Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 11

• 44 141
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Лисичке, аз нямам смарт часовник, но дъщеря ми е много доволна от нейния. Носи го непрекъснато, само сменя цветовете на каишките. Не ми е минавало през ума да я следя обаче.

# 556
Да,отказах се,само телефон и пак с фемили линк-а.

# 557
Не знаех, че смарт часовниците може да се проследяват. Не са ли само тези тип myki?
Моята има смарт гривна за крачки,  пулс и е много удобно нещо.
Ако има такива с функция за следене, още по-добре, защото телефонът може да се загуби или да е захвърлен някъде. Но ако е смарт часовник, батерия трябва да издържа поне една седмица. Иначе ще е голяма занимавка да се зарежда.
Аз на телефона редовно я проследявам чрез find my device. Много по-удобно е, отколкото да звъня постоянно.
Приложението при нас все се изключваше или не работеше както трябва.

# 558
Това пиложение find my device ,трябва ли да е с включено местоположение винаги ?

# 559
Findmymobile ползвам аз, но работи много бавно.

# 560
И двете деца имат смарт часовници, доволни са. Проследяване, ако има, никога не съм ползвала.

# 561
Това пиложение find my device ,трябва ли да е с включено местоположение винаги ?
Трябва да и работи само ако детето е влязло в гугъл профила си. Също така, когато търсиш чрез тази функция, на телефона на детето се изписва, че го търсиш. Тоест ако не искаш да знае, по-добре някакъв друг метод, защото може да започне да изключва местоположението.
При фемили линк може ли да се проследява, ако местоположението не е включено?

# 562
За фемили линк май си трябва интернет да има детето,иначе не става.

# 563
  • София
Трябва да има интернет, за да работи местоположение, няма как иначе за Фемили линк.

# 564
И аз и дъщеря ми сме с Huawei band 6, супер доволни сме, особено от батерията. Няма опция за следене, но аз и не мисля да я следя.

# 565
Да, интернет със сигурност, но аз питам дали ако се изключи местоположението, може да се следи. Тази икона:
Скрит текст:

# 566
Да, интернет със сигурност, но аз питам дали ако се изключи местоположението, може да се следи. Тази икона:
Скрит текст:

Ще проверя и аз.

Ето какво си е сложила в несесера (най-отдолу има превръзки) :
Скрит текст:

# 567
  • София
Дъждец, не съм сигурна, трябва да проверя, при нея принципно е включено, довечера ще пробвам да го изключа и ще ти кажа.
Вероятно трябва да е включено.

# 568
Нашата щерка даде отпор за следенето и въобще не си и помисля да си даде телефона за проверки или за инсталиране на линкове.
 Ще съумее да премахне всякакво инсталирано нещо, преинсталира си телефона и компа постоянно, защото  говорехме с нея да даде съгласие да сложим такъв Фемилилинк и оттогава е супер внимателна да не оставя нищо никъде Simple Smile защото не иска да й се четат чатовете с приятелката й и какво й е споделяла.

Много й се отдават програмирането и кодирането (всички тези лагери по кодиране се изплатиха отвсякъде) и с баща си са голяма комбина за преинсталиране на Уиндоуси, улавяне на проследяващи софтуери и сглобяване на компове. Общо взето оказа голям отпор на това и понеже освен вкъщи и на у-ще, то другаде не ходи, няма от какво да се притесняваме засега. Разумна е в граници и няма нужда от контрол постоянно.

# 569
Горното описва типично поведение на свръхограничаван тийн.

Фемили линк децата ни имат за тяхна сигурност - самостоятелно и много активно се движат между няколко населени места и при необичайно закъснение е добре да знаем къде се намират, ако са в движение и не могат да ни отговорят на съобщенията. На 16 навършени години приключваме с това, достатъчно зрели са да носят отговорност и да се пазят. Чатове не четем и лични комуникации не следим, те го знаят и ни вярват. Ние на тях също. Технически са доста грамотни и могат да инсталират и деинсталират каквото си поискат. Средния е профил "Информатика" в гимназията и е много напред с материала, но и дума не е ставало да се крие или да заобикаля програмите за родителски контрол.
Когато на тийнейджърите им се гласува доверие и им се делегират отговорности, стават по-кооперативни и споделящи. Колкото повече ги ограничаваме, толкова по-силен отпор получаваме.

Общи условия

Активация на акаунт