Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 11

• 44 118
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Озон около Коледа имаха добри цени на Киндъл, може и там да погледнеш - излизаше по-евтино от немския Амазон /поне тогава, сега не съм проверявала/.

# 616
Ние бяхме купили киндъл преди около 10г и се наложи да го върнем защото неможеше да бъде регистриран на територията на нашата страна. Надявам се от тогава да са се променили нещата.
Освен киндъл можете още да помислите за обикновен таблет (за очите обаче е по-зле) и акаунт в Storytel.

# 617
  • Deutschland/HE
Няма никакъв проблем с Киндъл да се регистрира, първите ни два Киндъла са купени 2012 и 2013г (от американския амазон) и ги регистрирахме, третия купихме на страхотна промоция от немския преди година и половина някъде.

# 618
В немския Амазон пускат Киндълите на добри промоции преди Великден и преди Коледа. Точно сега е момента да се следи.

# 619
  • Deutschland/HE
Да, ние така купихме последния Киндъл. Имаше промоция Пейпаруайт за 65евро, като ако плащаш с кредитна карта може на 5вноски по 13евро.

# 620
А от къде може да се закупи нов iPhone 12 или 13 на по-изгодни Цени? Grinning

# 621
А от къде може да се закупи нов iPhone 12 или 13 на по-изгодни Цени? Grinning

https://www.buybest.bg/apple-iphone-se-2020-64gb
Дъщеря ми си събра пари и си купи SE2020 за 599 лв от този сайт, навсякъде другаде е около 900 лв. Не съм гледала 12 и 13 на какви цени са,но виж,може и да са добри.

# 622
Благодаря!

# 623
Тя също чете страшно много, има киндъл за рождения ден, но по-трудно намира български книги. Английския хич не е лош за 12г, но чак книга да прочете ще се напрегне бая. Не си е правила тест, но е някъде В1 към края по моя преценка. Лятото като запише курс в британския съвет мисля, ме доста ще вдигне и после не вярвам да продължи да ги чете толкова на бг, като има хиляди електронни на английски. Немски и френски не ѝ се учат, а според мен те са най-популярните езици, бо за сметка на това иска испански и италиански.

# 624
  • София
Моята щерка избра испански. Според нея не е чак толкова лесен, колкото мислят всички. Но на нея й дойде съвсем изведнъж - по 20 часа седмично. Нормално е да й е трудно за нов език.  Simple Smile

# 625
Моята е с английски + немски език за момента.

Купихме нов телефон и засега няма фемили линк , явно като отпаднат ограниченията ,стават по-разумни.

Имат инициатива в училище за помощ за децата в Украйна и после ще отидем да вземем - бебешки дрешки,това измислих,че би било най-полезно за момента.

# 626
Дъщеря ми е с първи език английски. От тази учебна година започна френски и съм учудена колко много часове по френски имат седмично.

# 627
Ние сме в английско-говоряща провинция в чужбина, но щерката е във френско у-ще.

От преучилищната до 3 клас учат 90% от предметите на френски плюс часове по АЕ, а след това до 8ми клас 70% от предметите са на френски и 30% на английски.

В 8ми клас на АЕ са само АЕ, ФВ, Религия и Музика, а останалите са само на  ФЕ. В гиманзията ще продължи да е във френско у-ще, но там са 50/50 езиците и може да запише и 4ти език, ако желае.

Тъкмо и в нейното училище свършихме с помощта за сирийски семейства, които се правят всеки Декември-Февруари и в момента тече 6 седмична кампания за събиране на провизии, храна и домашни консумативи за жени в шелтърите за избягали от домашно насилие.
Паралелно се изпращат парични преводи за хуманитарна помощ и към Украйна и през април ще се прави кампания за подпомагане на украинските бежанци, които страната приема сега.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 14:22 от Анонимен

# 628
  • Mediterraneo
Испанският е точно толкова труден, колкото е българският Simple Smile Спреженията на глаголите са ти достатъчни да те вкарат в шах и мат. А моите имат "късмета" да живеем в провинция, където има още един официален език, освен кастеяно, и всичко в училище им е на валенсиано.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 20:37 от Тарталета

# 629
  • Някъде по Дунава
Моята иска да учи френски. Не знам как го реши. Ще видим какъв втори език ще предложат. Остава и да я приемат. Имам известни съмнения, макар че последните години съм свидетел, че деца с малки възможности са приети ( ЕГ Ловеч). Тя не иска да ходи на частни уроци по математика. В училище се справя, но за НВО се иска повече. Учителката им прави два пъти седмично консултации, където решават задачи. По БЕЛ аз се занимавам с нея, когато тя има време, защото  не ѝ остава много свободно.

Общи условия

Активация на акаунт