Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 11

• 44 136
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мисля, че има разлика от възможностите на едно приложение до ползването им - това за всички е ясно.
Фемили линк има от времето, когато беше по-малка и не успяваше да контролира сама времето си на тел. и всякакви безсмислени приложения и игри. Настроихме /след разговор и взаимно съгласие/ някои от приложенията като Инстаграм на 20 мин. макс. на ден. Също - ограничихме времето, което прекарва дневно на тел. на приемливо и за двете страни.
Оттогава изминаха няколко години, проследяването го ползвам изкл. рядко, когато не мога да я открия по тел., а ми е спешно, тогава пускам и този силен сигнал. Въпреки че го правя рядко обаче, така съм спокойна, че при нужда ще знам къде е. Иначе принципно тя звъни, когато тръгва от вкъщи, както и когато стигне някъде.
Все още обаче има ограничения на тел., колкото и да е странно, по нейно желание. На няколко пъти сме ги махали, но след като усети, че прекалява, предлага да ги върнем, тъй като губи много време за това и не се усеща. Тоест сама си е поставила огранчения. Всъщност тя знае паролата ми за Фемили линк и във всеки един момент при нужда може да промени нещо от заложените параметри - например при нужда си увеличава времето на тел. или пък за някое от приложенията.

# 586
Аз честно казано инсталирах фемили линк заради проблемът с очите,който за съжаление се задълбочи.

# 587
И аз исках да инсталираме Фемили линк, за да ограничавам времето, което губи с телефона. А то наистина е мноооого. Но, естествено получих категоричен отпор. През ум не ми е минавало да следя детето си

# 588
За следене визирах откъм сигурност.Не да се рови в телефоните им.

# 589
И аз исках да инсталираме Фемили линк, за да ограничавам времето, което губи с телефона. А то наистина е мноооого. Но, естествено получих категоричен отпор. През ум не ми е минавало да следя детето си

Махнах лимитите като видях че се “озверява” - чакат се въпросните 2 часа като единственото време на света в което се играе, нищо друго не се прави тогава и се изпада в паника, когато приложението почва да пуска нотификации .. остават 15 мин, … остават 5 мин . Оставила съм само ограничение - време за “лягане” - 20:00 , таблета спира тогава и до заспиване се четат книги гледат се филми квото иска. Разбрахме се че ограничения няма да има докато има резултати в училище. Статусът в момента : след близо година цъкане в тик тока и качвсне на гача видеа ги изтри всичките е на път да затвори и профила си, продължава да едитва видеа и ще гледам да я запиша на школа за дижитал арт ако намеря. Училището яко ги гърчат, та време не остава - 5 клас е в момента.

# 590
  • София
А имаш ли представа колко точно е - интересно ми е, какво е много? Защото критериите са различни. За мен всичко над 1-2 часа е много, особено в учебно време, когато са толкова заети, но за някои хора може и 8 ч. да са нормални...така се оказа с познато дете, когато родителите му инсталираха Фемили линк. Чудех се кога учи това дете и кога ходи на училище, дали отваря книга например, дали гледа филм, вижда ли се с приятели /наживо/. Да уточня, понеже с Фемили линк се вижда - около 4-5 часа от това време беше прекарано в Инстаграм...

# 591
..
Мис, както писах вече, у нас за проследяване ползваме findmymobile. Дъщеря ми е на 12.
Oсвен това, тъй като си много умна, образована, начетена, отделно от самостоятелността и отговорността ти от ранна възраст (прости ми ако пропускам някое от любимите ти качества, но темата не е само за теб и твоя опит), очаквам да правиш ясна разлика между това нещо да може да се прави и това да го правиш. Толкова.
Темата не е ли за споделяне на опит или трябва да е само одобрение на написаното от друг?

Самият факт, че го има това следене е вид недоверие и нашето момиче явно реагира на това. Ние й вярваме на нея, но на другите около нея -не толкова много. При ходене някъде ми текства дали може да иде и я питам кой ще е там, докога ще е там и дотам. Ако не се върне в уреченото време й звъннвам и я питам къде е.

Просто споделям защо нямаме никакви аппове и защо възпитаваме с разговори и съгласия, а не с налагане и наказания само.

# 592
За съжаление повече от 2 часа дневно е на телефона. Преди седмица, докато е била в училище.....1.45 ч. Гледала си не знам какво по рисуване, за да го прерисува Thinking Като се прибере от училище пак е на телефона, така си почива преди да започне с домашните...
Ужасно много време губи.

# 593
някои от коментарите са пълен абсурд. Качвам се в градския транспорт и виждам момичета, още деца на около 12-13 години, "намазани" с полуразголени дрехи, големи маникюри и прически в стил "аз съм бъдеща магистралка". Извинявайте, но това са деца, няма значение какво искат и дали ние живеем в "каменната ера", те са деца и има неща, които са неуместни. Можем да ги уважаваме, да не ги обиждаме, да говорим с тях на различни теми, да им казваме редовно "обичам те, " да не ги сравняваме с другите деца, да подкрепяме мечтите им и да не ги смачкваме, НО, това не означава да им позволяваме всичко - пии, ходи на училище като магистралка и то още на 12-13 години, излизай с момчета, спи с тях дори, това следващата стъпка ли е от нашето уж толеранто държание....Затова сега децата са такива, ние се правим че това са нормални неща, а не са. Това че има такива, не означава че е нормално за тази възраст.

# 594
  • В царството на игрите:)
някои от коментарите са пълен абсурд. Качвам се в градския транспорт и виждам момичета, още деца на около 12-13 години, "намазани" с полуразголени дрехи, големи маникюри и прически в стил "аз съм бъдеща магистралка". Извинявайте, но това са деца, няма значение какво искат и дали ние живеем в "каменната ера", те са деца и има неща, които са неуместни. Можем да ги уважаваме, да не ги обиждаме, да говорим с тях на различни теми, да им казваме редовно "обичам те, " да не ги сравняваме с другите деца, да подкрепяме мечтите им и да не ги смачкваме, НО, това не означава да им позволяваме всичко - пии, ходи на училище като магистралка и то още на 12-13 години, излизай с момчета, спи с тях дори....Затова сега децата са такива, ние се правим че това са нормални неща, а не са. Това че има такива, не означава че е нормално за тази възраст.
Много точно... Hands Plus1

# 595
Да, някои от коментарите са пълен абсурд - думи като "магистралка" в речника (надявам се коментиралата по-горе да не е родител), нездрави илюзии, че 13-14-годишни тийнейджъри ще ползват интернет 1-2 часа на ден (при положение, че родителите са онлайн 14-16 часа), следене на всяка стъпка и т.н.
Но пък това разнообразие прави форума толкова интересен и поучителен.

# 596
Да, някои от коментарите са пълен абсурд - думи като "магистралка" в речника (надявам се коментиралата по-горе да не е родител), нездрави илюзии, че 13-14-годишни тийнейджъри ще ползват интернет 1-2 часа на ден (при положение, че родителите са онлайн 14-16 часа), следене на всяка стъпка и т.н.
Но пък това разнообразие прави форума толкова интересен и поучителен.
не думата магистралка е обидна, а деца които се обличат така, държат се така, псуват, и т.н., но това е лично мнение. Не съм казала да не ползват интернет, изобщо не съм го споменавала, нито пък да ги следим.
Но, трябва да има граници на НАШАТА толерантност.

# 597
Chrissy,
значи интересите на 40-годишните може да се въртят само около гримове и филъри и това е ОК, но ако 14-годишните се интересуват от гримове, това граничи с проституцията? кАжи честно!

За интернет други постове бяха, аз обобщих само Simple Smile

# 598
Chrissy,
значи интересите на 40-годишните може да се въртят само около гримове и филъри и това е ОК, но ако 14-годишните се интересуват от гримове, това граничи с проституцията? кАжи честно!

За интернет други постове бяха, аз обобщих само Simple Smile
[/quote
да, мисля че, е нормално на 40 години да мислим за филъри, но не мисля че на 12 години е нормално да мисли за козметични процедури] или да ги прави и мисля че училището не е място за ходене в неподходящ вид - тежък грим, разголени дрехи ,маникюри и т.н. на възраст под 16

# 599
Е, аз пък мисля, че твърде много се вживявате в ролята на морална полиция. Следващата стъпка е да кажете за изнасилената "ама тя си е виновна, щото беше с червило и къса пола".
Пфу!

Общи условия

Активация на акаунт