Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 11

• 44 114
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
При нас в нашата чужбина и провинция няма приемни изпити и матури.
 Просто от началното училище се знае в коя гимназия из региона/ кварталите ще отидат  завършващите осми клас.

В нашия случай имаме 4 гимназии в радиус от къщата ни, които може да избере, но 90% от децата от нейното училище, отиват в гимназията до нас, която е най- желаната и добра в града.

Навремето избирахме къщата с оглед избраните училища и гимназията ( от 9-12 клас) е на 400 метра пеша от къщи, а началното училище на 2км от нас, но там ползваше училищните автобуси от предучилищна до осми клас.

Учениците ходят често в тази гимназия за концерти, практики, лагери и имаха отворени врати ( онлайн тези две години) за ориентация на новите деветокласници.
Във февруари консултантите от гимнсьията посетиха нашето училище и раздадоха формите за прием, които попълнихме и дойде писмо, че е приета и графика за дните през лятото за приема.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 17:46 от Анонимен

# 661
  • Mars Hotel
Говорим доста за политика и за актуални теми вкъщи. Дъщеря ми е запалена много по политиката, историята и геополитиката. Иска да учи политически науки или международни отношения. Обсъждаме политически партии в страната и чужбина, както и различни направления в политиката. В началото на пандемията започнахме редовно да следим международните новини, докато си бяхме вкъщи и сега редовно се случва сама да си пусне Euronews или нещо подобно.

Относно уроците - за съжаление, ако в училище не се преподава на ниво, единици могат да се справят добре без уроци. Поне при моята дъщеря две години онлайн обучение се отрази ужасно.

# 662
  • Някъде по Дунава
Здравейте , децата ви записани ли са на уроци , ще кандидатстват ли след 7-ми клас , и ако не са записани , смятате ли да ги запишете ?
Иска да кандидатства в ЕГ. Не ходи на уроци. Аз отдавна исках да я запиша на математика, но тя не иска, срамува се. Прави у нас от време на време тестове от едни сборници. По бел се справя, аз също помагам ( това е първата ми специалност, но не го преподавам). По математика ме притесняват не задачите, а времето, което няма да ѝ стигне.

# 663
Дъщеря ми се приготви за много тежки изпити сама, защото бяхме в пика на ковид и частните уроци бяха невъзможни, а училителите претоварени от цял ден онлайн обучение. В местния ежедневник имаше специална притурка с примерни тестове, които тя прави самостоятелно и това й помогна много да си организира времето и да преодолее стреса. Влезе успешно и сега е много горда.
Съветвам освен знанията, които очевидно децата ще придобият по време на подготовката, да наблегнете и на фактора стрес и бързина. Много са важни и обикновено ги неглижираме, забравяйки че са деца все още. В деня на изпита също насърчавайте защото самочувствието играе важна роля в тази ситуация и дава огромна преднина (при нас има включено и събеседване за да се определи мотивацията, незнам дали при вас го ползват също).

# 664
Здравейте.Да знаете от къде мога да си купя термометър от старите?Вчера го счупихме, а където и да питах по аптеките нямат.Моля ,ако някъде сте засичали да се продават да ми пишете.Благодаря!

# 665
  • София
Какво значи от старите? Ако визираш тези с живак, няма никъде да намериш, тъй като от 2009 г. не се произвеждат. Има подобни на тях, галиеви, и ги продават навсякъде.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 11:13 от Тонка*

# 666
Аз купих 2 от ОЛх преди няколко години. Из фейсбук групите също съм срещала обяви.

# 667
# 668
Много благодаря!Точно такъв търся!

# 669
  • гр. Пловдив
Здравейте , децата ви записани ли са на уроци , ще кандидатстват ли след 7-ми клас , и ако не са записани , смятате ли да ги запишете ?
До моята има още една година да чака, но засега е замислила за ХГ. Да, ще я записвам, където тя реши. Където реши, че ще се чувства комфортно

# 670
До моята има още една година да чака, но засега е замислила за ХГ. Да, ще я записвам, където тя реши. Където реши, че ще се чувства комфортно

Проучи сериозно относно уроците по рисуване. Ако ХГ значи художествена гимназия, разбира се.

Дъщеря ми ходи в 5ти и 6ти клас на уроци, учителката подготвя и за кандидатстване, но нивото в ниско. Преместих я, разликата е огромна.
Но аз имам възможност да преценя, защото аз самата съм завършила художествена гимназия и академия.

# 671
  • София
Алина, сподели, моля, къде си я записала, че имам един младеж, който иска да рисува, а аз нямам идея как да преценя кое е добре, кое не.

# 672
  • В царството на игрите:)
Здравейте.Да знаете от къде мога да си купя термометър от старите?Вчера го счупихме, а където и да питах по аптеките нямат.Моля ,ако някъде сте засичали да се продават да ми пишете.Благодаря!
Вкъщи ползваме само живачни. Мъжът ми ги поръчва от Алиекспрес. Слава Богу, че още ги има.

# 673
  • София
Как не ви е страх с тия силно токсични живачни термометри, не ми е ясно. След като са спрени официално от производство, има защо.
На галиевия какво му е? Едно към едно е с живачния и мери съвсем точно.

# 674
И какво му е опасното на живака зад стъкло.Аз имам един,който пазя зорко😊

Общи условия

Активация на акаунт