Августинки Тема 2

• 25 032
  • 695
  •   1
Отговори
# 525
Току що се усетих какво е общата между трите ми бременности, не мога да ям дроб, никакъв. Снощи готвих свински и една хапка не можах да преглътна. Че това състояние след първата бременност ме държа докато родя втори път. Дето се вика тъкмо проядох пак дроб и пак не мога да го ям. А преди това много обичах.

# 526
  • Асеновград
И аз си пека луканките, и филетата..😂😁 не ми се яде хич месо, ама като видя луканка хубава и искам да си хапна. Черен дроб и аз много обичам, но сега не само че е забранен ами и не ми се яде... пастет обаче си хапвах честичко, и него не мога.. 😄

# 527
Никога не ми е хрумвало да пека суджука и филето. Голям кеф ми беше вече като бях родила, като накърмех малката към 12ч вечерта и заспи да си нарежа домашен суджук и чаша бира, помагала за кърмата. За кърмата дали помага не знам ама със сигурност действа отпускащо. А аз така или иначе бях гладна след всяко кърмене, че си и замезвах с бирата.

# 528
  • Пловдив
Аз май със синът ми всичко хапвах,не си спомням да съм избягвала храни.Вие казахте ли на всички?При мен знаят само нашите.Не смея на друг да кажа още.

# 529
  • Асеновград
Ние казахме на майка ми, свекърите, и сестрата на мм. И на една приятелка съм казала, никой друг не знае още, баща ми тепърва ще разбере, бабите и дядовците ми, лели, вуйчовци, на тях по-късно ще кажем. Може би след БХС-то и прегледа. 😄

# 530
Казахме на бабите и дядовците, на семействата на сестра ми и девера ми. ММ се е похвалил или оплакал, не съм сигурна, на 2-3 приятели. На работа още не съм казала, ама то и не съм била на работа откакто знам със сигурност. Ще кажа след следващия преглед сигурно за да започнат да ми търсят заместник, предните бременности вече бях казала и на работа по това време. Все пак трябва да ходя и по прегледи и изследвания и е по-лесно като знаят.

# 531
Аз казах само на майка ми, баща ми и брат ми, мъжа ми на 2ма приятели. Това е за сега, аз и не бързам да казвам на друг. Като вляза в 4-тия месец вероятно ще е, само всичко да е наред. На работа вероятно ще кажа средата / края на февруари.
Иначе за претоплените мезета, веднъж пробвах пастърма, ами ужасна беше, твърде солена, нищо общо с нейния си вкус. Така спрях категорично мезетата, то изобщо не ми се и ядат.

# 532
За селената мога да кажа, че съм потресена от обстановкта там. Моя приятелка роди там първо получи инфекция и никой не и обърна внимание, второ в отделението където бяха родилките и бебетата нямаше нито една медицинска сестра или акушерка-трябваше да им звъниш по телефона. Мляко за детето ти даваха веднъж в деня (а ам се разваля до час два), за памперси също не дават кой знае колко. И най потресаващото за мен беше, че всеки има право да влезе в стаята на родилката и бебето (болен-здрав) при две родилки в стая на свиждане по 5 6 човека вътре при новороденото... А относно неонтологията там вече имам личен горчив опит.. 3ма лекари не могат да вземат кръв от бебе (трябваше да изчакам пред кабинета, защото политиката им била такава). След 20 минути истеричен рев на сина ми едната лекарка излезе от кабинета с думите "Госпожо трябва да напуснете сградата, защото ни пречите и не можем да вземем кръв от бебето". Откачих, не разбрах по никакъв начин как така им преча при наличие, че не съм там, както и да е. След около 40 минути борба с бебе, цялото надупчено и вече без сили за плач му бяха взели кръв от главата. Наистина не знам какво толкова и хвалят на тази болница като тя е кажи речи единствено огромна каса за пари.

# 533
За селената мога да кажа, че съм потресена от обстановкта там. Моя приятелка роди там първо получи инфекция и никой не и обърна внимание, второ в отделението където бяха родилките и бебетата нямаше нито една медицинска сестра или акушерка-трябваше да им звъниш по телефона. Мляко за детето ти даваха веднъж в деня (а ам се разваля до час два), за памперси също не дават кой знае колко. И най потресаващото за мен беше, че всеки има право да влезе в стаята на родилката и бебето (болен-здрав) при две родилки в стая на свиждане по 5 6 човека вътре при новороденото... А относно неонтологията там вече имам личен горчив опит.. 3ма лекари не могат да вземат кръв от бебе (трябваше да изчакам пред кабинета, защото политиката им била такава). След 20 минути истеричен рев на сина ми едната лекарка излезе от кабинета с думите "Госпожо трябва да напуснете сградата, защото ни пречите и не можем да вземем кръв от бебето". Откачих, не разбрах по никакъв начин как така им преча при наличие, че не съм там, както и да е. След около 40 минути борба с бебе, цялото надупчено и вече без сили за плач му бяха взели кръв от главата. Наистина не знам какво толкова и хвалят на тази болница като тя е кажи речи единствено огромна каса за пари.
Леле ужас. Като знам, че в окръжна във Варна на можех да влезеш при родилка само ако е вип стая. Немислимо е да влезеш в отделението, вратата е заключена, но дори и да е отворена само да се опиташ да престъпиш и някоя акушерка или санитарка те напада като цербер, и това преди да започне пандемията. Сега не пускат никого в болницата, не в отделението. Таткото го пускат на изписването, но само него. Предполагам, че го пускат и като те приемат. Багажа се оставя долу на входа в определено време и се разнася по отделенията. Като бях с големия една акушерка беше влязла във ВИП стаята и видяла как на родилката и отишли 7-8 приятелки едновременно и седнали на кафе около бебето. Изхвърли ги като мръсни котки на вън и цялото отделение я чу като благославя онази. Кръв съм представяла лично като вземаха за няма и секунди се справи акушерката. Слагаха абокад на сина ми и тъй като акушерката не успя от първи опит отиде и повика нейна колежка. Помолиха ме да изляза да не съм се травмирала и след няма и минута абокада беше сложен.

# 534
Момичета как седят нещата с гърдите. Мен в началото сякаш ме боляха доста, но последните дни вече 6гс1д почти не ме болят. Трябва ли да се притеснявам?
Това ми е един от симптомите, другият е бодежите в матката. Нито ми става лошо, нищо, все едно не съм бременна.

# 535
И мен гърдите почти не ме болят. Има дни в които има лека болка, но има и дни в които нищо. Болките в матката ми спряха отдавна, доскоро имах болки в кръста, но и те утихнаха. Но и аз много лежа, почти за нищо не ставам. Последния път като ми изчезнаха всички симптоми за два дни веднага изтичах при доктора, но всичко беше наред. Аз обаче имам друг въпрос, как са вашите коремчета. Аз вече съм в 11 седмица и доста ми е пораснало коремчето. Вярно, че ми е втора бременност ама с този корем предния път бях сигурно в 5 месец 😂 прикачвам и снимка ама да не се плашете, синините са от инжекциите, които си бия 😁

# 536
Момичета как седят нещата с гърдите. Мен в началото сякаш ме боляха доста, но последните дни вече 6гс1д почти не ме болят. Трябва ли да се притеснявам?
Това ми е един от симптомите, другият е бодежите в матката. Нито ми става лошо, нищо, все едно не съм бременна.
На твоя етап се чувствах по същия начин. Не се притеснявай! Наслаждавай се на момента!

# 537
  • София
Ние сме казали само на чичото на мм. Той му е като баща, никой друг не знае, напоследък около нас има доста проблемни бременности и загуби и някак се наплаших, ще изчакам да мине 3тия месец, тогава ще кажа и в работата. Моя корем го чувствам мега подут, каквото и да облека ме дразни ако там е ластика например. Гърдите вече не ме болят.

# 538
Аз мисля, че при мен гърдите са на приливи и отливи. Реално аз не бих казала, че някога са ме болели, по-скоро усещах тежест в началото, после спря, и сега от два дни (8 г.с.) се появи пак. Чувствителни са, определено са си променили формата, и зърната са значително по-големи. Вечер като се мажа забелязах, че са много топли, усеща се някаква голяма разлика между температурата на корема и тяхната.Коремчето не се е подуло да личи, но почти всички дрехи ми създават дискомфорт, всичко,дали ластик, дали копче на дънки около корема не дразни. Два клина прибрах дълбоко в гардероба вече 😁

# 539
На мен корема също ми е много подут, аз съм слаба и ми личи доста и аз лежа сиг 70% от денонощието. Освен напрегнати, топли гърди и потъмнели ареоли, от снощи започнаха да ме сърбят зърната 🤔, случвало ли ви се е на опитните?
 При нас знаят семействата ни плюс една моя приятелка и всички на работа, тъй като съм болничен още от + тест. На приятели мисля да кажа другата седмица след ФМ и то на най-близките, защото предния път казахме на всички грандиозно понеже се радвахме много и стана…
И аз качвам снимка, само че не знам как да я скрия така че ще ме извините😬

Редакция: пропуснах, аз съм 10+3

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 22:55 от Manoela_

Общи условия

Активация на акаунт