Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 342
  • 934
  •   1
Отговори
# 705
Мен никой не ме е карал да будя деца посреднощ за ядене. Моите сами се будят за мляко и ако  се забавя 1-2 мин., вдигат целия блок посреднощ. Понякога съм се плашила съседите, да не ми извикат социалните... Вече са 2,5г. и още се будят за мляко посреднощ, докога незнам. Така че внимавайте с тези нощни хранения насила. Коремчето наистина има нужда от почивка и ако детето наддава добре и се храни нормално, оставете го да си спинка, когато му се спи. Просто се водете по децата. Както са писали по горе, не всеки съвет е приложим за всяко дете.

# 706
И аз се плаша кога ще дойдат социални в нас ....
Виковете , крясъците, смеха и плача са по 24 часа . Денят ми е толкова пъстър , че няма как да се опише с думи. Всеки ден в мен е експлозия от емоции - важното е, че ме карат и да се гордея с тях . Изключително диви и своенравни деца са ...ние им позволихме това и донякъде не съжалявам.
Доносени са - не съм ги будила , те сами ставаха . Хранеха се между 2,5-4 часа интервал . В горещите през деня пиеха повечко вода, вечер наваксваха с млякото. На 3,5 години са и все още пият АМ на поискване, единият яде и всичко което види , другият е с по-големи претенции. Водете се по децата си , те не идват с стандартни инструкции за употреба 🤫☕

# 707
Аз и преди съм писала.Близначките са родени доносени с разлика в теглото от 20 грама.Едната беше 2800 гр, другата 2780 гр.От раждането си а на кърма, тръгна ми кърмата и ги хранех.И ако едната, тази с по-малкото тегло беше лакома, будеше се на 3 часа и ядеше и качваше нормално, то другата, не се будеше, не ядеше качествено, не сучеше добре.Започна да залинява и не качваше тегло, това в рамките на седмица от изписването.Минахме на АМ, за да започне да качва, но тя го плюеше.Беше изключително голяма борба с нея докато започне да яде, после да качва, да заякне.Будех я в един период на час и половина, за да яде и да качва, защото в присъница ядеше и не плюеше млякото.Първите три месеца беше миене на шишета, заради нея, цедене, заради нея и не спане.В един момент успях да мина на 4 хранения на кърма и 2 на АМ, в последствие и тези на АМ сама ги махна.
Та като ми кажат, малко беше не се буди, се сещам за нея и на какво приличаше първия месец.Скелет-бебе, ужас!

# 708
  • София
Нашите са недоносени, родени в 33гс, 2220 и 1900. В началото цедях и носех кърма в кувьозите, като станаха на 3 седмици се оказа че кърмата не ми стига, не наддаваха достатъчно, и почнахме успоредно АМ. Плюеха и повръщаха, докато уцелим правилното  мляко. Нощем ги будех на 4ч от самото начало, през деня на 3ч. Устите им бяха толкова малки, че не можеха да захапят добре гърдата. Засукаха на около месец и половина, но голямата не харесваше, че млякото не тече както е свикнала, и си търсеше шишето. На около 3-4 месеца минахме нощното на поискване. Голямата спеше непробудно от 12 до към 7. Малката се будеше поне веднъж през това време и заспиваше на гърда. Към 5м вече съвсем ми спря кърмата, та минахме само на АМ - оказа се че малката повече е спала на гърдата, отколкото да яде, защото почна да наддава по-добре и да се буди по-рядко.

Сега са почти на 1г9м. Все още имат нощно хранене, на поискване. Понякога не се събуждат изобщо, понякога се будят по 2-3 пъти на нощ, особено като ги мъчат зъби. Буденето не е в конкретен час, така че не мисля че е остатък от нощното хранене като бебе, което винаги е било в 4ч. Преди 2м минахме напълно на прясно мляко, нощем даже им го даваме студено (на стайна температура), така че рядко вече ставам да "правя" мляко. През деня мляко не пият, само вечер преди лягане и нощем.

Навън ги водя най-често сама, гледам да сме или на затворена площадка, че ми е по-спокойно. В парка като почнат да бягат в различни посоки, ми се обръща сърцето всеки път. Но досега винаги някоя позната мама ми помага или с някое от бебетата, или с количката. Случвало се е на няколко пъти да ги разнасям като чували за дрехите, или с едната под мишница да гоня другата. Взели сме им раници с родителски контрол, та ги учим да ходят с тях в желана от нас посока.

# 709
Дели, чудесни мерки 😍 Нашите се родиха със същите, но в почти 37. Знаех, че вървят по-малки, но н не искаха да качват повече, затова ги извадиха.
Ще кажеш ли после как върви с раничките? Решили сме и ние да вземем.
Не ме анатемосвайте, но ги записахме на ясла, ще тръгнат когато проходят. Знам, че са малки, но трябва да се върна на работа. Имам много коректни работодатели и го обещах още преди да забременея... Та въпросът е дали някой е давал толкова малки близнаци и дали са се адаптирали добре. Проучихме много добре къде ги записваме и при коя госпожа. Страхотна е и много се надявам да няма проблеми.

# 710
Няма да съжалявате за раниците . Аз използвам little Life, повода е 60 см , хем имат свобода , хем ги контролираш . Спокойно можеш и да ги вдигнеш с повода ако се налага - по 17 кила са и съм нямала проблем, много е здрав . Другото хубаво е , че си носят нещата. Една топка и водата им се събират в раницата. Или якета, памперси, дози за мляко.... И хилядите колички и малки топчета....
Та добра инвестиция е . Ние я ползваме 3 години , на есен ще минем на по - големият размер.

# 711
За яслата искат да са проходили стабилно. Аз исках да ги пускам на 1г4м, но не бяха проходили и не ги искаха. Сега ще са на 1г8м като тръгнат.

# 712
Във ФБ попаднах на следния въпрос "Здравейте, току що разбрах че на семействата с близнаци им се полага безплатно мляко до навършване на 1 година." Има ли някой запознат това така ли е и как се заявява.

# 713
Колко пакета памперси носихте в болницата, какъв размер и колко бройки беше пакета? Simple Smile

# 714
  • София
Нашите ранички са по-малки, с повод около метър. Вътре събират шишето с вода, носни кърпи и още малко - мисля че са литър и половина по спецификация. С гръден колан. Засега ги харесват, даже сами подават повода да ги водя. Но с желаната посока имаме проблем все още.

На ясла ще тръгваме на есен, на 2 ще са. Първата им приятелка тръгна на 1г4м, Адаптацията й беше около 2-3 седмици. Но 3 дни е на ясла, после две седмици вкъщи. Та не си правя илюзии, че ще успея да работя пълноценно.

Миналата година щяха да са на 1г, огписахме ги след като ни приеха в държавна ясла, за да не задържаме местата. Жената каза, че са 2 жени на 24 деца. Дори само половината да присъстват, ако някое от тях не е самостоятелно, тя няма как да обърне внимание на всички.

Миша, за пакетите памперси - зависи от болницата и дължината на престоя. Ние бяхме 3 седмици, в началото донесохме по пакет памперси на бебе, след това като свършеха носех пак. Грубо по 7-8 памперса на бебе на ден трябват в началото. За 2 кила бебе размер 0 им беше като рокля в началото, но в неонатологията умеят да ги нагъват така, че да им е удобно.

Безплатно мляко няма.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 16:13 от delisardeli

# 715
Моите са на 1.8м, недоносени са та долу горе все едно са на 1.6м, тръгнаха на ясла преди 2 седмици. За момента все още са в период на адаптация, но имам надежда, че скоро ще свикнат и няма да се разделяме с рев. Решила съм ако всичко е наред поне един месец да са по половин ден, а след това вече ще видим дали ще могат и по цял. Според мен въпреки протестите им се отразява добре и не съжалявам, че ги пуснах сега.

# 716
Според мен, няма смисъл от седене по половин ден.Те свикват така и после е голям стреса като не дойде мама на обяд.Каката имаше време за адаптация точно една седмица, близначките три дни.Не са плакали нито една от трите.
Едната близначка сега плаче, но само при едната сестра.Не я харесва.То и аз не я харесвам, но на есен отиват на градина и не ги мисля толкова.

# 717
Моля да споделите модел и марка на тези ранички. Благодаря🙂

# 718
# 719

Общи условия

Активация на акаунт