Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 009
  • 934
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, пила ли е някоя от вас Корникер (нипедифин) с цел отпускане на мускулите на матката и избягване на контракциите?
В 31 седм съм и ми го изписаха. Със съвдем невисоко кръвно съм и се притеснявам да го пия - на 8 часа по 1 таблетка.
Аз съм пила Коринфар , около 2 месеца го пих , защото магнезия не ми действаше вече.
После и той взе да не действа и ме закачиха на банки Гинипрал.

# 631
  • София
На мен в прав текст майка на други близнаци ми каза, че с лятната количка (в техния случай беше макларън) и до магазина не става да отидеш. Става само ако отидеш в някой лъскав град да се разходиш по централния площад.

В нашия случай количката е 15-16 кила, бебетата в момента са около 25. Като закача играчки, дрехи и пазара на връщане от разходка, сигурно докарвам 50-55 кила общ товар. И това всичко ако трябва да мине с някви мижави гуми и клатещо се шаси, означава да вдигам и крепя тия 50 кила на всяка дупка или неравности, а на дребните да им изпадат зъбите.

Здравейте отново! Имам питане относно количките за близнаци. Насочили сме се към такава, която е 3в1 https://-spam217-/mikado-duet-lux-3v1-detcka-kolichka-za-bliznaci

Имам доста приятелки с едно детенце, които ме съветват да си купя лятна количка отделно, били по-компактни и по-леки. Обаче предпочитам да се допитам до вас, тъй като съм сигурна,че ще ми дадете най-адекватен съвет.

# 632
Ей, сън не ме лови. Бяхме решили да вземем количката и кошниците за кола на юнската намаление. Виждаше ми се толкова далече, а ето го след 2 седмици. Колко изчетох покрай тези 2 неща, наистина си трябва висше образование. Ето, на какво се спрях, пък да видим дали това ще остане до след 2 седмици.
Количка https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226
Адаптори към нея за кошниците за кола https://www.roshko.bg/mountain-buggy-adaptor-za-kolichka-duet-za … t-maxi-cosi-cybex
Кошниците се чудя между тези двете https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-m-i-size-2021
и https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-5-2020

# 633
Ние сме с Peg perego aria от ден 1. Води се лятна, тежи по-малко от 10 кг. Разгъва се с 1 ръка и се сгъва като книга. Изключително маневрена, пътували сме с нея в самолет и къде ли не. Може би е за деца след 6 мес., тъй като не е с кош за новородено, но моите бебета са зимни и още от началото са в нея. Просто свалях облегалката до края, овивах ги в одяло, слагах и чувалчета на количката. Тази количка е различна от всички други, че е дълбока със страни, така че децата не са като на тепсия, а си имат страници, все едно с в столчета с подлакътници, така че колкото и да се въртят, няма опасност. Другото което е, че не е чак толкова тясна, а моите деца са едрички. Не се налага да се купуват зимни чували. Тези на количката се поставят по начин да не стесняват пространството, а да пазят от кръста надолу краката. Голям минус е при други колички зимата, когато децата са навлечени много и ги пъхнете в чувал до врата, просто не се събират в количката. При peg perego такъв проблем няма. Не сме купували, защото не се е налагало, нито кошове за новородени, нито чували, нито портове, адаптори и т.н.   Купихме си отделно кошчета за кола. В началото до 1 година обикновенни за х 50 лв.  на лорели, после взехме по скъпи с изофикс за по голяма възраст. Комарник и дъждобран купих пак на лорели за х 20 тина лева. Изобщо много съм доволна, удобна ми е, не сменям зимни летни колички, кошове и каквото и да било. Недостатък е че не влиза в асансьор (нашия е от най малките), но тъй като живея в панелен блок и има стълби на 1 етаж до асансьора, просто ще е невъзможно да свалям разгъната количка натоварена с 2 деца и багаж. Не съм слабичка, но не съм и Здравка Желязкова.. Държа я в багажника на колата и свалям само децата. Въпреки този недостатък препоръчвам я с 2 ръце. И не на последно място и много е важно, ме цената й е супер.

# 634
Както и преди съм казвала, аз съм с 2 ръце за Бъгито. Не съм бутала друга количка за близнаци, за да направя сравнение, но пък постоянно виждам майки в магазините или при педиатъра, които се чудят от къде да заобиколят, че да могат да минат с количката.

# 635
  • Sofia
Момичета, пила ли е някоя от вас Корникер (нипедифин) с цел отпускане на мускулите на матката и избягване на контракциите?
В 31 седм съм и ми го изписаха. Със съвдем невисоко кръвно съм и се притеснявам да го пия - на 8 часа по 1 таблетка.
Аз съм пила Коринфар , около 2 месеца го пих , защото магнезия не ми действаше вече.

В каква доза сте го пили, помните ли?
Чета в листовката, че максимума е по 1  таблетка пред 12 часа, а на.мен ми е изписано по 1 табл. през 8 часа и нещо съвсем ме дострашава да го запопна, но явно трябва.

# 636
Ей, сън не ме лови. Бяхме решили да вземем количката и кошниците за кола на юнската намаление. Виждаше ми се толкова далече, а ето го след 2 седмици. Колко изчетох покрай тези 2 неща, наистина си трябва висше образование. Ето, на какво се спрях, пък да видим дали това ще остане до след 2 седмици.
Количка https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226
Адаптори към нея за кошниците за кола https://www.roshko.bg/mountain-buggy-adaptor-za-kolichka-duet-za … t-maxi-cosi-cybex
Кошниците се чудя между тези двете https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-m-i-size-2021
и https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-5-2020
И ние на този вариант се спряхме. Количката вече взехме от олх, останаха столчетата. Избрали сме си maxi cosi, на баткото първото столче беше такова и останахме доволни

# 637
Преди големите намаления си търся и видеобебефон. От известно време се чудя, как се наблюдават 2 бебета с 1 камера. Мислех си, че камерата трябва да се върти, като засече движение, но днес попаднах на този модел с две камери. Как мислите, дали е удачен?
https://www.baby.bg/product/video-bebefon-s-2-kameri-motorola-vm35-2-connect/

# 638
  • София
Ние сме с предишен модел на същия бебефон. Но имаме два, защото бебетата спят в отделни стаи. Могат да се подключат две камери към 1 майка, но трябва да сменяш коя камера гледаш през менюто, което е бавно и отнема време. С двете майки ги виждаш веднага, даже и ако е изгасен дисплея има индикатори за движение. Нашите камери се управляват от майката. Издават едно специфично бръмчене, когато се въртят, така че бебетата ги чуват. Не е необходимо да се върти камерата в реално време при шум, то бебето си има креватче, настройваш го и после гледаш когато трябва.

# 639
Ние имаме камера, вързана през Wi-Fi. Има звук, върти се, може да се зуумва. Недостатък е, че се гледа на телефона, но аз имам един стар, който ползвам само за камерата.

# 640
Ние си взехме от амазон бебефон с 2 камери. Страшно удобен ни е, особено като започнаха да спят в отделни легла.

# 641
Скрит текст:

Качих 16 кг, махнаха се почти веднага. Всички се фиксираме върху килограми, но по-важно е после да се краде време за нас, самото раждане променя фигурата.
Доктора след секциото като мина ми препоръча колан и да почвам с упражненията при усещане, че съм готова. Трудното е сега между задълженията да си налагам физическа активност за възстановяване на тонус и фигура.

Какви упражнения ви препоръча?
Мисля си да започна с лицеви опори. Те много добре стягат цялото тяло. Коремни преси няма да правя, защото май има диастаза, а при нея не е препоръчително.

Мацинка, не сме коментирали конкретни упражнения. Аз  коремни преси не харесвам и не ги правех и преди.
За сега съм включила - планк колкото мога да задържа
- коремни преси тип усуквания, ръце поставени на тила
- ножица
- тип плуване, което укрепва гърба  и корема
- упражнения за седалище и бедра, които укрепват и корем

Аз съм в нов филм последните дни. Заведохме децата на педиатър по друг повод, разтегнаха ги, прегледаха на ехограф и..... при едното видяха, че единия бъбрек е по-малък от другия. Казаха ми, че до шести месец нищо не може да се прогнозира, само евентуално ако детето вдигне температура да се пуснат изследвания да не би да е инфекция.
Общо взето при докторите кой каквото си практикува се придържа....
На феталните всичко беше в норма и точно в седмиците 20+, когато се гледат подробно бъбреци, мненията се припокриват с двама доктори, не съм имала проблем с околоплодни води.

Четох какви ли не неща....
Обадих се да помоля за координати на д-р Стратиева предвид, че е доста вглъбена и натоварена се държи доста сериозно и дистанцирано. Чудех се дали ще се съгласи да прегледа детето преди да се впускам по разни доктори, веднага се съгласи и каза да идваме при идването и в Пловдив, в никакъв случай да не чакаме още 3 месеца
Надявам се да получа яснота и насоки.
Иначе детето няма оплаквания, сприхаво си е по характер.

# 642
За измерването на бъбреците мисля, че самото измерване е трудно. При нас бая време се мъчи лекарят, въртя детето настрани, докато успее. При прегледа на 6м и при двете имаше разминавания и завъртане, а на следващия преглед на годинка всичко беше наред. Стискам палци и при вас всичко да е наред.

# 643

В каква доза сте го пили, помните ли?
Чета в листовката, че максимума е по 1  таблетка пред 12 часа, а на.мен ми е изписано по 1 табл. през 8 часа и нещо съвсем ме дострашава да го запопна, но явно трябва.
Мисля , ме го пиех сутрин и вечер , Тоедт да някъде на 8 часа

# 644
Здравейте момичета! Бременна съм в 10 седмица с близнаци. Имам няколко въпроса.  Докторката ми каза, че биохимичен скрининг на близнаци не се прави, имало само една болница в София, където правили такъв, ако искам да отида там (струвало около 50 лв.) или да си направя неинвазивен генетичен тест, които струва 1200 лв. Честно да ви кажа, това за мен са много пари. Чета ви и виждам, че вие сте правили Биохимичен скриниг. Може ли да ми кажете къде. И другия ми въпрос е свързан с Женската консултация. Трябва да се запиша за ЖК, но лекаря ми не работи със здравна каса. Може ли този доктор да ми издава болнични или не? Вашите работят ли със здравна каса, плащате ли си прегледите и изследванията, които правите? От клиниката ми казаха, че ако съм по здравна каса трябва да платя една първоначална вноска от 335 лв. И после още около 200 лв., а ако не съм по здравна каса първоначалната вноска е около 450 лв. И после още около 300, но не разбрах прегледите плащат ли се. Малко дълго стана, извинявайте за което.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 13:57 от Лина12345

Общи условия

Активация на акаунт