Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 008
  • 934
  •   1
Отговори
# 645
Трябва да проверите с клиниката какво включва този пакет за проследяване. Обикновено се доплащат отделно феталните морфологии и някакви допълнителни изследвания.
Биохимичен скриниг правих в МБАЛ Надежда

# 646
Лина12345, добре дошла!
И аз имах спорове с АГ-тата, но клиниката ми по ин витро държеше да и пратя БХС .
Аз съм от Варна и не знам до колко ще съм ти полезна.
БХС е безплатен нека момичета от София се включат и да те насочат.

Тук във Варна намерих ( в генетичната лаборатория на  Св. Марина, ако ви интересува ще потърся телефони за да ги попитате дали знаят в София може ли да бъде направен теста ) на инвазивен тест за 99 долара, плаща се в сайта и в болницата 100лв мисля, че беше максимум 150лв ... забравих вече. Simple Smile
Tова е сайта https://www.invitae.com/en/pregnancy/non-invasive-prenatal-screen
Всъщност направо ви слагам сайта с телефоните на лабораторията
https://www.svetamarina.com/index.php?go=c&id=8
Изследват се 3 показателя само при близнаци ( Даун, Едуардс и Патау), пол не могат да кажат, но могат да ви кажат дали се засича Y  хромозома което ще значи, че или едното или и двете бебчета са момчета.

Аз се записах и по ЗК и на частно да се следя заради болничният.

А вече какво включва пакета на вашата клиника трябва да се поинтересувате и да видите дали ви е изгодно.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 14:14 от Joy Joy

# 647
Здравей! Аз се следя в МБАЛ Надежда, не по здравна каса, то там май няма. Платила съм си основен пакет за проследяване на бременност, като феталните морфологии и разни допълнителни изследвания, които не са включени в пакета, си ги плащам. Болничните също ми ги издават от там, като за всеки болничен се плаща 40 лв. за ЛКК и преди това се прави преглед. Естествено можеш да си избереш да се следиш по лекар по ЗК, там ще плащаш предполагам доста по-малко.
БХС също си го правих там - ултразвук като ранна фетална + кръвно изследване. Не си спомням вече колко струваше, но беше над 100 лв. ФМ за близнаци са по 180 лв. Лека бременност!

Здравейте момичета! Бременна съм в 10 седмица с близнаци. Имам няколко въпроса.  Докторката ми каза, че биохимичен скрининг на близнаци не се прави, имало само една болница в София, където правили такъв, ако искам да отида там (струвало около 50 лв.) или да си направя неинвазивен генетичен тест, които струва 1200 лв. Честно да ви кажа, това за мен са много пари. Чета ви и виждам, че вие сте правили Биохимичен скриниг. Може ли да ми кажете къде. И другия ми въпрос е свързан с Женската консултация. Трябва да се запиша за ЖК, но лекаря ми не работи със здравна каса. Може ли този доктор да ми издава болнични или не? Вашите работят ли със здравна каса, плащате ли си прегледите и изследванията, които правите? От клиниката ми казаха, че ако съм по здравна каса трябва да платя една първоначална вноска от 335 лв. И после още около 200 лв., а ако не съм по здравна каса първоначалната вноска е около 450 лв. И после още около 300, но не разбрах прегледите плащат ли се. Малко дълго стана, извинявайте за което.

# 648
  • София
По ЗК ти се полагат 2-3 прегледа и малко изследвания - два пъти кръв и урина, серология и микробиология май беше. Всичко останало се плаща. Така че си намери добър проследяващ, по възможност фетален или рискова бременност, защото бременността с близнаци има повече особености. БХС на близнаци се прави, не могат да направят само скрининг за прееклампсия. Дори прегледът съпътстващ БХС е по-важен от самото изследване, и трябва да се направи от фетален АГ, защото ако се види проблем се вижда и при кое бебе е. Пренаталните тестове обикновено ги препоръчват АГ, които или не са достатъчно компетентни, или взимат процент от това че са те пратили на пренатален тест. И още, самия тест засяга макс 3 синдрома, и не казва при кое бебе е.

За София освен надежда или Щерев, можеш да отидеш на БХС в Оскар клиник, Фемина, Марковс - те са специализирани за ФМ.

За издаване на болничен - първият за 15 дни ти е безплатен, оттам нататък следващите са за по 30 дни и се издават от ЛКК, което или се плаща, или трябва да влезеш в болница за 3 дни. 45-дневният преди термин също ти е безплатен.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 14:34 от delisardeli

# 649
Благодаря ви момичета! Simple Smile

# 650
Привет,
След много мислене, днес купихме количката.
https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226
Имам едно питане - искам да взема слънчобран/ комарника, тъй като бебките ще се родят края на юли месец, но цената е непосилна, към 180лв. Дори и със днешните намаления ми е много скъпо - 150лв. Вие, как решихте този проблем и някой продава ли своето решение?

# 651
В хиполенд има универсален дъждобран за колички, става за бъгито. За предпазване от насекоми взехме мрежа за кошче, която горе долу става за количката.

# 652
Хубав е оригиналния комарник,  но може да се вземе друга мрежа. Моя мъж като ми каза колко е платил за комарник, направо му казах да отказва  дъждобрана, че се беше залетял и за него.
Проверете какво има в  ДМ  от тези асексоари

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 07:27 от Щефи

# 653
Лина12345 честито за бебчетата, с пожелание за безпроблемна бременност и пухкав финал!
Ако си избереш да се следиш по ЗК трябва да проучиш добре следващия, дали не е алчен за пари, защото ти се полагат за цялата бременност само  три ехографа и няколко стандарти изследвания. Много момичета от Варна се оплакват, че и тоновете си заплащат между 20/40 лв., което не е малко. И аз като си дръпнах черта, то ми излиза по изгодно да се следя на частно с пакет и не си плащам болничния. Горе долу през месец ми пускат изследвания.
За скрининга и моят АГ ми каза, че не се прави при близнаци. И като се четох, то е статистика, а не изследвания като пренаталният тест. Важни са и феталните морфологии, тях не ги пропускай. Понеже през месец ми пускат изследвания, си пускам допълнителни, за мое успокоение и после му пращам на следващия ми. Blush Много е важно да имаш зелена светлина, при необходимост да го търсиш, защото не всички са съгласни.

# 654
Моля ви, момичета, БХС се състои от кръвни изследвания и ехографските преглед. Да, накрая всички цифри се вкарват в системата и е статистика, но ехографския преглед е обстоен и изключително важен, защото при евентуални проблеми е важно да се видят рано. Не искам да ви плаша, но това че статистиката не била вярна за близнаци (не съм много сигурна, че е така, май само за прееклампсията не беше точно) не означава да пропуснете ехографския преглед. Също толкова важно е колкото феталните морфологии.
Ако има несъгласни мога и пример от живия живот да дам, но не мисля, че е подходящ за бременни жени.

# 655
И моето мнение е да не пропуска БХС. Ако има съмнителен резултат, чак тогава да се прави ДНК тест.
Не съм купувала оригинален комарник за Бъгито, с универсален сме, но със сянката имам проблем, сенниците на Бъгито са малки.

# 656
  • София
Сенник за двойна количка може да се вземе от олх, нов, универсален, за около 25 лв.

Дъждобран също ползвам универсален, за 10-15 лв от произволен бебешки сайт.

Повтарям - статистика за БХС за близнаци има поне от 7-8 години. Формулата за прееклампсия само не работи за многоплодна бременност, но тя е част от комбинирания БХС. Ехографският преглед при БХС и ФМ са изключително важни. Аз лично ходих на две места за БХС при добри фетални специалисти именно заради ехографския преглед. Пренатален тест не съм пускала.

# 657
Привет,
След много мислене, днес купихме количката.
https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226
Имам едно питане - искам да взема слънчобран/ комарника, тъй като бебките ще се родят края на юли месец, но цената е непосилна, към 180лв. Дори и със днешните намаления ми е много скъпо - 150лв. Вие, как решихте този проблем и някой продава ли своето решение?
Здравей аз продавам сет за количка.

# 658
Да питам мамите с порастнали близнаци дали сте ползвали триколка? Аз ги харесвам, но едното дете е зад другото, а при нас е голямо съревнование и не знам  дали ще искат да се возят.

# 659
Ние ползваме, но се счупи. Моите много я обичат. Някак сами се наместиха кой отпред и кой отзад. Понякога обаче това което е обичайно отзад иска да седне отпред и тогава настава малък ужас. Разменям ги, но не се разминавам без ревове и истерии. На мен обаче ми в трудно маневрена и трудно се слиза и качват тротоари.

Общи условия

Активация на акаунт