите.

Mariela Savova 707772 Магнерот е магнезий. Пие се за контракции на матката и не само, също и за клампи. Повярвай ми колкото и да е малка матката, като има контракции се усеща. Първата бременност го пих от 12седмица докато вляза в 9м. Като се наложеше пиех и по 6 хапчета, това му е максималната доза. Значи цяла бременност бях с контракции и стягания на матката, не се е налагало да лежа и като влязох в 9м, когато трябваше да получа контракции те тотално спряха. Накрая родих с 10 дневно преносване, защото малкия категорично отказа да тръгне да се ражда въпреки, че ми вляха и две системи. Втората бременност го пих от 9 седмица почти до деня на секциото. Спрях го 2-3 дни по-рано, защото ми свърши опаковката, а и докторката каза, че мога да го спра. През втората по едно време в началото пих но-шпа+Магнерот, но за кратко.

# 340
  • Пловдив
Добре, че не съм сама в безсимптомието 😅 8+4 съм по приложение.Гърдите ме болят от преди пункцията (19.11) и не са спирали.Не ми пречат особено защото продължавам да си спя по корем.Чашка Д съм.Кръста започна да ме стяга от вчера, а аз с него проблеми не съм имала никога.Май ще го броя за симптом 🤔

# 341
Nelina, Joanna, Барбалена, Елънче, и аз нямам симптоми,7+4 съм, гърдите ми са сякаш са по-големи, но не са болезнени. Два дни правя разходки по 10 км, днес мисля пак, и се чувствам супер. Майка ми е карала две много леки бременности, без симптоми, някъде четох, че е генетично. За момичетата в по-ранни седмици, и да не се появят симптоми, не се притеснявайте, това не значи, че нещо не е наред. 😊

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 11:00 от M.Angelovaaa

# 342
Мен малко по малко взеха да ме отпускат симптомите 10 + 2 съм вече. Имам още известно гадене и понякога и повръщане, но не е както преди две седмици. Болки също почти нямам. Гърба започва много да ме боли, когато стоя права повечко време. Иначе със запека сме си неразделни. Вече 5-ти ден… няма и няма, ще се пръсна вече. Имах и ужасно запушване на нос за около седмица ама и то започна да отшумява. Гърдите си ме понаболяват, но не е нещо фрапиращо. Иначе умората още си я имам, не чак толкова щом успявам да стоя до късно, но определено нямам енергия. Имам още 4 дни до прегледа и започвам да се побърквам.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 12:05 от p.miteva

# 343
Аз с предишната бременност повръщах до 6ти месец и бях нон стоп като болна. Сега съм почти в 7ма седмица и нямам никакви симптоми .

# 344
Мен малко по малко взеха да ме отпускат симптомите 11+2 съм вече. Имам още известно гадене и понякога и повръщане, но не е както преди две седмици. Болки също почти нямам. Гърба започва много да ме боли, когато стоя права повечко време. Иначе със запека сме си неразделни. Вече 5-ти ден… няма и няма, ще се пръсна вече. Имах и ужасно запушване на нос за около седмица ама и то започна да отшумява. Гърдите си ме понаболяват, но не е нещо фрапиращо. Иначе умората още си я имам, не чак толкова щом успявам да стоя до късно, но определено нямам енергия. Имам още 4 дни до прегледа и започвам да се побърквам.

Олеле ама как 5 дни без ходене по голяма нужда! Ти ще се отровиш! Обади се на АГ да ти изпише нещо разхлабващо подходящо за бременни. Аз бях почти 3 дни така и щях да умра! Вчера сутринта директно мюсли със сушени плодове и ленено семе и един разтворим магнезий. Подейства за 5 Мин. Вземай мерки! В никакъв случай не оставяй нещата така.

Общи условия

Активация на акаунт