На пазар във Варна - тема 67

• 43 962
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Бял оризов има в Булмаг при китайско/японските неща.

# 556
Някъде виждали ли сте бял оцет.
По английските сайтове много го препоръчват за почистване.
Също и за дезинфекция на отлаганията в миялната машина.
Имате ли лични отзиви дали наистина действа?
Да кажа че за пералня ползвам само продукти за почистване на пералня. Купувам от една немска фирма по хипермаркетите, не си спомням името. Имат за чистене на перални, съфомиялни, кафе машини.
Оцет ползвам винаги за Бързонагряваща кана. Използвам винен, ябълков, какъвто имам. Гледам процента на оцета (оцетната киселина в оцета) . Колкото е по-висок, толкова повече разреждам. (Препоръчват бял като най - мек и най слаб като аромат вероятно). Само че за да се разтвори варовика по стените кипвам каната минимум два пъти, като междинно, между кипванията, стои поне 30 минути. С горещия оцет. Измива се всичко. На една кана два литра слагам около 50 мл винен оцет, повече ако е ябълков защото ми е по-слаб. Използвам най- не скъпите възможни варианти. Винаги имам една бутилка за чистене на кана, места които искам да обезмирися. Чистя каната примерно  всеки 2-3 месеца. Водата във Вн е много варовита. Ползвам я много интензивно. Поне 4-5 пъти на ден. Не оставям да се натрупва толкова варовик, че да почнат да плуват дребни парченца варовик. За пералня предполагам ще важат същите принципи.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 10:21 от _re_ge

# 557
  • Варна
Бързонагряваща кана чистя по този възможно най евтин и бърз начин:

Пакетче лимонена киселина за има няма 0.35 лв го сипвам в каната. Наливам вода до горе, включвам и кипвам.
Изливам водата в някой канал и пей сърце 😂

# 558
И аз с лимонена киселина чистя каната. Става лесно и бързо.

# 559
  • Варна
Момичета спешно ми трябва днес отворен копирен център за цветно принтиране. На Тракия офис 1 не работи.
Знаете ли къде със сигурност работят, локацията не ми е проблем, ще ида.

# 560
  • Под Слънцето
Над Винс-а не работи ли копирния център?

# 561
  • Варна
Над Винс-а не работи ли копирния център?
Не… четох по групите че не работят.

# 562
Не съм сигурна, но около ИУ/ВИНС-а/преди години търсех в почивните дни и там - от страната на университета - малкото бяло магазинче - полуподземно със стълбички,  с канцеларски материали и копирни услуги , а отсреща е Офис 1.

Ето го оцетът :

# 563
  • Под Слънцето
Станахме кат западняците  да си търсим уикендите за пълна почивка..
Не е смешно, но ми хрумва само по погребални агенции напр. около гробищата. Със сигурност има дежурни. Карма или в самите гробища общинските.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 20:52 от TopsyG

# 564
  • Варна
В Чайка на пазарчето книжарницата работи и в неделя, разпечатват цветно.

# 565
  • Варна
Намерих си работещ копирен център в неделя - залата Дуум до бар Гардън.

# 566
Къде има намаление на масажи с карта Мултуспорт?

# 567
Къде има около РЗИ шивач? Искам да дам 2 зимни якета за смяна на ципове.

# 568
На улица Тодор Димов има едно малко шивашко ателие, ще те излъжа за точният номер. но е между 8 и 14 така като го гледам на картата. Аз лично не съм давала нищо там, но мои познати са доволни.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 20:23 от nadito0o

# 569
На ул. Тодор Димов са две шивашките ателиета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт