Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 11

• 44 138
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
И аз главно използвам за да видя къде се намира , а питах за смарт часовниците +  gps-а , не с цел точно проследяване , а да се вижда локацията , общо взето да знам къде е.
Имам причина , в града ни имало човек ,който явно не е добре и стресирал децата - от тази гледна точка.

# 571

Когато на тийнейджърите им се гласува доверие и им се делегират отговорности, стават по-кооперативни и споделящи. Колкото повече ги ограничаваме, толкова по-силен отпор получаваме.
И аз смятам така, също така мисля, че това се получава постепенно, от много ранна детска възраст.

# 572
Горното описва типично поведение на свръхограничаван тийн.

Благодаря.
Знаех, си че няма да го подминеш.

Не е ограничавана, а просто се опитва да хитрува и с баща си постоянно си спорят за нещо, обясняват се за програмите и той все я плаши с проверките и скритите софтуери, но реално й вярваме и въобще не ме притеснява това, че иска да има собствена комуникация с приятелите си и за 2 години съм искала проверка веднъж на телефона. За разлика от родителите на трите й приятелки, които са все наказвани и гроундед за всичко под слънцето и всеки път се коментира колко либерални родитлеи сме всъщност Simple Smile

За отгтоворности и прочие, отдавна сме й делегирали много повече отколкото предтийн и тийновете на нейната възраст.

# 573
  • от Луната
Дъщеря ми е с телефон на Xiaomi и за локация ползвам някакво вградено тяхно си приложение. Но с това приложение локацията на телефона трябва да е постоянно включена, а мисля и нет трябва да има. Сложихме го, защото редовно си забравяше някъде телефона. Има опция за разрешаване и на родителски контрол, както и гледане на съдържанието на телефона, като чатове и снимки, но тази опция не е активирана и не ни трябва. Страхотна функция обаче има да издава доста гадничък звук при изключен звук на телефона, което ползвам, защото редовно е забравила да си пусне звука и не си намира телефона или е на вън и не ми вдига пак по същата причина Wink

# 574
  • София
Аз инсталирах приложението на телефона на дъщеря ми преди няколко месеца и обясних, че ми е нужно, за да виждам кога е пристигнала в училище и съответно вкъщи. Преди това пробвахме да ми звъни или пише. С нейната разсеяност обаче все забравяше. Затова прибягнах до тази мярка. Пътува из града по 1 час с градски транспорт в посока. Или тръгва или се прибира по тъмно - 6 ч сутринта/20 ч вечерта. Обясних, че е нужно за нейната сигурност и за моето спокойствие. Възприе го напълно нормално. Всички са доволни. Simple Smile

# 575
Тя е с iPhone и използваме find my. Така я виждам къде е без да и звъня постоянно. Споделя си колкото иска все пак има нещо които споделя с приятелките си само и неща които само с мен. На най-добрата и приятелка родителите и постоянно и взимат телефона и го преглеждат. Дори паролата не може да си смени без да им изпише на телефоните! Доста странно и затворено стана момичето…

# 576
Малко се обърках аз. Едно е следене на телефон, друго е проследяване, или греша? Следенето е да ровиш в нечий телефон с кого и какво си пише, а проследяването - къде е телефона в даден момент. Проследяването изобщо не е било под въпрос, когато дъщеря ми получи телефон, те си вървят заедно. Данните ѝ са пуснати постоянно. И тя също може да вижда къде съм аз или баща ѝ.

# 577
Малко се обърках аз. Едно е следене на телефон, друго е проследяване, или греша? Следенето е да ровиш в нечий телефон с кого и какво си пише, а проследяването - къде е телефона в даден момент. Проследяването изобщо не е било под въпрос, когато дъщеря ми получи телефон, те си вървят заедно. Данните ѝ са пуснати постоянно. И тя също може да вижда къде съм аз или баща ѝ.
С Фанили линк се следи не само локация, но посещавани сайтове, време в тях, разговори, може да се заключи телефона им и въобще е контролиране отвсякъде.

Отделно, че всяко дете навършило 13 автоматично се изключва и може да има собствен Гугъл акаунт.

Нашето дете получи Смарт телефон няколко месеца преди да навърши 13, преди това беше с Нокиа за спешност само и определено не беше очарована от възможността за такъв тип следене.

Обсъдихме го неколкократно и искахме и тя да е съгласна с инстакацията на този апп.
Отделно тя си има нейни си лични Гугъл акаунти, до които нямаме достъп.

Нашите са открити и двамата ( че и тя нашите)  си знаем паролите и демонстрирахме как и баща й може и аз мога да си проверим телефоните и не е кой знае какво, но уважаваме личното й пространство.

# 578
С Фанили линк се следи не само локация, но посещавани сайтове, време в тях, разговори, може да се заключи телефона им и въобще е контролиране отвсякъде.

Отделно, че всяко дете навършило 13 автоматично се изключва и може да има собствен Гугъл акаунт.

Нашето дете получи Смарт телефон няколко месеца преди да навърши 13, преди това беше с Нокиа за спешност само и определено не беше очарована от възможността за такъв тип следене.

Обсъдихме го неколкократно и искахме и тя да е съгласна с инстакацията на този апп.
Отделно тя си има нейни си лични Гугъл акаунти, до които нямаме достъп.

Нашите са открити и двамата ( че и тя нашите)  си знаем паролите и демонстрирахме как и баща й може и аз мога да си проверим телефоните и не е кой знае какво, но уважаваме личното й пространство[/size].

Мис, както писах вече, у нас за проследяване ползваме findmymobile. Дъщеря ми е на 12.
Oсвен това, тъй като си много умна, образована, начетена, отделно от самостоятелността и отговорността ти от ранна възраст (прости ми ако пропускам някое от любимите ти качества, но темата не е само за теб и твоя опит), очаквам да правиш ясна разлика между това нещо да може да се прави и това да го правиш. Толкова.

# 579
  • София
Аз не се докосвам до телефона на дъщеря ми. Мъжът ми също. В нашето семейство никой не се рови в личните вещи на другите.
Разчитам на възпитанието, разговорите и най-вече - споделянето.
Дъщеря ми е свикнала да се обажда, когато се мести от точка до друга точка. Понякога дори прекалява. Grin

# 580
И на мен не ми е хрумвало да я следя, хеле пък мъжа ми. Дано и не ми се налага. Може да не съм права, но с това следене се вкарвате в излишен стрес.
Има резон само в случай, че наистина на детето му се налага да пътува и да се прибира/излиза по тъмно. За ходене на кино или до училище не бих следила, представям си как се чувстват ако им откраднем и тази свобода.

# 581
  • София
Дъщеря ми например тази вечер след училище ходи с нейна съученичка до мола, за да си избере нови очила, тъй като вчера по физическо й ги счупиха с топка. Звънна ми преди да тръгне, звънна ми като стигна там, отделно ми изпрати снимки на очилата, които си беше харесала. Дори съобразила, че лимитът, който й отпуснах, и 50 процентното намаление в оптиката, й позволява да си купи сравнително скъпи рамки и стъкла, и така да падне до определения от мен таван на лимита. Преди да излезе от мола отново ми се обади, а след това ми звънна от спирката, за да ми каже след колко време ще дойде автобуса. Така мога да сметна кога ще се прибере.
В училище е втора смяна и се прибира по тъмно. Училището й е на 5 спирки от нас с трамвай. Знае, че трябва да се качи от първата врата и да седне в близост до ватмана. И пак се повтаря звъненето от спирката и т.н. От нашата спирка до входа ни са 30 метра.

# 582
  • В царството на игрите:)
Аз не се докосвам до телефона на дъщеря ми. Мъжът ми също. В нашето семейство никой не се рови в личните вещи на другите.
Разчитам на възпитанието, разговорите и най-вече - споделянето.
Дъщеря ми е свикнала да се обажда, когато се мести от точка до друга точка. Понякога дори прекалява. Grin
И аз не пипам телефоните на децата, въпреки, че понякога ми се иска, просто, за да видя какво толкова правят в тях. Ако ги докопам съм почти сигурна, че ще съм неприятно изненадана от езика им и от правописните грешки Simple Smile Не питам много, много, но мисля, че това, което имат желание и нужда да споделят, споделят. Оставям им и тяхна територия, защото смятам, че всеки има нужда от интимно лично пространство, което не желае да споделя. Поне за мен това важи с пълна сила.

# 583
Аз използвам приложението за следене вместо да звъним. Примерно ще ходи в парка с кучето, след това ще го остави и ще отиде до мола. Най-вероятни ще ми звънки да съобщава къде е, но СКО забрави поглеждам виждам, че е в мола и готово. По тъмно не излиза, защото просто графика не и е такъв. Всичко и е до 18ч защото после е изморена.

# 584
Моята дъщеря никак не ми звъни, това което Тонка обяснява е непостижимо при нея. Трябва аз да звънна, обикновено тя ми се кара, че я карам да се чувства неудобно пред приятелките й. Имам й доверие, защото е много отговорна, но тя като цяло не ходи много много. Вчера я карах да покани децата на кино за да се разнообразят малко, защото от учене са право у дома. Малко ми е притеснено, че от учене не й остава време за социален живот и ми се иска да си подивее, докато е дете. Може би е нормално за времето, в което живеем.

Общи условия

Активация на акаунт