Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 495
  • 551
  •   1
Отговори
# 150
Моят болничен е с ден преди термина.

# 151
  • София
Моят също е ден преди термина.

# 152
Моят е объркан и е с 10 дни преди термина Unamused Май от болницата оправят тези неща.

# 153
  • Варна
Добре дошъл в света на Борис, да е жив, здрав и щастлив винаги!

Аз гледах лекциите на училище мама но Елена Василева вчера и днес имаше и съм много доволна.
Тя ме успокои, че щом съм раждала 2 пъти сега спокойно мога да роди седалищно.
Не знам как лекар може да обезкуражава така. Това,че не можеш да напъваш добре ми се струва абсурдна причина за секцио. Разбира се,че можеш, на сухо как да го правиш правилно?
Има доста хора с термин 16-ти като мен, да видим на големите празници кои бебоци ще се появят. Този карпален тунел  много ме мъчи вече, не мога да си ползвам ръцете.

# 154
dori_ta Честита рожба! 😊 Бъдете здрави и много щастливи! 🥰 На теб бързо възстановяване!

Моят болничен също е ден преди термина. Днес бях на преглед при израждащия доктор. Според него до края на седмицата ще родя, понеже главата на бебка е на много ниско. Не мога да ви опиша колко съм развълнувана и напрегната. 😁

# 155
Стискам палци на всички, на които им предстои раждане.
Благодаря за съветите за асоциацията за подкрепа на кърменето. Жалко е че в моя град няма консултант,  но ще ги попитам, че вече имам разранена зърно.
За болничния знам, че  е до деня преди термин. Аз така и не го ползвах. Сега чакам този от болницата ,и ще ви кажа какво са писали.

# 156
dori_ta, Браво голям мъж си родила!!! Борис, да е здрав и много щастлив 🍀🍀🍀 А на теб бързо възстановяване.   За сега води класацията за най- голямо бебе 😊

# 157
Dandelion благодаря за съвета .
Днес бях при личната и каза поне че гърдите ми са чисти че бях се притеснила че взех да кашлям и ми изписаха N-ti-tuss  и спрей за носа а с  АГ  като се чух каза чайове повече течности и тонзилотрен и инфлуцид и да си пусна тест за  ковид че този новия щамп бил с такива симптоми.  Ще ме побърка това гърло хем сърби хем боли даже и като дишам.Правя гаргара със сол и сода облекчи за 15 мин и пак наново даже сега го натрих  със сода /отвратително щях да  повърна за малко, вчера поне малко ми помогна  содата / хапвам и мед  но този път явно  нищо не иска  да ми помогне .
Сутринта ще пускам теста  стискайте палци да е отрицателен че незнам кво ще правя иначе.
На 11 съм на преглед да видим юнака ама незнам  да не стане да родя по рано макар че АГ ми каза на последния преглед че нямало да е но от вчера почна да ме наболява  и да става твърд корема на моменти .
Моят 45 дневен болничен е с 3 дена по късна дата  пуснат защото да не преправят предния болничен че е от друго място взиман. Термина ми е на 31.01 а на болничния лист пише 03.02 ден .

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 04:02 от Eli 90

# 158
Честити рожби на всички, много да са здрави!
Тинки, те така или иначе не правят консултации по домовете заради обстановката, само по телефон в момента, но пак ще са от помощ.
Това с напъването на сухо и преди дори да си 37ма честно си ми звучи страшно, аз не бих се и съгласила. Ако те притеснява гледай клипчета за правилно дишане, има в ютуб на Елена Василева(и не само де) и си тренирай, ама чак напън не мисля, че има как да тренираш, а не разбирам и защо се очаква.
Аз последната седмица вместо да се движа съм станала едно цяло с дивана, кръст и гръб много ме болят и коремът ми тежи все едно ще се изсипе като се изправя. Никакво движение нямам и знам, че не е хубаво, но пусто се чувствам като морж и не мога да се наканя да ида и на кратка разходка Disappointed

# 159
Аз направо бих сменила лекар, който е готов да ме среже, защото според него не мога да напъвам 😂 То даже би било странно да можеш на тези сухи тренировки. След като вече родих, не мисля, че човек може да го “изтренира” това. Даже и дишането отива подяволите. Само че като усетиш бебето как напира да излиза, тялото ти съвсем естествено се опитва са го изкара и ти помага да напъваш правилно! Чак толкова абсурдна причина за секцио, до сега не бях чувала. Принципно измислят нещо по-оригинално - тесен таз, голямо бебе а у.

# 160
Момичета, случайно някоя да има останала кутия клексан 0,4 (в София)? Изчерпан е в България и се очаква доставка ворник-сряда, което на мен ми е на ръба и започвам лееееко да изпадам в паника....

# 161
Момичета, случайно някоя да има останала кутия клексан 0,4 (в София)? Изчерпан е в България и се очаква доставка ворник-сряда, което на мен ми е на ръба и започвам лееееко да изпадам в паника....
Потърси из фейсбук групите според мен ще намериш по-лесно, но там го пиши примерно клекс@н, защото много групи се оплакаха, че имат предупреждения от фейсбук 🤗 надявам се да намериш 🤗

# 162
  • Пловдив
Eli 90, как мина теста? Каквото и да е ,ти пожелавам бързо да минава! Не се протеснявай до раждането ще си пушка, имаш още много време. Как е днес гърлото ти? Питай за тантум верде за пръскане, облекчава.

Dreaming_girl, звънни в аптеката на Щерев или Надежда , там има вероятност да има нещо останало.

_didi_, как е твоето момче днес?

Tinki, мажи се с кремче за зърна Lansinoh ,мисля че беше. Скъпо е ,но е много хубаво. Показаха ли ти в болницата как да държиш бебето и как се кърми?

Моят болничен е един ден след термин. Нещо снощи се филмирах , от няколко дена като легна,започват много да ме сърбят ходилата и като прочетох в нета, какво може да е днес набързо отидох да пусна едни изследвания, че де ошашках и още чакам да излезнат. Поне хемоглобина малко се е вдигнал. Нещо не намирам сили за нищо. Изморено ми е , а имам сумати задачи, но днес мисля да си почина колкото мога , а утре ще върша нещата.

# 163
Как сте днес?

Аз досега стягах багажа за изписването. Grinning Приготвих бебешките дрешки, дрехи за мен, одеяло, направих списък мъжът ми какво още трябва да сложи и установих, че ботите, с които искам да съм, трябва да отидат първо на обущар. #firstworldproblems

Снощи изпаднах в някаква зверска истерия, рев с глас и направо въздух не можех да си поема. Много ми тежи тая работа със секциото, мозъкът ми на практичен човек осъзнава колко е тъпо, обаче там някъде по-дълбоко сърцето ми се къса и се самообвинявам ужасно много. Хич не помагат някакви успокоения, последвани от коментари "ама еди-кой-си успя нормално/добре, че не си стигнала до секцио". Направо усещам как летя стремглаво по надолу по една спирала и страх какво е следващото нещо, което ще се обърка. Надявам се искрено, че като си видя детето, тия мисли ще се преобразуват в радост, че вече е тук и ни предстоят много мигове заедно, обаче се познавам и не съм сигурна, че така ще стане. Страхувам се да не потъна точно когато вече ще има някой на света, който наистина да се нуждае от мен.

Та, след като се изповядах, отивам да сгъвам пране, после на разходка и при обущаря, че да не излагам детето с изтъркани капачки на токчетата. Grinning

Ще обновя довечера първа страница с новите бебчета.

# 164
Welt, детето като се появи знаеш ли колко ще го интересува нормално или секцио е излязло? Ще му трябва майчинс прегръдка на жена в кондиция, не си съсипвай психиката с неща, които не можеш да промениш още от сега. За какво се обвиняваш, че се е врътнало с дупето напред ли? Ти каква вина имаш? Кофти се чувстваш, защото искаш най-доброто за детето, евала, но то не се свършва с това как е излязло от теб, най-доброто е да не се тормозиш и да си запазиш психиката, всичко останало зависещо от тебсъм сигурна, че ще направиш. Пращам ти една прегръдка..

Общи условия

Активация на акаунт