Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява падането на тапата и какви са симптомите?
Как да различим контракциите от други видове болки?
Какви са симптомите на гнездене в края на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява падането на тапата и какви са симптомите?
Падането на тапата е един от признаците за предстоящо раждане. Тапата е слузесто образувание, което запечатва шийката на матката, и когато тя падне, може да се появят кръв или слуз. Симптомите включват усилени контракции, болки в кръста и корема, които могат да бъдат нетърпими. В този случай е важно да се консултирате с лекар.
-
Как да различим контракциите от други видове болки?
Контракциите по време на раждането се характеризират със стягане на корема, което става все по-болезнено, последвано от отпускане преди следващата контракция. Те се усещат като вълни, които се издигат отдолу. Важно е да забележите интервала между контракциите и дали са на редовни интервали. Фалшивите контракции обикновено спират при лежане или ходене, за разлика от истинските контракции.
-
Какви са симптомите на гнездене в края на бременността?
Гнездене е нормален процес в края на бременността, когато бебето се подготвя за раждане. Симптомите включват силни контракции, коремни и кръстни болки, както и усещане за тежест. Този период може да бъде придружен и от появата на мексикански вълни, които са нормални и предвещават предстоящото раждане.
-
Какви са ползите и рисковете от избора на цезарово сечение?
-
Какво представлява обменната карта?
!Ние сме с тебе, миличка 

. Ако стане нещо преписала съм си номера на щъркелчета. Още малко да почака. Мъничко само.
. Стискам палци на Магика - определено смятам че скоро ще си има бебче, дано всичко е наред 
Слава Богу
Пожелавам на всички мами колкото се може по-кратко време да сте на система
За съжаление нямам никакви нейни координати, но тя има моите, така че се надявам скоро да имаме вести от нея, иначе до сега сто пъти да съм и звъннала, ама на..... Можем само да се молим и да стискаме палци всичко с нея и бебо да е наред. Дано се сети да звънне.
/ чакам ги да си изпият кафето и гледаме ТВ. Добре, ама съм се разбрала с доки, че към 9 ще му звънна, да тръгне и той от тях и среща във фоайето на болницата. Звъня му, да му кажа че тръгваме и всичко е ОК. Обаче мъж ми се мотае, пие втора чаша кафе , разцъква програмите и ми вика - я, виж какви интересни неща дават! Ей, побеснях, ви казвам! Мене ще ме секцират след половин, 1 час, той интересности ще ми гледа! Че като го емнах да става...
Магика стискам палци всичко да мине леко
, ако беба се обърне ще си е нормално, ама ако не ще ще е секцио, не съм се уплашила още пък ще видим по-нататък. Искам да питам раждалите мами, като идеш в родилното гледат дали не е седалищно нали? Това ми е някакъв натрапчив страх такъв
всичко с всички нас ще е наред и ще се радваме на най-страхотните бебета през декември! Прегръщам ви силно всички!