Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 123
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Просто защото е доста заблуждаващо спрямо потребителите, които се интересуват от училището. А не ми се вижда редно да се пуска заблуждаваща информация. Часовете не са били повече от 3-4, със сигурност.

# 376
Просто защото е доста заблуждаващо спрямо потребителите, които се интересуват от училището. А не ми се вижда редно да се пуска заблуждаваща информация. Часовете не са били повече от 3-4, със сигурност.
Не съм се интврвсувала колко са или съм забравила.Било е преди 5г. Попитах го, това каза, това написах, без да имам идея, че ще подвеждам някого.
Сигурна съм, че можеше да се обърне внимание по друг начин на евентуалното несъответствие.Приятна вечер.

# 377
Часовете по език ИИЧЕ са: 8 кл- 648 ч,9 кл - 144,10 и 11  по 72 и 12 кл- 62.Това за профил "чужди езици".Може даа ги смятате по колко часа са седмично в класовете след 8.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 22:09 от Didia

# 378
Обсъжда се професионална гимназия, чиито учебни планове са качени на сайта на училището. РИЧЕ, съответно бройката е доста различна. Освен това стана ясно, че споделилият опит младеж е завършил преди години.
Между другото, при профил Чужди езици това са часовете само за ООП. Бих прибавила поне още пет седмично на език във втори гимназиален етап.

# 379
  • София
denizara, има деца от малки населени места или от други областни градове, които считат, че по-добре да учат в София (или обратното от София кандидатстват в провинцията), или кандидатства в няколко области и избират (като ще е на друго място, защо не), деца приети в ЧУ, които искат да видят какви ми е отредило МОНското класиране
Дъщеря ми беше приета и в ПЧМГ и беше опция (имаше право на избор, ако не се случат нещата на другите места, за да може да с желания чужд език, ако не бъркам срокът за записване там бе 1 ден след излизане на 2ро класиране). Някои деца чакат да видят каква ще е финансовата помощ в АК и тогава решават. Всички са се трудили и имат право да участват, където си поискат. В същото време много деца, които са приети е ЧГ (познавам няколко лично от последните 3-4 випуска, не подават заявления), има деца с отлични резултати на НВО, които избират училища към МК.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:06 от Desem

# 380
Предполагам, че от провинцията има деца, които кандидатстват в София за определени топ училища и конкретни паралелки, за които смятат, че си струва детето да се премести в толкова ранна възраст в СФ. Като не се постигне най-желаното, особено ако детето се е класирало добре в собствения град, сигурно някои преосмислят решението си.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 23:20 от TafTaf

# 381
Не съвсем. Има деца от провинцията, приети в едни от най-желаните училища в София, по първо желание. И пак не се записват. Просто системата много улесни проверката " я да видя дали ще вляза в ....". Хубавото е, че времето между първо и второ класиране не е голямо и нещата бързо си идват на мястото. Но пък за чакащите си е трудно.

# 382
Е, честно не подозирах, че има много кандидати за "само да се похваля във фейса" или МАМА да се похвали Simple Smile .

# 383
  • София
Има, има. И не е задължително да е от провинцията дори. Братовчедка ми пусна на първо класиране дъщеря си, която беше приета в 1 АЕГ, а след това я записа в частна английска гимназия. Една седмица някой е стоял с опънати нерви, за да чака второ класиране, само за да каже после "Ами нея я прияха в 1 АЕГ още на първо класиране, но после решихме да я запишем в частното". То така се решават тези работи - за седмица. Все едно таксата е 100 лв на година, та няма значение къде ще учи Grinning

# 384
  • София
Ние познаваме семейство,  на което детето не го приеха в ТУЕС и отиде да учи в Правец. Семейството е от София, така че има и такива случаи. Бащата някога е учил в Правец.

За горе описаното, смятам, че е грозно и нечестно спрямо труда и нервите на другите деца!

# 385
Обсъжда се професионална гимназия, чиито учебни планове са качени на сайта на училището. РИЧЕ, съответно бройката е доста различна. Освен това стана ясно, че споделилият опит младеж е завършил преди години.
Между другото, при профил Чужди езици това са часовете само за ООП. Бих прибавила поне още пет седмично на език във втори гимназиален етап.
Не, завърши тази година.Затова си позволих да дам отзиви.Колкото до часовете казах, че не помня преди 5г. колко са били в 8-и клас, а попитах него и стана глупавата комуникация последните страници.Приключвам темата.

# 386
ДХЗ ,, а практиката в 11-ти и 12-ти клас какво включва - като продавачи ли работят? И какви други предмети учат последните две години?

# 387
  • Ланкър, планините Овнерог
Има и други случаи, не само да се похвалят. Голямата ми дъщеря преди 7-8г беше 7кл. Кандидатства в у-ще към МК. Изпитът беше по време на второ класиране на МОН. При нея беше или това конкретно у-ще на МК , или каквото отреди МОН. Резултата от МК и второ класиране на МОН излезнаха едновременно. Чуденката кое да е беше около минута, избра рисуването и освободи за трето класиране МОН-ското. Даже ми звъняха от училището, където беше приета на второ тогава - да не би да сме забравили и да изпуснем срока. Тази година мисля, че с първо класиране още ще отпаднат децата, които предпочитат МК. Тогава НВО-тата бяха през май, а изпитът по рисуване беше в края на юни.

# 388
Гита, децата с много добри оценки в Приложното и Изящното наистина биха могли да спестят стрес на кандидатстващите за МОН, но знаеш че Фотографското се мотаят дъъълго и протяжно, а събират доста кадърни деца🥴
Иначе всеки може да си сметне бала и да се хвали къде би бил приет ако кандидатства... Няма нужда от спъване и тормозене на другите✌️

# 389
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, Фотографското е странно за арт у-ще. Още по наше време изпитът беше 5 дена преди Приложното, а оценките след него. Само че то не беше в желаните, там се яви, само защото изпитът беше първи - да види как е, що е, да коригира, каквото има. Само и единствено Св.Лука беше желано, дори не се яви на ПС. При нея беше или Приложното (влюби се в него, като ходихме да подаваме документи за изпита), или език. Много правилен избор направи тогава според мен, а и според нея, въпреки че не продължи в същата посока за висше.

Общи условия

Активация на акаунт