Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 056
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • София
munieka, това е добра новина, не за друго, но децата също негодуват при такива нередности.
Сигурна съм, че има много способни деца, които за съжаление не се справят на 100% на НВО (дори и да са имали опит със състезания - моето е едно от тях, при познато дете се случи същото), но когато има правила е редно да се спазват.

gadamer, хубаво е да се чуват добри отзиви и за други училища. А тъй като много кратно съм попадала на твои положителни мнения за НТБГ, това може само да означава, че нещата се случват по правилният начин.

# 76
Здравейте бихте ли казали какво мислите за свети Лука ,нгп,

# 77
НГПИ "Свети Лука" е прекрасно училище. Има дисциплина, учениците са толерантни към различните. Страхотни преподаватели. Стига детето да има желание и талант за рисуване. Ако Ви интересува друго, питайте. Държи се и на общообразователните предмети.

# 78
Благодаря за отговора!Най вероятно  Вие имате дете което учи там .Бихте ли ни казали изпитите само по рисуване ли са ?Какво рисуват децата на изпитите ?

# 79
  • София
За Св.Лука има инфото в темата за училищата по изкуствата.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 13:31 от Desem

# 80
Благодаря за отговора!Най вероятно  Вие имате дете което учи там .Бихте ли ни казали изпитите само по рисуване ли са ?Какво рисуват децата на изпитите ?
Изпитът е само рисуване. Рисуват композиция от 3 неща, например куб, конус, топче. Доста кандидати има в последните години, но и доста 2. Трябва сериозна подготовка.

# 81
Монетата има две страни. Кумувете са с близнаци и сега са в осми клас. След като прочетоха положителни отзиви за 127-мо тук в темата, записаха училището в списъка за прием за момичето. Приеха го в паралелка с предприемачество и АЕ. Голямо разочарование - 2/3 от паралелката са се паднали деца, които не желаят да учат и да внимават с час. Никой не може да се оправи с класа - нито класен ръководител, нито ръководство, нито директор. Изобщо няма нито дисциплина, нито нормален учебен процес.
За сметка на това, момчето го приеха в НТБГ с руски език. Там учат усърдно, има дисциплина и нещата вървят. Нивото е доста високо, момчето е с успех 5.30 и е на 10-то място в класа.
Моят син е в тази паралелка. Аз също съм леко озадачена от това което чувам за дисциплината. Говорят в час, не са от най - съсредоточените. Не зная защо ръководството го допуска. Спрямо учителите - класната им е страхотна, госпожата по БЕЛ също.Имат проблем с математиката-синът ми ходи на уроци, но въпреки това е с много ниски оценки. Дано се нормализират нещата. Класната постоянно информира родителите в школо, не зная дали говори с някои индивидуално, дано!

# 82
  • София
Монетата има две страни. Кумувете са с близнаци и сега са в осми клас. След като прочетоха положителни отзиви за 127-мо тук в темата, записаха училището в списъка за прием за момичето. Приеха го в паралелка с предприемачество и АЕ. Голямо разочарование - 2/3 от паралелката са се паднали деца, които не желаят да учат и да внимават с час. Никой не може да се оправи с класа - нито класен ръководител, нито ръководство, нито директор. Изобщо няма нито дисциплина, нито нормален учебен процес.
За сметка на това, момчето го приеха в НТБГ с руски език. Там учат усърдно, има дисциплина и нещата вървят. Нивото е доста високо, момчето е с успех 5.30 и е на 10-то място в класа.
Моят син е в тази паралелка. Аз също съм леко озадачена от това което чувам за дисциплината. Говорят в час, не са от най - съсредоточените. Не зная защо ръководството го допуска. Спрямо учителите - класната им е страхотна, госпожата по БЕЛ също.Имат проблем с математиката-синът ми ходи на уроци, но въпреки това е с много ниски оценки. Дано се нормализират нещата. Класната постоянно информира родителите в школо, не зная дали говори с някои индивидуално, дано!

Да, за учителките по АЕ и БЕЛ и аз имам отлични отзиви, както и лоши за учителката по математика.
Дано се оправят нещата с времето!

# 83
  • Mars Hotel
Някой знае ли освен в НПМГ къде има профил география? Дъщеря ми е доста запалена по географията, но ми се струва, че не са много възможностите.

# 84
  • София
Аз мисля, че е само в НПМГ. Но може да погледне и икономическите гимназии. Все ми се струва, че ако има нещо, ще е там.

# 85
  • София
Някой знае ли освен в НПМГ къде има профил география? Дъщеря ми е доста запалена по географията, но ми се струва, че не са много възможностите.

Тук има нещо като проекто-план с различните паралелки - https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … %b0%d1%81-%d0%bf/

Има още няколко училища, освен нпмг, с профил Икономическо развитие.

# 86
  • Mars Hotel
Благодаря, момичета! Ще погледна, но и на мен ми се струва, че повече ще се набляга на икономиката, а това едва ли ще й хареса много.

# 87
  • София
Географията навсякъде ще се преподава еднакво като материал - и ООП и ПП. Няма как някъде да се набляга повече на нещо. Единствената разлика може да дойде от допълнителни модули в профилираната подготовка в 11-ти и 12-ти клас, но и да има такива разлики, те няма да са съществени. Учебните програми са еднакви за всички. Освен в профил "Икономическо развитие", географията може да се изучава профилирано и в профил "Обществени науки", съчетано с историята. Отделно, ако не иска да съчетава географията с математика или история, може да избере като първи и втори профил "Чужди езици" и да избере географията като 3-ти/4-ти профил.

# 88
  • София
Sanaka, вярваш ли си като пишеш такива неща?

# 89
  • София
На СМГ пробните изпити са най-трудни, но са най-качествени. Дори да изпитате шок от точките в резултата, приемете, че на реалните изпити точките ще хвръкнат нагоре в сравнение с тези от СМГ. Много добра тренировка тип "обиколка с противогаз и кубинки", заслужава си, стига да не сте от плашливите.

Няма никакъв смисъл от "в елитните да знаете колко е зле". За НТБГ - тя е професионална гимназия, но е към елитните, впрочем.  Не виждам как може да се сравнява със 127-мо примерно. Гледайте статистиките от минали години - всичко си е по старому и следвайте тренда, пък докъдето стигнат точките. Недейте да лежите на ухото, че има много харесвани, ама кухи паралелки.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 06:05 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт